Assassin's Creed Valhalla: Најдобар оклоп за употреба

Во Assassin's Creed Valhalla, има многу комплети за оклоп што треба да ги опремите, при што секој од нив ви дава интерес за статистика во одредени области. Може да биде прилично тешко да одлучите кој сет сакате да го максимизирате прво бидејќи тоа ќе ве чини многу од најпосакуваниот ресурс на играта, Титаниум.

Како ќе и пристапите на играта ќе има големо влијание врз кој оклоп комплетот ќе работи најдобро за вас и кои статистики треба да се стремите да ги зголемите.

Во оваа статија, ќе ви дадеме преглед за тоа што го рангираме како топ пет најдобри комплети за оклопи, вклучувајќи ја и статистиката , способности и како да го пронајдете секое парче, што ќе ви овозможи да се подготвите рано и директно во акција.

Некои од бројките може да се разликуваат во вашата игра бидејќи ги неопремивме сите оружја и ги ресетиравме сите стекнати вештини за да се добие најчиста можна статистика. Поради тоа што вашиот избор на оклоп главно се сведува на вашиот омилен стил на игра, оваа листа не е по некој посебен редослед, туку се состои од најдобрите оклопни комплети во играта.

1. Thegn's Armor Set

Подгответе се како благородник и владејте со земјата во оклопот Тегн. Еден од најубавите сетови во играта, исто така, има добар удар, благодарение на неговата фантастична способност за критичко засилување.

Најголемиот недостаток на овој сет е тоа што фигурите се расфрлани низ териториите со голема моќ на Винчестер, Glowecestrescire и Eurvicscire, но вреди да се помине низ макатаѕид покриен со бршлен и погледнете нагоре. Овде, ќе видите кршлива дрвена бариера. Затоа, пробијте го ова и искачете се за да ја земете вашата опрема.

Менторски панталони

Менторски панталони Основна статистика Максимална статистика
Оклоп 22 34
Затајување 19 24
Отпорност на светлина 32 41
Тешка отпорност 26 35
Тежина 11 11

На крај ги имаме менторските панталони. Ова парче од оклопот започнува како беспрекорен елемент со пополнети пет од седумте шипки за надградба. Како таков, ќе треба да потрошите еден волфрамски ингот, 430 железо, 1.075 кожа и 28 титаниум на панталоните на Mentor за да ја добиете неговата максимална статистика.

Локација на панталоните на Mentor

. Посетете го нашиот водич за богатство на Wincestre за да дознаете како точно да ја преземете оваа опрема и да го комплетирате оклопот на Mentor's.

3. Thor's Armor Set

Отелотворете го Богот на громот и станете бурата со Торовиот оклоп. Овој оклоп од доцната игра не само што изгледа на делот, туку доаѓа со одлична статистика и моќен љубител на способностите.

Порамнет со „Патот на Мечката“, оклопот на Тор главно се наоѓа на моќните непријатели низ картата на Валхала, така штобидете подготвени за тешка борба кога ќе ги пронајдете петте парчиња опрема.

Ако ви треба дополнителен поттик да тргнете по овој сет на оклопи, ќе го отклучите и легендарниот чекан на Тор, Мјолнир.

Способност за поставување на Тор

Опремени 2/5 парчиња:

 • Зголемете ја брзината при зашеметување непријател
 • Купи: 4
 • Времетраење: 30 секунди
 • Бонус: +2,5 брзина

5/5 парчиња опремени:

 • Дополнително зголемување на зашеметувањето
 • Бонус: +10.0 stun

Оваа способност совршено се синхронизира со Mjolnir бидејќи способноста на чеканот дава шанса да нанесува штета од шок на сите непријатели околу вас со секој удар. Комбинирајте ја оваа способност со оклопот и можете да ја зголемите брзината и да зашеметите, со што ќе нанесете штета директно и на околните области.

Дури и без опременоста на Mjolnir, оваа способност е сè уште многу корисна кога станува збор за запрепастувачки противници напаѓа и се движи малку побрзо околу бојното поле.

Шлемот на Тор

Торовиот шлем Основна статистика Максимална статистика
Оклоп 38 47
Затајување 11 15
Отпорност на светлина 29 36
Тешка отпорност 33 40
Тежина 18 18

Откако ќе го пронајдете крилестиот шлем на Тор, ќе го добиете како беспрекорна опрема сошест од седумте пополнети шипки за надградба, барајќи од вас да потрошите волфрам ингот, 370 железо, 925 кожа и 26 титаниум за да го достигнете максималното ниво.

Локација на Торсов шлем

Ова парче од оклопот е достапно само откако веќе сте ги собрале Торовите борбени чинии, ракавици и гаќички победувајќи ги трите ќерки на Лерион - кои се неверојатно тешки ако сте на пониско ниво од нив.

Откако ќе ги победите трите заканувачки сестри, Корделија, Гонерил и Реган, мора да се упатите кон Источна Англија - конкретно, југозападно од замокот Бург - каде што ќе најдете застарен имот со подземен влез.

Следете ја подземната патека и држете се надесно додека се дели. Овде, ќе најдете чудна статуа во центарот на собата, ќе комуницирате со задниот дел на статуата и ќе ги ставите трите ками во трите слотови што откриваат нова патека. Продолжете понатаму под земја за да го најдете градите со Торсов шлем.

Ртот на Тор

Ртот на Тор Основна статистика Максимална статистика
Оклоп 35 42
Затајување 12 15
Отпорност на светлина 32 38
Тешка отпорност 32 38
Тежина 18 18

Едно од ретките парчиња оклоп што ќе ги добиете како митски предмет е Кејп на Тор, имаседум од десетте пополнети слотови за надградба, па сепак ќе ви врати 300 Iron, 750 Leather и 23 Titanium за да ги надградите последните три нивоа.

Локација на Кејп на Тор

За жал, ова парче од оклопот на Тор е она што ја прави играта многу доцна да се заврши. Мора да ги пронајдете и убиете сите 45 од Редот на античките и да ги вратите нивните медаљони во Хитам во Равенсторп.

Откако ќе го добиете, можете да го комплетирате комплетот оклоп и да се упатите кон Норвешка за да го соберете Мјолнир.

13>Торсовата битка плоча

Торсовата битка плоча Основна статистика Максимална статистика
Оклоп 39 48
Затајување 11 15
Отпорност на светлина 34 41
Тешка отпорност 28 35
Тежина 18 18

Кога ја барате борбената плоча на Тор, таа доаѓа во беспрекорна категорија на опрема. Значи, ќе треба да потрошите волфрамски ингот за да стигнете до митската класа, проследено со 370 Iron, 925 Leather и 26 Titanium за максимално да го надградите овој дел од оклопот на Богот на громот.

Thor's. Локација на Battle Plate

Овој дел од оклопот на Тор се наоѓа на Реган, втората најтешка ќерка на Лерион. Ќе ја најдете во Walsham Crag во северна источна Англија, западно од кампот напред.

Таа има рејтинг од 160, па дојдете подготвени исе напојува да ја победи. Откако ќе го добиете, ќе ја добиете борбената плоча на Тор и уште една мистериозна кама.

Торови ракавици

Торови ракавици Основна статистика Максимална статистика
Оклоп 27 45
Затајување 7 15
Отпорност на светлина 20 35
Тешка отпорност 26 41
Тежина 18 18

Следно е Thor's Gauntlets; овие се во супериорна категорија, барајќи ингот од никел и волфрам за да се достигне митската класа. Исто така, ќе му требаат повеќе ресурси од претходните парчиња оклоп за целосно да се надгради, како што следува: 530 железо, 1.325 кожа и 28 титаниум.

Локација на Thor's Gauntlets

Последната од ќерките на Лерион, Корделија, е онаа што треба да ја победите за да ги соберете Торовите ракавици. Таа е најмоќната од трите сестри, со рејтинг од 340.

Можете да ја најдете во Источна Англија, југозападно од гледната точка Britannia’s Watch. Откако ќе ги победите трите сестри на Лерион, одете во обесчестениот имот Лерион за да го откриете шлемот на Тор>Thor's Breeches Основна статистика Max Statis Оклоп 27 43 Затајување 8 15 СветлинаОтпор 27 40 Тешка отпорност 23 36 Тежина 18 18

Последното парче од оклопот на синот на Один се Торовите гаќи. Тие доаѓаат во супериорната класа, исто како што тоа го прават Thor’s Gauntlets. Сепак, гаќите имаат уште еден отвор за надградба веќе пополнет, така што им треба малку помалку железо и кожа за да го достигнат максималното ниво. Сепак, ќе треба да потрошите ингот од никел, волфрам, 510 железо, 1275 кожа и 28 титаниум. Во североисточниот дел на Grantebridgescire е остров со манастирот Остров Ели на него; сакате да се упатите на северната страна на овој остров до Спалда Фенс.

Тука ќе се соочите со Гонерил, моќен шеф кој ги држи Торовите гаќи. Откако ќе го победите Гонерил, можете да го земете ова парче од оклопот на Тор и да соберете мистериозна кама што ќе ја користите за да ја набавите кацигата на Тор.

4. Brigandine Armor Set

Овој прекрасен комплет за оклоп се состои од варена кожа и обични метали, но занаетчиите го направија еден од најубавите оклопи во играта.

Основен, но сигурен, комплетот Brigandine е усогласен со Патот на Мечката дел за стебло на вештини и нуди добра статистика плус потценета способност. Исто така, може да се стекне прилично рано ако сте спремни да патувате помеѓу Cent и Sciropescire - и двата спортуваатпрепорачана моќност од 130.

Способност за сет Brigandine

2/5 парчиња опремени:

 • Зголемете го оклопот кога сте опкружени со повеќе од два непријатели .
 • Прагови за непријатели: 3 / 4 / 5+
 • Бонус: +10,0 / 20,0 / 30,0 оклоп

5/5 парчиња опремени:

 • 9>
 • Дополнително зголемување на штетата при навалица
 • Бонус: +2,4 / 7,3 / 25,0 штета од меле
 • Способноста на оклопниот комплет Brigandine може лесно да се занемари, но доаѓа многу е корисно кога се приближувате до орди на непријатели - особено во мисии за опсада на играта каде што се спротивставувате на армии од спротивставени војници.

  Зголемувајќи го вашиот оклоп и штетата од навалица додека сте опкружени, овој комплет оклоп ги прави недостатоците во предности, претворајќи ги табелите на вашите противници додека станувате посилни со се повеќе непријатели кои се осмелуваат да ви пријдат.

  Спарувањето на овој оклоп со руните Бригандини и пердувите руни може да ве направи уште посмртоносен во борба. Бригандинската руна ја зголемува вашата брзина кога сте опкружени со два или повеќе непријатели, а руните со пердуви ја намалуваат вашата тежина.

  Ова зголемување на брзината, оклопот и оштетувањето од навалица е моќна тројна закана што можете да ја искористите во А.С> Максимална статистика Оклоп 28 46 Затајување 8 16 СветлинаОтпор 25 40 Тешка отпорност 21 36 . класа на опрема, со пополнети два од четирите слотови за надградба. Ако сакате целосно да го надградите ова парче оклоп, ќе треба да потрошите еден ингот од никел, еден волфрамски ингот, 530 железо, 1.325 кожа и 28 парчиња од титаниум.

  Локација на Brigandine Helm

  Во централниот дел на Sciropescire, веднаш западно од езерото Дудмастун и источно од гледиштето на Остатоците од портата на ридот, се наоѓа пунктот Венлокан. Овде ќе го најдете кормилото на Бригандините.

  На западната страна на пунктот, на приземјето, се наоѓа пештера со огниште во центарот и голем подвижен камен притиснат до ѕидот. 1>

  Поместете го овој камен за да откриете пукнатина на површината на карпата што можете да ја исцедите: поминете низ пукнатината за да го најдете вашиот плен што ве чека на другата страна.

  Бригандин Кејп

  Бригандин Кејп Основна статистика Максимална статистика
  Оклоп 23 41
  Затајување 8 16
  Лесен отпор 21 36
  Тешка отпорност 25 40
  Тежина 17 17

  Brigandine Cape исто така започнува како супериорна опрема со две од четирислотови за надградба исполнети. Како таква, максимално ќе чини исто количество материјали како Бригандинската кормила (ингот од никел и волфрам, 530 железо, 1.325 кожа и 28 титаниум).

  Локација на Бригандин Кејп

  На источната граница на Sciropescire и Ledecestrescire се наоѓа градот Quatford, кој се наоѓа западно од гледиштето Bardon Lookout. Ова е местото каде што може да се најде градниот кош што го држи Бригандинскиот рт.

  Влезот е блокиран од ѕид кој може да се уништи, така што можете или да ја користите стапицата за запалив прав или една од теглите со масло лево од влезот за насилно влезете во пештерата.

  Кога ќе влезете внатре, следете го преминот надолу, уништете ја слабата дрвена барикада, а потоа тргнете го големиот камен подалеку од ѕидот за да откриете пукнатина на ѕидот. Стиснете низ отворот и лево ќе ги забележите градите што ги барате.

  Brigandine Armor

  Brigandine Armor Основна статистика Max Statis
  Оклоп 29 47
  Затајување 8 16
  Лесен отпор 20 35
  Тешка отпорност 26 41
  Тежина 17 17

  Повторно, Brigandine Armor се стекнува како парче од супериорен степен на опрема, со пополнети два од четири слотови за надградба. Ќе чини еден ингот од никел, еден волфрам ингот, 530Железо, 1.325 кожа и 28 титаниум за да ја искористите целата моќ на овој сет.

  Локација на Brigandine Armor

  Во Кентербери, која можете да ја најдете во југоисточно од Цент, се наоѓа катедралата во Кантербери и локацијата на бригандинскиот оклоп.

  Патете до вториот кат на катедралата. На едната страна од вториот кат има врата со решетка. Отфрлете ја бравата на оваа врата од спротивната страна, а потоа упатете се наоколу и поминете низ претходно заклучената врата.

  Следете ги скалите надолу за да најдете просторија со уништен дел до подот: или користете стапицата со запаливи прав или пукајте го лустерот горе за да го скршите подот и да го откриете градите што го држи бригандинскиот оклоп. 7>Brigandine Gauntlets Основна статистика Max Statis Оклоп 26 44 Затајување 8 16 Лесен отпор 23 38 Тешка отпорност 23 38 Тежина 17 17

  Brigandine Gauntlets се четвртото парче од сетот што доаѓа како супериорно парче опрема, повторно со пополнети два од четирите слотови за надградба. За целосно да се надополни ќе биде потребен друг ингот од никел и волфрам, 530 железо, 1325 кожа и 28 титаниум.

  Локацијата Brigandine Gauntlets

  Within Cent е наза отклучување на оклопот ориентиран на овој начин на мечка.

  Способност на сетот на Thegn

  2/5 парчиња опремени:

  • Зголемете ја до критична шанса при парирање
  • Изгуби го кога: напаѓаш од грб или напаѓаш непријател на земја
  • Бонус: + 10,0

  5/5 парчиња опремени:

  • Дополнително зголемување на критичната штета
  • Бонус: +20,0 критична штета

  Оваа способност е совршена за секој кој сака да користи опрема која се фокусира на подобрување на вашата критична шанса и критична штета. Ограничувањето на магацинот не е спомнато, па сè додека не напаѓате одзади или не погодувате соборен непријател, можете да продолжите да ја зголемувате вашата критична статистика додека ги раскинувате вашите противници.

  Thegn's Great Helm

  Големата кормила на Тегн Основна статистика Максимална статистика
  Оклоп 33 45
  Затајување 12 17
  Лесен отпор 27 36
  Тешка отпорност 31 40
  Тежина 16 16

  Кога ќе ја најдете оваа ставка, таа доаѓа во категоријата беспрекорна со пополнети пет од седумте ленти за надградба. Ако сакате да го максимизирате овој шлем, ќе чини еден волфрам ингот, 430 железо, 1.075 кожа и 28 парчиња титаниум.

  Локација на Големата корица на Тегн 0>Големата кормила на Тегн може да се најде во градот Винчестер, на југград Бемасфилд, сместен западно од Кентербери. На северната страна од градот се наоѓа куќа со три врати напред и една одзади. Влезете во куќата од предната лева врата, свртете се и погледнете нагоре. Овде, ќе видите второ ниво, тоа е местото каде што е градите со бригандинските ракавици, но потребни му се два клуча за да го отворите.

  Користете го вашиот Одинов вид за да помогнете во следењето на клучевите, од кои едниот е во куќа на југ. Тоа е првата сламена куќа што ја гледате десно додека излегувате од куќата, а се наоѓа ковчегот. Во оваа куќа може да се влезе само преку прозорец.

  Откако го имате првиот клуч, упатете се нагоре по патеката лево; ќе го најдете вториот клуч во структурата на отворено со црвени знамиња кои висат од него. Во градот има неколку непријатели, па бидете внимателни ако сè уште не сте добиле многу високо ниво на моќност.

  Откако ќе ги соберете двата клуча, упатете се кон куќата, отклучете ги градите и вие Сега ќе ги поседувам Brigandine Gauntlets.

  Brigandine Trousers

  Brigandine Trousers Основна статистика Максимална статистика
  Оклоп 24 42
  Затајување 8 16
  Отпорност на светлина 26 41
  Тешка отпорност 20 35
  Тежина 17 17

  На крај ги имаме панталоните Бригандини кои се пронајденикако супериорно парче опрема со пополнети два од четири слотови за надградба. Ќе ви треба уште еден никел ингот, волфрам ингот, 530 железо, 1325 кожа и 28 титаниум за да го достигнете своето максимално ниво.

  Локација на Brigandine Trousers

  На југоисточниот брег на Цент се наоѓа тврдината Довер. На плажата под оваа тврдина има пештера каде што ќе ги најдете градите во кои се држи последното парче од бригандискиот оклоп.

  Влезете во пештерата, држете се на десната патека и упатете се нагоре наклонот за да се види уништен дел до подот. Или користете ја стапицата за запалив прашок или земете ја блиската тегла со масло за да го уништите подот.

  Откако ќе го уништите подот, паднете и скршете ја дрвената барикада внатре. Зад барикадата е градниот кош во кој се сместени бригандинските панталони.

  5. Сет за оклопи на скриените оклопи

  Оклопниот сет на оклоп на „Овој начин на Равен“ го носеле оригиналните египетски скриени и е наградата за комплетирање на напуштените бироа на скриените расфрлани низ Англија. Имате вкупно шест што треба да ги истражите, од кои пет ви даваат парче од оклопот.

  Способност за сетот на Hidden Ones

  2/5 парчиња опремени :

  • Зголемете ја штетата од атентатот кога сте стуткани и неоткриени десет секунди
  • Траат десет секунди откако ќе станете или ќе бидете откриени
  • Бонус: +25 штета од атентат

  5/5 парчиња опремени:

  • Дополнително зголемувањеза оштетување од удар од глава
  • Бонус: +25 оштетување од удар од глава

  Способноста на овој комплет оклоп е специјализиран за поскрен стил на игра, зголемувајќи ја вашата штета од атентатот за +25 кога сте стуткани и неоткриени за десет секунди.

  Ќе можете да соборите помоќни противници со еден истрел наместо да се потпрете на вештината Advanced Assassination, која обезбедува напад базиран на времето. Фрлете ја штетата од +25 удари со глава во равенката и брзо ќе ги соборите тврдините како дух, влевајќи страв кај вашите непријатели.

  Двете надградби на статистиката може директно да се подобрат со помош на руни за да го зголемите опсегот напад или атентат дополнително, што го прави Еивор да го канализира нивниот внатрешен Бајек и да ја прифати верата на убиецот. Ones' Mask Основна статистика Max Statis Оклоп 23 37 Затајување 19 25 Лесен отпор 27 38 Тешка отпорност 27 38 Тежина 10 10

  Маската на скриените започнува како супериорна опрема со сите пополнети четири слотови за надградба. Кога ќе го максимизирате, ќе треба да потрошите ингот од никел, волфрам, 480 железо, 1.200 кожа и 28 титаниум.

  Локација на маската на скриените

  Секој од скриенитеможе да се најде во Бирото за скриени во Англија. Покривот за глава може да се најде во бирото Лондиниум во Лунден, кое се наоѓа веднаш надвор од градот на североисток.

  За да добиете пристап до подземното Биро, пронајдете ја големата кружна ограда на палисадата во урнатините, искачете се и нурнете во водата долу.

  Скриена хауба

  Скриена хауба Основна статистика Максимална статистика
  Оклоп 18 32
  Затајување 19 25
  Отпорност на светлина 24 35
  Тешка отпорност 30 41
  Тежина 10 10

  Hidden Ones' Hood започнува во супериорната класа на опрема со веќе пополнети четири отвори за надградба. Значи, ќе мора да извадите уште еден ингот од никел, волфрам ингот, 480 железо, 1.200 кожа и 28 титаниум пред овој дел од опремата да биде на максимално ниво.

  Локација на „Hidden Ones Hood“

  Следното биро на скриените е пронајдено јужно од Колчестер во Есекс, во подземниот комплекс. Влезот во Бирото Камулодунум во Есекс се наоѓа во руинирана камена зграда: пријдете ѝ од север и влезете низ она што порано беше свод.

  Од земјата лево никнува дрво. Следете ја гранката додека не стигнете до дрвена платформа, забележете ја разрушливата дамка од подотдолу, и или употребете ја вашата запалива прашок за стапица тегла со масло (најдена во штанд непосредно пред влезот на сводот) за да ја отворите.

  Hidden Ones' Robes

  Скриени наметки Основна статистика Максимална статистика
  Оклоп 29 38
  Затајување 21 25
  Лесен отпор 33 40
  Тешка отпорност 29 36
  Тежина 10 10

  Следејќи го комплетот за оклоп тренд, наметките на „Скриените“ се набавуваат во супериорната класа со пополнети четири од четири слотови за надградба. За да го максимизирате, ќе треба да потрошите ингот од никел, волфрам, 370 железо, 925 кожа и 26 титаниум. И покрај тоа што се на исто ниво како и двете претходни парчиња оклоп, Robes бараат малку помалку ресурси за целосно да се надградат.

  Локација на Hidden Ones' Robes

  Во срцето на Нортумбрија е градот Јорвик, а Бирото Јорвик се наоѓа во југозападниот дел на градот. Најлесен начин да го најдете е да се упатите кон југ од театарот Јорвик и да останете во границите на градот.

  Овој дел од Јорвик е дом на гробишта, а во средината на овие гробишта има уништлива дрвена барикадна покривка дупка во подот веднаш пред празен ковчег. Сè што треба да направите е да го уништите ова за да влезете во Еборакумот на ЈорвикБиро.

  Скриени ракавици

  Скриени ракавици База Статистика Максимална статистика
  Оклоп 15 35
  Затајување 16 25
  Отпорност на светлина 24 41
  Тешка отпорност 18 35
  Тежина 10 10

  Да се ​​биде еден од првите ставки од овој сет што веројатно ќе ги сретнете, „Скриените ракавици“ се стекнуваат како супериорна класа парче опрема со пополнет само еден од четирите слотови за надградба. Ова значи дека – доколку сакате целосно да го надградите овој дел од комплетот – ќе ви требаат ингот од никел, волфрам, 540 железо, 1350 кожа и 28 титаниум.

  Скриени ракавици локација

  Најверојатно ќе наидете на Ratae Bureau пред кој било од другите бидејќи Ledecestrescire има толку ниска предложена моќност, што го олеснува навигацијата. Самото Биро може да се најде на источната периферија на Ледечестер.

  Ако го следите главниот пат надвор од градот на исток, додека стигнувате до мостот пред главната врата, погледнете десно и треба да видете две големи женски статуи со руинирана зграда зад нив.

  Влезете во урнатините за да најдете разурнлив дрвен дел што блокира дупка во земјата: уништете ја и започнете го своето патување низ Бирото Ратае за да ги пронајдете Скриените.Ракавици.

  Скриени хеланки

  Скриени хеланки Основа Статистика Максимална статистика
  Оклоп 30 33
  Затајување 24 25
  Отпорност на светлина 34 36
  Тешка отпорност 38 40
  Тежина 10 10

  Кршење на калапот е „Hidden Ones' Leggings“, кои започнуваат во беспрекорната класа на опрема и со пополнети сите седум слотови за надградба. За целосно да го надградите овој дел од комплетот, ќе ви требаат значително помалку ресурси од другите; ќе ви треба волфрам ингот, 110 железо, 275 кожа и 11 титаниум.

  Локација на „Hidden Ones' Leggings“

  Во средниот запад на Англија се наоѓа округот Гловецестрешир: овде можете да ги најдете Скриените хеланки прошверцувани во бирото на Храмот на Церес.

  Југот од округот е дом на градот Гловечестер, а западно од градот е огромна шума наречена Шума на Дену. Овде, ќе го најдете Бирото што се потпира во подножјето на планинскиот венец што се протега на левиот раб на округот.

  За да го најдете Бирото на Храмот на Церера, излезете од западната порта на Гловечестер, следете го патот преку мостот. Останете на овој пат додека се упатува кон шумата и останете на главната патека, избегнувајќи ја патеката што се раздвојува долево.

  Ќе стигнете до сводна патека со две статуи од двете страни, означувајќи ја областа каде што се наоѓа Бирото. Набргу по сводот се наоѓа плато на кое е врежан симболот на атентаторот, а само покрај ова, на некои големи скали, е влезот во храмот на Церера. Откако ќе пристигнете овде, можете да го комплетирате комплетот оклоп на Скриените.

  Сега ги знаете сите најдобри комплети за оклоп што може да се соберат во AC Valhalla, при што секој од нив фаворизира одреден стил на игра, од прикрадување до колење. Значи, кој е вашиот омилен кога станува збор за освојување на вашите непријатели?

  Го барате најдоброто оружје и опрема во AC Valhalla?

  AC Valhalla: Best Bows

  AC Valhalla: Најдобри копја

  AC Valhalla: Најдобри лакови

  на Хамтунсчире. Кацигата лежи во Стариот Минстер, во тајна просторија на вториот кат - на градите се потребни три клучеви за да се отворат, а нивните локации се во нашето богатство на водич Винчестер.

  Thegn's Cloak

  Thegn's Cloak Основна статистика Max Statis
  Оклоп 28 40
  Затајување 12 17
  лесен отпор 29 38
  Тешка отпорност 29 38
  Тежина 16 16

  Thegn's Cloak е уште едно парче од овој сет што се наоѓа во категоријата беспрекорна со пополнети пет од седум решетки за надградба; ќе чини уште еден волфрамски ингот, 430 железо, 1.075 кожа и 28 титаниум за целосно да се надгради ова парче оклоп.

  Локација на Thegn's Cloak

  Thegn's Наметка може да се најде во Wincestre заедно со Thegn's Great Helm. Овој пат, сандакот е скриен зад решеткана врата на вториот кат од Бискупската резиденција во источниот дел на градот. Погледнете го водичот за богатството на Винчестер за да дознаете како точно да го добиете овој оклоп.

  Тешката туника на Тегн

  Тешката туника на Тегн Основна статистика Максимална статистика
  Оклоп 34 46
  Затајување 12 17
  СветлинаОтпор 32 41
  Тешка отпорност 26 35
  Тежина 16 16

  Третото парче од оклопот на Thegn се наоѓа во неговата беспрекорна состојба, така што ќе ве чини исто како и последните две парчиња за максимална надградба (еден волфрам ингот, 430 железо, 1.075 кожа и 28 титаниум).

  Локација на Тегната туника

  Тешката туника на Тегн е пронајдена под Храмот на Бригантија, северно од Донкастер во Еурвиксир. За да ги лоцирате градите, мора да го најдете тунелот што оди подлабоко под вода: предметот е зад големата статуа под лебдечките дрвени штици.

  Можете точно да видите каде да нурнете на сликата погоре, но внимавајте да не поминувате премногу време таму долу бидејќи ќе ви остане без кислород.

  Thegn's Bracers

  Thegn's Bracers Основна статистика Максимална статистика
  Оклоп 31 43
  Затајување 12 17
  Отпорност на светлина 26 35
  Тешка отпорност 32 41
  Тежина 16 16

  Четвртиот дел од оклопниот комплет, Thegn's Bracers, се наоѓа и во беспрекорниот класа на опрема, што ве чини уште еден волфрам ингот, 430 железо, 1.075 кожа и 28 титаниум за целосно да се надградите.

  Локација на Thegn's Bracers

  Ќе најдетеThegn's Bracers во кампот Стенвеге во Еурвицире. Зградата во која треба да влезете е заклучена и ќе ви треба Один'с Сајт за да го најдете клучот во близина. Клучот може да го држи непријател од типот Man at Arms: или пљачкајте ги или убијте ги за да добиете пристап до внатрешниот дел од кампот и да го најдете вашиот плен.

  Thegn's Breeches

  Thegn's Breeches Основна статистика Max Statis
  Оклоп 29 41
  Затајување 12 17
  Лесен отпор 31 40
  Тешка отпорност 27 36
  Тежина 16 16

  На крај се Thegn's Breeches, и исто како и другите, ќе го најдете со пополнети пет од седум слотови за надградба и потребен е волфрамски ингот, 430 железо, 1.075 кожа и 28 титаниум за да се надгради до максималниот рејтинг.

  Локација на Thegn's Breeches

  Последниот дел од Thegn's Set може да се најде во Aelfwood, во западниот дел на Glowecestrescire: градите се наоѓаат во пештера зад заклучена врата.

  Блискиот непријател ќе го држи клучот што ви треба, па или ограбете го или убијте го за да добиете пристап до градите и да го комплетирате сетот на Thegn.

  2. Менторски оклоп

  Ова е оклопот на членот на Скриените, кој го доби чинот „Ментор“.да се подготват како старите атентатори. Овој оклоп подреден со гавран е сокриен во Сатсексе, Снотингемскир и Винчестер.

  Способност на менторскиот сет

  2/5 парчиња опремени:

  • Зголемете го нападот по критичните удари
  • Купишта: 5
  • Времетраење: 35 секунди
  • Бонус: +1,2 до 20,0 напад

  5/5 парчиња опремени:

  • Дополнително зголемување на брзината
  • Бонус: +0,6 до 10,0 брзина

  Овој оклопен сет е опремен со многу корисна способност, со вашиот напад се зголемува до +20,0 по пет критични удари и добивате дополнителен бонус за вашата брзина. Така, можете брзо последователно да нанесете удари со голема штета.

  Фокусирањето на вашите руни на подобрување на вашата критична шанса дополнително ќе го зајакне овој ефект, правејќи ве исклучително моќен во борба.

  Менторска маска

  Менторска маска Основна статистика Максимална статистика
  Оклоп 29 38
  Затајување 20 24
  Лесен отпор 33 40
  Тешка отпорност 29 36
  Тежина 11 11

  Кога ќе ја пронајдете Маската на менторот, таа ќе биде во категоријата беспрекорна со пополнети шест од седумте слотови за надградба. Ќе ве чини еден волфрам ингот, 370 железо, 925 кожа и 26 титаниум за целосно да го надградите овој артикл.

  Локација на Маската на менторот

  ВоSnotinghamscire, западно од Snotingham, се наоѓа логорот Sherwood Hideout. Во рамките на овој камп, ќе ја најдете Маската на менторот. Областа има ниво на моќност од 250, па бидете внимателни ако сè уште не сте го достигнале тоа ниво.

  Менторска наметка

  Менторска наметка Основна статистика Максимална статистика
  Оклоп 24 33
  Затајување 20 24
  Лесен отпор 29 36
  Тешка отпорност 33 40
  Тежина 11 11

  Како што беше истото со Маската на менторот, пронајдена е и Менторската наметка во беспрекорната класа со пополнети шест од седумте слотови за надградба. Ќе ве чини еден волфрамски ингот, 370 железо, 925 кожа и 26 титаниум за да го достигнете максималното ниво. границата со Eurvicscire е непријателски логор наречен Loch Clunbre Hideout – се наоѓа јужно од манастирот Elmet, на брегот на реката Maun.

  Во скривницата Loch Clunbre е колиба со сандак што го држи Менторска наметка, но ви треба клуч за да ја отворите, кој е на непријател кој исто така чека во истата колиба. Победете ги и земете го клучот, а потоа ограбете ги градите и побарајте го вашиот оклоп.

  Менторски облеки

  Менторски наметки Основна статистика МакСтатистика
  Оклоп 23 39
  Затајување 17 24
  Лесен отпор 22 35
  Тешка отпорност 28 41
  Тежина 11 11

  Облеките на менторот започнуваат како супериорно парче опрема, што е ранг под беспрекорно. Значи, ќе чини еден ингот од никел, еден волфрамов ингот, 510 железо, 1.275 кожа и 28 парчиња титаниум за целосно да се надградат.

  Локација на облеката на менторот

  Нашето трето парче од оклопот на Ментор се наоѓа во населбата Гилдфорд, во Сатсексе. Во Гилдфорд е црквата Света Левина, каде што ќе го најдете ковчегот во кој се држат облеките на менторот. За да влезете во црквата, соборете ја палетата со градежни материјали што го блокираат прозорецот на врвот на кулата.

  Откако ќе влезете во црквата, спуштете се по скалата во левиот агол од собата а потоа уништи ги гајбите и слабиот дрвен под зад банистерот. Следно, спуштете се на првиот кат.

  Овде, поместете го купот залихи подалеку од ѕидот за да откриете врата. Од другата страна на вратата е просторијата каде што ќе ги најдете облеките на менторот.

  Откако ќе ја соберете опремата, вратете се во главната сала и преместете го купот залихи под скала за да можете да се качите назад и да излезете од црквата, како што е видено погоре.

  Менторска Вамбраце

  Менторска Вамбраце Основна статистика Макс Статистика
  Оклоп 20 36
  Затајување 17 24
  Лесен отпор 25 38
  Тешка отпорност 25 38
  Тежина 11 11

  Следното парче од оклопниот сет на Mentor е Mentor's Vambrace, кое се наоѓа во супериорната категорија со пополнети три од четири шипки за надградба. За да го извлечете најдоброто од комплетот оклоп, ќе ви требаат ингот од никел, волфрам, 510 железо, 1275 кожа и 28 титаниум.

  Локација на Менторс Вамбраце 45>

  На југот на Сатсексе, можете да го најдете скривалиштето Андеритум. За да пристапите до скривалиштето, можете или да користите клуч - што може да се најде на еден од чуварите - или да паднете низ светларникот.

  Откако ќе го спуштите светларникот, наместо да се лизгате под ѕидот веднаш до огнот, свртете лево и упатете се надолу по тунелот. На крајот од тунелот е дрвена табла што ви го блокира патот: пробијте ја и продолжете.

  Од другата страна на ѕидот и лево е ѕид што може да се уништи. Или искористете ја вашата способност за замка за огнен прав или свртете се и пронајдете тегла со масло за да го уништите ѕидот и да продолжите.

  Следно, свртете лево на крајот од краткиот премин и упатете се нагоре по камените скали; продолжете да го следите овој пат додека не стигнете до а

  Скролај на врв