MLB The Show 22: Најголемите стадиони кои се погодија дома

MLB The Show 22 ги вклучува 30-те стадиони од Големата лига, како и Малата лига и историските стадиони. Уникатно за бејзболот е тоа што секој стадион има свои димензии, за разлика од другите спортови каде теренот има униформни димензии без разлика на стадионот.

При изборот на стадион за играње во шоуто, многу фактори можат да влијаат на одлуката: омилен тим, роден град, значајни спомени, итн. Оваа статија ќе разгледа еден главен фактор: најголемите терени, што го прави многу попредизвикувачки да се погоди дома.

Помал фактор што треба да се земе предвид се сите пречки во игра : незгодни агли, високи ѕидови, итн. Еден од наведените терени има најкратки растојанија по која било линија во бејзбол, но една голема, се наѕира пречка се појавува на левото поле.

Иако има многу стадиони за избор , оваа листа ќе се фокусира само на моментално користените стадиони. Ова е за да се одржи конзистентноста со друга листа на терените со најкратки димензии. Меѓутоа, ако сакате предизвик, повеќето историски стадиони имаат поголеми димензии и повисоки ѕидови од сегашните стадиони, што го прави удирањето на хомерите тежок потфат.

Списокот ќе биде по азбучен редослед според името на стадионот со името на тимот што игра таму во заграда. Димензиите на теренот ќе бидат дадени во стапки со мерење на фаул полот од лево поле, потоа лево центар, центар, десен центар ифаул пол на десното поле.

1. Chase Field (Arizona Diamondbacks)

Димензии: 330, 413, 407, 413, 335

Додека е 374 кон десно-центар и лево-центар, акцентот е 413 само лево и десно од центарот како предизвик. Понатаму, високиот ѕид во центарот го отежнува достигнувањето на 407 и 413. Ѕидот во мртвата средина се спушта малку наназад. Освен тоа, ѕидовите се стандардна висина, а областа на базенот во десното центар е главната атракција на полето Чејс.

2. Comerica Park (Detroit Tigers)

Димензии : 345. Иронично, освен централното поле, растојанијата на Комерика се точно во средината на лигата, малку подолги по линиите, но пократки до празнините. Има повисок од просечниот ѕид во десниот центар кој малку се откачува, но вистинскиот предизвик е да се достигне 421+ стапки до мртвата точка.

3. Коорс Филд (Колорадо Роки)

Димензии: 347, 420, 415, 424, 375

Финалето во нашата тројка Cs, Coors Field може да биде најголемиот парк во целина по димензии. Како и да е, тој секогаш играше како парк на удари поради поретките воздух во Денвер, а истата динамика се преведува на играта, што го прави Coors Field интересензагатка. Има неколку предизвици, вклучително и високата табла со резултати на директно десно поле и големите јасни рамнини од фиберглас што се протегаат над ѕидовите во десниот центар каде што се наоѓаат бричевите. Удирањето на Хомер во левиот центар со левак е исто така тешко, и многу топки може да умрат тука и да завршат како тројки.

4. Фенвеј парк (Бостон Ред Сокс)

Димензии: 310, 379, 390, 420, 302

Топ паркот на кој алудиравме во воведот, Fenway има разлика што има најкратки линии и најдлабокиот јаз. „Досадниот пол“ во десниот и нискиот ѕид го прави закачувањето на Хомер веднаш внатре во десниот фаул столб на теренот најкраткото домашно трчање во играта (надвор од сортата внатре во паркот). Сепак, Зеленото чудовиште кое се протега на лево и лево централно поле е високо над 37 стапки. Иако ова може да значи дека некои мувачки топки стануваат хомери, многу тешко погодени погони може да завршат да скокаат од ѕидот. Понатаму, додека е од 380 кон десно центар, ако го удрите во триаголникот помеѓу централното и десното централно поле, ќе треба навистина да го истегнете за да удрите во хомер бидејќи мери 420 стапки!

5 Oracle Park (San Francisco Giants)

Димензии: 339, 399, 391, 421, 309

Широко се смета за најубавото место во мајорс, Oracle Park сè уште претставува многу предизвици дури и откако оградите беа преместени пред неколку години. 309 е краток додесното поле, но аркадниот дел е на врвот на ѕид од 25 стапки кој исто така ја претставува таблата со резултати надвор од градот во подножјето на ѕидот. Во реалниот живот, ветровите од заливот МекКови го отежнуваат ударот на домовите, но тоа не секогаш се претвора во играта. Сепак, 421 ја претставува познатата „уличка на тројки“ на Оракл Парк каде што многу топки умираат и стануваат тројки. Ѕидовите во десниот центар што ја претставуваат „улицата со тројки“ се исто така високи и непријатно под агол, така што навистина треба да се смачкате во еден со моќен удар за да удрите во хомер во таа област. Централното поле е исто така ретко со тоа што празнините се подлабоки, па затоа е подобро да се стремите кон мртвата точка отколку кон празнините.

Ако се борите да го исфрлите трофејот за да удрите внатре во- паркирано домашно трчање, „тројната уличка“ на Оракл Парк со играч со најмалку 80+ брзина би требало да може да го постигне подвигот.

За оние гејмерите на The Show кои сакаат предизвик да ги погодат домовите, овие стадиони го претставуваат најдоброто кога се размислува за комбинација на димензии и присутни пречки. Која прва ќе ја освоите?

Скролај на врв