Gang Beasts: Complete Controls Guide for PS4, Xbox One, Switch и PC

Од прв поглед, желатинозната бит-'ем-ап игра на Boneloaf Gang Beasts е прилично едноставна: тепајте ги противниците додека не можете да ги исфрлите од полицата, да ги турнете на патот или да ги фрлите во оган.

Меѓутоа, иако основните контроли се прилично лесни за разбирање, постојат многу комбинации што можете да ги повлечете за да го фатите вашиот противник несвесен или да зададете инстантен удар со нокаут.

Во овој водич за контроли на Gang Beasts , ќе ги детализираме основните контроли за PlayStation, Xbox, Nintendo Switch и PC плеери, како и понапредните потези што можете да ги распоредите за да научите на најдобар начин како да играте Gang Beast. Ајде да нурнеме во нашите совети за Gang Beasts.

Од движење наоколу до напад и потсмев, ова се основните контроли што треба да ги знаете.

Left Stick и Десен стап на кој било контролер на конзолата се означени како LS и RS . Кога треба да се притиснат две копчиња одеднаш, ќе се користи + за да се означи како такво.

Сите Gang Beasts PlayStation (PS4/PS5) Контроли

 • Движење : LS
 • Трчање: X (држете додека се движите)
 • Скок: X
 • Седете : X (држете додека мирно)
 • Лекнете: Квадрат (држете)
 • Ползи: О (држете, па преместете)
 • Патка: О
 • Навалете се наназад: Квадратни (држете)
 • Лев удар: L1
 • Десен удар: R1
 • Удар: Квадрат
 • Задник со глава: О (допрете)
 • Зграпчување од лево: L1копчиња.
  • PlayStation: L1+R1, Triangle, LS, издание L1+R1
  • Xbox : LB+RB, Y, LS, ослободување LB+RB
  • PC: Лев клик+десен клик, Shift, WASD, ослободување лев клик+ Десен клик
  • Префрли: L+R, X, LS, пушти L+R

  Штом ќе нокаутираше противник или најде непријател кој е отсутен, поради некоја причина, најдоброто нешто што треба да направите е да го земете и да го фрлите во опасност или целосно надвор од арената.

  Како да го зграпчите

  За да грабнете противник, држете го L1 или R1 на PlayStation, LB или RB на Xbox, кликнете лево/десно на компјутер или L или R на Switch.

  • PlayStation : Држете L1 / R1
  • Xbox: Држете LB / RB
  • PC: Држете лев / десен клик
  • Префрли: Држете L / R

  Како да удрите со глава во Gang Beasts

  За да извршите удар со глава, допрете круг на PlayStation, B на Xbox, Ctrl на компјутер или A на Switch.

  Подолу можете да научете како да изведувате понапредни удари со глава.

  Задник со глава со нокаут: За да направите нокаут удар со глава, треба да можете да фаќате - или со двете раце истовремено или секој екстремитет еден во време (L1+R1) – рамениците на вашиот непријател.

  Откако ќе ги зафатите нивните раменици со која било од двете раце, притиснете го копчето за глава (O) додека не се изладат.

  • PlayStation : држете го L1+R1 за да ги фатите за рамениците,O
  • Xbox: држете го LB+RB за да ги фатите за рамениците, B
  • PC: Лев клик + десен клик за да ги фатите за рамениците, Ctrl
  • Префрли: држете L+R за да ги фатите за рамениците, A

  Можете да ги зграпчите од предната страна или додека стоите зад нив.

  Нокаут ударот со глава е потег што секој сака да го повлече во Gang Beasts, и додека ви дава доволно време за подигање и отфрлете го секој непријател, потребно е одредено точно време за да се извлече.

  Наполнето удирање со глава: За да го извршите овој удар со глава, треба да притиснете скок (X), притиснете го копчето за глава (O) и потоа држете го копчето за задник со глава (O).

  • PlayStation : X, O, држете O
  • Xbox: A, B, држете B
  • PC: Space, Ctrl, држете Ctrl
  • Префрли: B, A, држете A

  Додека стандардниот задник за глава и KO Headbutt се многу моќни во Gang Ѕверови, има и наполнет удар со глава што можете да го користите.

  Како да удирате

  За да изведете удар во Gang Beasts, притиснете Square на PlayStation, копчето X на Xbox или M на компјутер.

  • PlayStation : Square
  • Xbox: X
  • PC: M
  • Префрли: Y

  Како да фрлите удар во Gang Beasts

  Standing Dropkick: За да изведете стоечки удар, едноставно скокнете (X), а потоа држете го ударот (Квадрат) додека сте во воздух.

  • PlayStation : X, задржетеКвадрат
  • Xbox: A, држете X
  • PC: Space, држете M
  • Switch: B, држете Y

  Ова е само ваш редовен dropkick – каде што сте пред вашиот противникот и брзо удри со удар во горниот дел од телото додека се во воздух.

  Летечки удар: За да извршите летечки удар, треба да трчате кон вашиот противник (LS, држете X), а потоа брзо допрете скок (X) и потоа држете го ударот (Квадрат) во воздух.

  • PlayStation : LS, држете X, допрете X, задржете Square
  • Xbox: LS, држете A, допрете A, задржете X
  • PC: WASD, задржете Space, допрете Space, задржете M
  • Префрли: LS, држете B, допрете B, задржете Y > Super Dropkick: За да направите супер dropkick, треба да трчате кон вашиот непријател (LS, држете X), брзо допрете скок (X), задржете kick (Square) и потоа, среде воздух, притиснете headbutt (O).
   • PlayStation : LS, држете X, X, задржете Square, O
   • Xbox: LS, држете A, A, држете X, B
   • PC: WASD , држете Space, Space, задржете M, Ctrl
   • Switch: LS, држете B, B, држете Y, A

   Mega Dropkick: За да ја извршите комбинацијата mega dropkick, ќе треба да трчате (LS, држете X), допрете скок (X), брзо притиснете лифт(Триаголник), држете го ударот (Квадрат) и додека сте во воздух, притиснете го копчето за глава (О).

   • PlayStation : LS, држете X, X, Триаголник, задржете квадрат, O
   • Xbox: LS, држете A, A, Y, држете X, B
   • PC: WASD, задржете Space, Space, Shift, држете M, Ctrl
   • Префрли: LS, држете B, B, X, држете Y, A

   Мега dropkick е уште поголема верзија на super dropkick.

   Flipkick : Флипкикот на Gang Beasts изгледа како континуирано превртување наназад, но всушност е многу поедноставен за изведување. Сè што треба да направите е да го држите копчето за удар (Квадрат) и потоа да допрете скок (X) постојано.

   • PlayStation : Квадрат, X, X, X, X, X…
   • Xbox: X, A, A, A, A, A…
   • PC: M, Space, Space, Space, Space, Space…
   • Префрли: Y, B, B, B, B, B…

   Како да се направи држач за раце

   За да се изведе држач за раце во Gang Beasts, треба да се забие (држете О ), фатете го подот (L1+R1), а потоа притиснете скок за да ги држите нозете горе (X).

   • PlayStation : задржете O, L1+R1, X
   • Xbox: задржете B, LB+RB, X
   • PC: задржете Ctrl, лев клик + десен клик, празно место
   • Префрли: задржете A, L+R, B

   Како да направите превртување наназад

   За да извршите превртување назад во Gang Beasts , треба да легнете (задржете Square), притиснете скок (X) и отпуштете го копче за легнување точно десномомент.

   • PlayStation : задржете Square, X, пуштете го Square
   • Xbox: држете X, A, пуштете го X
   • PC: држете M, Space, пуштете го M
   • Префрли: држете Y, B, отпуштете Y

   Заковањето на задниот дел бара малку вежбање затоа што треба да го разберете времето баш во право. Исто како што вашиот лик почнува да се навалува наназад, брзо допрете скок и отпуштете го копчето за легнување. Едвај може да се наведнете наназад пред да притиснете скок, така што времето за превртување на Gang Beasts бара одредено усовршување.

   Како да пливате

   За да пливате во Gang Beasts, притиснете десен удар, лев удар, десен удар, лев удар и повторете го ова движење по потреба.

   • PlayStation : притиснете R1, потоа L1
   • Xbox: притиснете LB, потоа RB
   • PC: притиснете го левото копче, потоа десното копче
   • Префрли: притиснете R, потоа L

   Како да го направите зомби валање во Gang Beasts

   За да шетате низ арената со флопи глава и малку валкање, како зомби, треба да држите удар со глава (О) и да удрите (Кадрат) додека се движите наоколу (ЛС).

   • PlayStation : задржете O+Square, L S
   • Xbox: задржете B+X, L S
   • PC: Ctrl+M, WASD
   • Switch: држете A+Y, LS

   Како да направите боди слем

   За да го изведете боди слем во Gang Beasts, треба да добиетедо полицата и потоа држете го скокот (X) и ударот со глава (О) во исто време.

   • PlayStation : најдете полицата, X+O
   • Xbox: најдете полицата, A+B
   • PC: најдете полицата, Space+Ctrl
   • Префрли: најдете полицата, B+A

   За овој потег, ќе ви треба добра висина и полицата за да паднете од – и по можност непријател да слета одоздола.

   Телесниот удар може да резултира и со тоа што ќе се нокаутирате или ќе ги скршите предметите од околината.

   Како да се лизгате во Gang Beasts

   Powerslide: Да изведете лизгање со моќ, треба да се движите во насока по ваш избор (LS) додека ги држите и контролите за удар (Кадрат) и ползи (О).

   • PlayStation : LS, држете Square+O
   • Xbox: LS, држете X+B
   • PC: WASD, држете M+Ctrl
   • Префрли: LS, држете Y+A

   Справување со лизгање: За да го изведете овој потег со брзо темпо на лизгање што ќе го оттргне вашиот противник од нозе - ако е правилно темпиран - ќе треба да трчате ( држете го X додека се движите во насока), а потоа држете го ударот (држете го плоштадот) во вистинскиот момент.

   • PlayStation : LS, држете X, држете квадрат
   • Xbox: LS, држете A, држете X
   • PC: WASD, држете Space, задржете M
   • Switch: LS, држете B, држете Y

   Dropslide: За да извршите dropslide, ќетреба да трчате кон вашиот противник (LS, држете X), притиснете скок (X), брзо притиснете кик (Кадрат), а потоа држете и скок и удар (X+Square).

   • PlayStation : LS, држете X, X, Square, X+Square
   • Xbox: LS, држете A, A, X, A+X
   • PC: WASD, држете Space, Space, M, Space+M
   • Switch: LS, држете B, B, Y, B+Y

   Gang Beasts можеби изгледаат извонредно глупаво, но таму се некои сложени контроли што треба да ги додадете во вашиот репертоар што ќе ви даде предност во апсурдно опасните арени. Се надеваме дека ова помогна со учењето како да се игра Gang Beast.

   Кредит на корисникот на Reddit Amos0310 за откривање на некои од покомплексните комбинации на Gang Beasts наведени во оваа статија.

   A (држете додека мирувате)
  • Легни: X (држете)
  • Ползи: B (држете, па преместете)
  • Патка: B
  • Навалете се наназад: X (држете)
  • Лев удар: LB
  • Десен удар: RB
  • Удар: X
  • Задник со глава: B (допрете)
  • Зграпчување лево: LB (држете)
  • Десно зграпчување: RB (држете)
  • Зграпчување со две раце: LB+RB (држете)
  • Подигнете: Y (додека се фаќате)
  • Teunt: Y (држете)
  • Променете го аголот на камерата: D-Pad
  • Префрли Spectating: RT
  • Рачна држач: држете B, LB+ RB, X
  • Назад: држете X, A, пуштете го X
  • Zombie Waddle: држете B+X, LS
  • Тело слем: најдете раб, A+B
  • Powerslide: LS, држете X+B
  • Ставување со лизгање: LS, држете A, држете X
  • Dropslide: LS, држете A, A, X, A+X
  • Редовно искачување: држете LB+RB, задржете A
  • Прескокнување искачување: држете RB+LB, двапати допрете A
  • Искачување со нишање: држете LB+RB, држете X+B, LS
  • Супер удар: притиснете B, брзо притиснете LB или RB
  • Нокаут удирање со глава: држете LB+RB за да ги фати за рамениците, B
  • Наполнето задник со глава: A, B, држете го B
  • Постојаниот Dropkick: A, држете X
  • Flying Dropkick: LS, држете A, допрете A, држете X
  • Super Dropkick: LS, држете A, A, држете X, B
  • Mega Dropkick: LS, држете A, A, Y, држете X, B
  • Flipkick: X, A, A, A, A, A…
  • Фрлање непријатели: LB+RB, Y, LS,пушти LB+RB

  Сите Gang Beasts Nintendo Switch Controls

  • Movement: LS
  • Run: B (држете додека се движите)
  • Скокајте: B
  • Седете: B (држете додека се движите)
  • Легни: Y (држи)
  • Ползи: А (држи, па мрдај)
  • Патка: А
  • Навалете се наназад: Y (држете)
  • Лев удар: L
  • Десен удар: R
  • Удар: Д
  • Задник со глава: А (допрете)
  • Зграпчување лево: Л (држете)
  • Десен фаќање: R (држете)
  • Зграпчување со две раце: L+R (држете)
  • Подигнување: X (додека се фаќа)
  • Тега: X (држете)
  • Променете го аголот на камерата: D-подлога
  • Префрли Spectating: ZR
  • Рачна држач: држете A, L+R, B
  • Превртување наназад: држете Y, B, ослободете Y
  • Zombie Waddle: држете A+Y, LS
  • Body Slam: најдете полицата, B+A
  • Powerslide: LS, држете Y+A
  • Slide Tackle: LS, држете B, држете Y
  • Лизгање: LS, држете B, B, Y, B+Y
  • Редовно искачување: држете L+R, задржете B
  • Скок -нагоре Искачување: држете L+R, двапати допрете B
  • Замавнување нагоре Искачување: држете L+R, држете Y+A, LS
  • Супер удар: притиснете A, брзо притиснете L или R
  • Задник со глава со нокаут: држете го L+R за да ги фатите за рамениците, A
  • Наполнето удирање со глава: B, A, држете A
  • Стоечки Dropkick: B, држете Y
  • Flying Dropkick: LS, задржете B, допрете B, задржете Y
  • Super Dropkick: LS, држете B, B,држете Y, A
  • Mega Dropkick: LS, држете B, B, X, држете Y, A
  • Flipkick: Y, B, B, B, B, B…
  • Throwing Foes: L+R, X, LS, пуштете го L+R

  Сите Gang Beasts PC контроли

  Постојат и некои дополнителни контроли за контролите на компјутерот. Подолу се сите контроли на компјутерот.

  • Движење: W,A,S,D
  • Run: Space (држете додека се движите )
  • Скок: Простор
  • Седи: Простор (држи додека мирува)
  • Легни: M (држете)
  • Ползи: Ctrl (држете, па преместете)
  • Патка: Ctrl
  • Навалете се наназад: М (држете)
  • лев удар: лев клик / ,
  • десен удар: десен клик / .
  • Удар: М
  • Задник со глава: Ctrl (допрете)
  • Лево фатење: лев клик / , (задржете)
  • Десен фат: Десен клик / . (задржете)
  • Зграпчување со две раце: лев+десен клик / ,+. (задржете)
  • Подигнете: Shift (додека се фаќате)
  • Teunt: Shift (држете)
  • Промени Агол на камерата: лева стрелка / десна стрелка
  • Префрли Spectating:
  • Рака: држете Ctrl, лев клик + десен клик, празно место
  • Назад: држете M, Space, пуштете го M
  • Zombie Waddle: Ctrl+M, WASD
  • Body Slam: најдете полицата, Space+Ctrl
  • Powerslide: WASD, држете M+Ctrl
  • Slide Tackle: WASD, држете Space, држете M
  • Dropslide: WASD, задржете Space, Space, M, Space+M
  • Редовно искачување: левоКликнете + Десен клик, задржете Space
  • Прескокно искачување: лев клик + десен клик, двапати допрете Space
  • Swing-up Climb: Лев клик + десен клик, задржете Space+Ctrl, WASD
  • Супер удар: притиснете Ctrl, брзо кликнете на левото или десното копче на глувчето
  • Knockout Headbutt : Лев клик + десен клик за да ги фатите за рамениците, Ctrl
  • Наполнето копче за глава: Простор, Ctrl, задржете Ctrl
  • Standing Dropkick: Space, задржете M
  • Flying Dropkick: WASD, задржете Space, допрете Space, задржете M
  • Super Dropkick: WASD, држете Space, Space, држете M, Ctrl
  • Mega Dropkick: WASD, држете Space, Space, Shift, задржете M, Ctrl
  • Flipkick: M, Space, Space, Space, Space, Space…
  • Фрлање непријатели: лев клик + десен клик, Shift, WASD, ослободување лев клик + десен клик
  • Мени: Esc
  • Брзо движење: + (допрете за побрзо)
  • Брзина во реално време: 0
  • Забавено движење: – (допрете за побавно)
  • Вклучете ја таблата со резултати: Tab (задржете)
  • Пременете ги ознаките со имиња: Q (задржете)
  • Вклучете ден и ноќ: F1
  • Противници на множење: Shift/Ctrl + 1,2,3,4,5 ,6,7 или 8
  • Реквизиите за мрестење: 3,4,5,6 или 7
  • Сили на мрестење: 1 или 2

  Како најдобро да играте комбинации – совети за Gang Beasts (PlayStation, Xbox, Nintendo Switch и компјутер)

  Можете да комбинирате потези за да создадете трикови како што се нови движења и специјални напади. Ова е нашата бандаСовети за ѕверови за најдобри комбинации:

  • Zombie Waddle: Држете го задникот со глава и клоцајте додека се движите
  • Телото слем: Држете скок и удар со глава во исто време (на полицата)
  • Powerslide: Движете се додека држите удар и ползете
  • Справување со лизгање: Трчајте и потоа држете го ударот
  • Лизгајте со капка: трчајте, притиснете скок, допрете удар и потоа држете го и скокот и ударот
  • Редовно искачување: Зграпчете се на полицата , а потоа подигнете се нагоре
  • Прескокнување искачување: Зграпчете го предметот, а потоа скокнете нагоре од грабежот
  • Замавнување искачување: Зграби , притиснете го ударот и задникот со глава истовремено и насоката
  • Супер удар: Притиснете го копчето за глава, а потоа притиснете го копчето за грабање
  • Нокаут удирање со глава: Зграбете го вашиот рамениците на непријателот, притиснете го задникот со глава
  • Наполнето удирање со глава: Скокајте, притиснете го задникот со глава, а потоа држете го копчето за задник со глава
  • Постојан удар: Скокни, па држете го ударот додека сте во воздух
  • Flying Dropkick: Трчајте, скокнете допрете, а потоа држете го ударот во воздух
  • Super Dropkick: Брчајте, допрете скокнете, задржете клоцајте, потоа притиснете го задникот со глава во воздух
  • Мега удар: Трчајте, допрете скок, притиснете го подигнувањето, задржете го ударот, притиснете го задникот со глава во воздух
  • Трчајте: Држете го ударот, а потоа допрете скокање повеќепати
  • Фрлање непријатели: Притиснете го грабне, а потоа отпуштете го зграпчувањето

  Општиот опис на секоја од овие напредни комбинирани контроли е детално подолу заедно со PlayStation, Xbox, Nintendo Switchконтроли и копчиња за компјутер.

  Како да се искачите

  За да се искачите во Gang Beasts, држете L1+R1 и потоа држете X на PlayStation, држете LB+RB и потоа држете A Xbox, лев клик+ Десен клик, па држете Space на компјутер или држете L+R, а потоа држете B на Switch.

  • PlayStation : држете L1+R1, држете X
  • Xbox: држете LB+RB, држете A
  • Компјутер: лев клик + десен клик, задржете Space
  • Префрли: држете L+R, задржете B

  Прескокно искачување: Можете и да скалирате на голем објект или ѕид користејќи скок нагоре со фаќање (L1+R1), а потоа да скокнете нагоре од грабежот (допрете двапати X) .

  • PlayStation : задржете L1+R1, двапати допрете X
  • Xbox: задржете RB+LB, допрете двапати A
  • PC: лево клик + десен клик, двапати допрете Простор
  • Префрли: задржете L+R, допрете двапати B

  Замавнување искачување: Кога ќе се фатите за некоја површина, можете да замавнете со нозете наоколу и нагоре.

  Откако ќе се фатите за (L1+R1), замавнете ги нозете со клоцање и удирање со глава во во исто време (држете Square+O) и насочете ги нозете (LS) до каде што сакате да одат.

  • PlayStation : задржете L1+R1, задржете Square+O, L S
  • Xbox: држете LB+RB, држете X+B, L S
  • PC: лев клик+десен клик, задржете Space+Ctrl, WASD
  • Префрли: држете L+R, држете Y+A, LS

  Како да удирате

  Даизведете удар во Gang Beasts, притиснете L1 или R1 на PlayStation, LB или RB на Xbox, левото или десното копче на глувчето на компјутерот или притиснете L или R на Switch.

  • PlayStation : притиснете L1 или R1
  • Xbox: притиснете LB или RB
  • PC: притиснете го левото или десното копче на глувчето
  • Префрли: притиснете L или R

  Како да се изврши супер удар во Gang Beasts

  За да направите супер удар во Gang Beasts, треба да притиснете headbutt (O/B/Ctrl/A), а потоа веднаш притиснете едно од копчињата за фаќање (L1 или R1/LB или RB/лево или десно копче на глувчето/L или R), во зависност од тоа со која рака сакате да удирате.

  • PlayStation : притиснете O, брзо притиснете L1 или R1
  • Xbox: притиснете B, брзо притиснете LB или RB
  • PC: притиснете Ctrl, брзо кликнете на левото или десното копче на глувчето
  • Префрли: притиснете A, брзо притиснете L или R

  Супер ударот е едно од најголемите оружја, ако го разбираш точното време. Нападот е за импровизирање на грабнување со замав на удар со глава. Ова ќе го види вашиот аватар како ја враќа главата назад, а потоа одеднаш ќе ја фрли тупаницата. Изведувањето на супер удар во Gang Beasts може да резултира со инстант нокаут.

  Како да фрлите

  За да фрлите непријател, фатете го (L1+R1), подигнете го нагоре (Триаголник ) , одете до местото каде што сакате да ги фрлите, а потоа отпуштете ја грабежот(држете)

 • Држете го десното: R1 (држете)
 • Зграпчете со две раце: L1+R1 (држете)
 • Подигнување: Триаголник (додека се фаќа)
 • Потсмевање: Триаголник (држете)
 • Променете го аголот на камерата: D- Подлога
 • Префрли Spectating: R2
 • Рачна држач: држете O, L1+R1, X
 • Превртување наназад: држете го Square, X, пуштете го Square
 • Zombie Waddle: држете O+Square, LS
 • Body Slam: најдете полицата, X+O
 • Powerslide: LS, држете Square+O
 • Slide Tackle: LS, држете X, задржете Square
 • Слајд: LS, држете X, X, квадрат, X+Square
 • Редовно искачување: држете L1+R1, држете X
 • Прескокно искачување: држете L1+R1, двапати допрете X
 • Искачување со нишање: држете L1+R1, задржете Square+O, LS
 • Супер удар: притиснете O, брзо притиснете L1 или R1
 • Задник со глава со нокаут: држете го L1+R1 за да ги фатите за рамениците, O
 • Наполнето удирање со глава: X, O, држете O
 • Стоечки Dropkick: X, држете квадратни
 • Flying Dropkick: LS, држете X, допрете X, задржете Square
 • Super Dropkick: LS, држете X, X, задржете Square, O
 • Mega Dropkick: LS, држете X, X, Триаголник, задржете квадрат, O
 • Flipkick: Квадрат, X, X, X, X, X…
 • Фрлање Непријатели: L1+R1, Triangle, LS, издавање L1+R1

All Gang Beasts Xbox (Xbox One & засилувач; Серија X

Скролај на врв