Cyberpunk 2077 Perks: Најдобрите поволности за изработка за отклучување

Ако сакате да се занимавате со обемниот систем за изработка на Cyberpunk 2077, ќе сакате да знаете кои поволности за изработка најдобро ќе ви послужат.

Системот за изработка во Cyberpunk 2077 може да биде огромен и честопати може да биде предизвик да се лоцира неостварлив Crafting Spec. За среќа, имаме опширен водич кој ги опфаќа локациите за спецификации за изработка и сè што треба да знаете за системот.

Сепак, овде само ги разгледуваме Crafting Perks и кои најдобро ќе ви послужат додека играте Cyberpunk 2077.

Што се Perks во Cyberpunk 2077

Во Cyberpunk 2077, ќе се соочите со избор помеѓу огромна низа на поволности кои се во корелација со различни вештини и атрибути за вашиот карактер. Иако ќе го зголемите вашиот вкупен резултат на атрибути, поволностите се одвоени од овој вкупен износ.

Додека заработувате поволни поени во играта, ќе можете да ги потрошите на бонуси за уникатни карактери наречени „Бануси“. Секој атрибут има две или три вештини поврзани со него, а секоја вештина има голем избор на поволности кои ќе ви помогнат да го извлечете максимумот од вашиот карактер.

Crafting Perks, како што имплицира нивното име, сите се фокусирани на подобрување на вашата способност да го користите системот за изработка во Cyberpunk 2077. Тие можат да ви помогнат да извлечете максимум од вашите компоненти, а некои дури и ќе ја зголемат моќта на предметите што ги изработувате.

Како да ги отклучите Crafting Perks во Cyberpunk2077

За да ги отклучите Crafting Perks во Cyberpunk 2077, ќе треба да потрошите Perk Points. Овие се одвоени од поени на атрибути, но може да се заработат на сличен начин и честопати ќе бараат од вас да го имате основниот атрибут на вештината до одреден резултат за да имате пристап до одредени поволности.

Секогаш кога ќе се искачите на ниво во Cyberpunk 2077, ќе добивате нова точка на атрибут и бод за поволност за да ги потрошите зголемувајќи ги секој од тие аспекти на вашиот карактер. За разлика од Attribute Points, постојат и други начини да заработите поволни поени.

Најефективниот начин да заработите бодови за поволност е да ги искористите и надградите секоја од индивидуалните вештини на играта. За изработката, тоа се прави со изработка на нови ставки, надградба на постоечки ставки и расклопување на предметите во компоненти за изработка.

Секогаш сакате да испробате различни стилови на играње, бидејќи користењето на други оружја или играњето во други стилови може да ги подигнете другите вештини што ќе ви заработат бодови поволности што може да се потрошат на какви било поволности, без разлика дали се поврзани со вештината што ја подобрувавте.

Најдобрите придобивки за изработка за отклучување во Cyberpunk 2077

Добрата вест е дека не можете да погрешите, бидејќи нема многу целосно бескорисни придобивки во Cyberpunk 2077. Секоја Crafting Perk е вредно ако се случи да одговара на вашиот индивидуален стил на игра.

Сепак, има пет што се издвојуваат од пакетот како S-Grade, што значи дека се задолжителниима за сите играчи. Веднаш подолу се четири кои се од А-одделение, кои вредат за инвестирање, но можеби не се соодветни за секој играч.

Конечно, има осум поволности за изработка на Б-одделение. Овие се исплатливи само ако се совпаѓаат со вашиот конкретен стил на игра, и веројатно можете да ги игнорирате на почетокот на играта или ако не се фокусирате многу на изработката.

Овие пет S-Grade Crafting поволности се издвојуваат како најдобри достапни во Cyberpunk 2077 и секој играч треба да гледа како да ги добие.

Поволност за изработка на Mechanic S-Grade

Дури и ако не се занимавате многу со изработка, Mechanic мора да се има. Без барање за атрибути, не мора ни да инвестирате во техничка способност за да го заглавите овој.

Механичар ќе ви даде дополнителни компоненти за изработка со предмети што се расклопуваат. Без разлика дали се обидувате да добиете неколку финални компоненти за изработка или надградба од повисоко ниво, или само се обидувате да заработите дополнителни пари, оваа вреди.

Scrapper S-Grade Crafting Perk

Кога играте Cyberpunk 2077, големи се шансите дека ќе закопате многу часови во играта и ќе правите околу илјада различни работи. Помеѓу управувањето со залихите и одлуките за потрага, може да се чувствува малку поразително.

Меѓутоа, запленувањето на Scrapper ќе помогне да се олесни оптоварувањето на управувањето со залихите, а истовремено да заработите лесни компоненти и да го зголемите нивото на вашата вештина за изработка.Секој пат кога ќе го соберете или ограбувате ѓубрето, тој автоматски ќе се расклопува, така што не мора ни да го отворате вашиот инвентар за да имате корист од овој.

Workshop S-Grade Crafting Perk

Во иста насока како и Mechanic, придобивката од Workshop е да заработувате дополнителни компоненти од предметите што ги расклопувате. Ова е особено корисно ако раздвојувате предмети од повисоко ниво, како што се Rare или Epic, и се надевате дека ќе ги користите компонентите за изработка или надградба на опрема.

Понекогаш ви се срамат само една или две компоненти од вкупниот број што ви треба, а Workshop е тука за да ви помогне во тоа штипкање и да ви даде дополнителни компоненти кога ги разделувате предметите. Ова е тристепен Crafting Perk, така што можете да инвестирате дополнителни бодови за да ги подобрите вашите шанси.

Ex Nihilo S-Grade Crafting Perk

Ако го гледате Ex Nihilo и мислите дека 20% не е толку многу, размислете повторно. Ако изработувате артикли на големо за да ги продавате, тоа што приближно една петтина од нив ве чинат нула компоненти може брзо да се соберат и да добиете значителни евродолари.

Згора на тоа, нема поубаво чувство од тоа да направите легендарен или епски артикл само за Ex Nihilo да започне и да ви го даде предметот бесплатно без да потрошите некоја од вашите компоненти за изработка. Дури и со потребните 12 технички способности, Ex Nihilo ќе се исплати одново и одново.

Подесување на S-Grade Crafting Perk

Последна, но секако небарем, има подесување кое бара техничка способност од 16 за да се отклучи. Вреди да се напомене дека инвестирањето толку многу атрибутни точки во техничката способност, исто така, ви дава шанса да отклучите многу врати во мисиите и да ви го олесни животот.

Меѓутоа, дотерувањето би вредело дури и без таа утешна награда. Ова ви дава можност да ги надградите компонентите, претворајќи група компоненти од пониско ниво во нивни колеги од повисоко ниво.

Можете буквално да ги претворите Common компонентите во легендарни компоненти со Tune-up. Се разбира, ќе користите многу Common за да стигнете до таа фаза, но секоја конверзија исто така ќе го подобри вашето ниво на вештини за изработка и честопати ќе можете да ги заглавите компонентите што ви се потребни без да чекате да ги најдете или да се упатите. во продавница за да ги купите.

Сите поволности за изработка во Cyberpunk 2077

Табелата подолу ги прикажува сите поволности за изработка достапни во Cyberpunk 2077. Нивите покажуваат дека можете да потрошите дополнителни бодови за поволност за дополнително да го подобрите бонусот што го обезбедува Perk , како што е преместување од бонус од 5% на бонус од 10%.

Барањето за атрибут го означува целокупниот резултат на атрибути што ќе ви треба за да имате пристап до тој конкретен придобивка. Конечно, Оценката го означува квалитетот на придобивката: С-оценка (задолжителна за сите играчи), А-оценка (вреди да се инвестира) и Б-одделение (само ако одговара на вашатастил на игра).

Берк Име Одделение Опис Нивоа Атрибут
Механичар S Добијте повеќе компоненти при расклопување 1 Никој
Вистински занаетчија A Ви овозможува да креирате Ретки предмети 1 5 Техничка способност
Скрепер S Несаканите предмети автоматски се расклопуваат 1 5 техничка способност
Работилница S Расклопувањето артикли дава 5%/10%/15% шанса да стекнете бесплатна компонента со ист квалитет како и расклопениот предмет 3 7 Техничка способност
Иновации Б Ефектите од изработените потрошни материјали траат 25%/50% подолго 2 9 техничка способност
Sapper B Изработените гранати предизвикуваат 10%/20% поголема штета 2 9 Техничка способност
Теренски техничар Б Крајното оружје предизвикува 2,5%/5% поголема штета 2 11 Технички Способност
200% Ефикасност Б Изработената облека добива 2,5%/5% повеќе оклоп 2 11 Техничка способност
Ex Nihilo S Дава 20% шанса да изработите артикал бесплатно 1 12 Технички способности
Ефикасни надградби Б Дава 10% шанса за надградба на ставка забесплатно 1 12 техничка способност
Grease Monkey A Ви овозможува да изработувате епски предмети 1 12 техничка способност
Оптимизација на трошоци A Го намалува трошокот за компонентата за изработка на предмети за 15%/30% 2 14 техничка способност
Нека има светлина! Б Го намалува трошокот за компонента за надградба на ставките за 10%/20% 2 14 Техничка способност
Отпадот не сака да не B Кога расклопувате ставка, повторно добивате прикачени модови 1 16 техничка способност
Tune- до S Ви овозможува да ги надградите компонентите со послаб квалитет во поквалитетни 1 16 Техничка способност
Edgerunner Artisan A Ви овозможува да изработувате легендарни предмети 1 18 техничка способност
Современа работа B Го подобрува оштетувањето и сите статистики поврзани со оштетување на изработеното оружје за 5% 1 20 техничка способност
Скролај на врв