MLB The Show 22: Целосни контроли и совети за Baserunning за PS4, PS5, Xbox One и Xbox Series X

Baserunning може да биде занемарен аспект на MLB The Show 22, но исто така може да ве одвои од вашата конкуренција со одлично извршување. Ако земете дополнителна база овде и ќе ја спречите таквата, може да има разлика помеѓу победа и пораз.

Овој водич ќе ви даде целосна контрола за играта на „Baserunning“ на The Show 22. Исто така, ќе вклучи и поглед на крадење, лизгање и означување на топки за летање.

Baserunning Controls за PS4 и PS5

Крадење и основно стартување на контроли пред теренот:

 • Изберете Runner: Точка L кон окупираната основа на саканиот baserunner
 • Напредно: L1 откако ќе изберете baserunner
 • Напредно сите тркачи: L1
 • Украдете индивидуален тркач: изберете со L и потоа притиснете L2
 • Украдете ги сите Тркачи: L2
 • Држете и ослободете го крадењето: Држете го L2 додека не почне да се истура бокалот

Baserunning контролира кога топката е во игра:

 • Изберете Runner: Точка L кон локацијата на саканиот baserunner
 • Advance/Return Individual Runner: L + Круг, Триаголник, Квадрат
 • Означете: L1
 • Напредете ги сите тркачи: Држете го L1
 • Врати ги сите тркачи: Држете го R1
 • Стоп за тркач: R2

Контроли за лизгање:

 • Иницирајте го слајдот: држете го L1 додека сте на патот кон шоуто и заклучување на играчот со аналогно Басерунинг
 • Слајд во која било насока: Точка L во← закачување лево; ↓ стапки-прво
 • Слајдови дома: Р, потоа ↑ прво со глава; ↓ стапалата на прво место; Широки десни стапала 5 часот-прво, 7 часот широка десна глава-прво

Левиот и десниот џојстик се означени како L и R, соодветно. Секое дејство од притискање на кој било џојстик е означено со L3 и R3.

ЧПП за Baserunning за MLB The Show 22

1. Како да напредувате тркачи во MLB The Show 22

За да напредувате тркачи, удирајте L1 или LB пред теренот и задржете додека топката е во игра . За првите, сите бејзранери ќе направат еден чекор кон следната база. За второто, ќе испраќа тркачи околу базите се додека го држите копчето. Ако го притиснете, тие ќе застанат на следната основа. Бидете свесни за ситуацијата.

2. Како да украдете во MLB The Show 22

За да украдете, удирајте L2 или LT пред теренот за да ги испратите сите тркачи . За да испратите еден тркач , посочете на таа основа со L и потоа L2 или LT за да го испратите тој индивидуален тркач.

3. Како да се лизгате во MLB The Show 22

За лизгање, користете го вистинскиот џојстик за да ја контролирате насоката на вашиот слајд . Одењето нагоре на стапот ќе резултира со лизгање со прва глава, надолу лизгање со први стапки. Ударот десно или лево ќе предизвика лизгање на куката каде што тркачот ќе се лизне во таа насока на основата.

Поважно, во ситуациите „Пат кон шоуто“ и „Заклучување на играчот“, мора прво да го држите L1 или LB и потоа користете го десниот стапза да го контролирате слајдот на вашиот плеер . Ако заборавите, процесорот ќе одлучи кој слајд да го користи.

4. Како да трчате побрзо во MLB The Show 22

Специфично за Road to the Show, применете картички за опрема на вашиот плеер за да ја зголемите брзината . Општо земено, штипките и чорапите го даваат најдоброто зголемување на брзината . Некои ритуали исто така ја зголемуваат брзината.

Вашата брзина може да се зголеми и врз основа на што додавате во вчитувањето на вашиот плеер . Сепак, настрана од оние што се фокусираат на брзината и не многу друго, можеби нема да можете да ја зголемите брзината колку што можете преку опремата>

Baserunning совети за MLB The Show 22

Кога играте на процесорот или онлајн, има неколку работи што треба да се земат предвид.

1. Трчајте кога знаете дека топката ќе падне

Да бидете исфрлени во обид да украдете по див терен, немудра одлука.

Иако бејзранерите вообичаено ќе трчаат на контакт само кога има два аути или кога се сигурни дека топката ќе падне, понекогаш топката ќе падне со тоа што бејзранерите не се поместени подалеку од половина пат.

Ова би можело да го претвори потенцијалниот дополнителен основен удар со повеќекратно возење во сингл без бегство. Уште полошо, тркачот може да биде принуден да излезе со фрлање од теренот поради колебливоста да напредува. Значи, акосигурни сте дека топката ќе падне, испратете ги тркачите .

2. Напредување кога ќе се појави можност

Користење на опцијата Tag Up за испраќање на тркачот на третото место како што е наведено на дијамантот во горниот агол.

Ако има повеќе тркачи на и има можност за еден (или двајца) да се означат и да напредуваат, ќе видите „Означи L1 Up“ (или „Означи LB Up“ на Xbox) што ќе ги унапреди споменатите тркачи во моментот кога ќе кликнете на копче .

Поважно, сите тркачи кои треба да се вратат во својата база за да не бидат двојно зголемени, ќе се вратат, бидејќи копчето за означување во оваа ситуација ќе важи само за оние кои можат да означат и напредуваат. Запомнете, земете ја дополнителната база кога е можно .

3. Трчајте со левиот аналог

Силно се препорачува, за да се подобри манипулирањето со поединечни тркачи, треба да да го користите левиот аналог наместо да се потпирате на функциите Напредување и Врати ги сите .

Способноста да го контролирате секој тркач ќе ви даде предност бидејќи можете полесно да постигнете работи како што се двојно крадење или бегство од кисели краставички со присилување на вниманието на друг тркач.

4. Пуштете го чкрапалото непосредно пред да заврши бокалот при обид за кражба

Користете го L и држете го L2 или LT, а потоа отпуштете го исто како што стомната е поставена на теренот за да го испрати тркачот од прво со огромен старт со глава .

Кога ја користите функцијата Задржете и отпуштете крадење, тајмингот е сè. Ако ослободитепремногу рано или предоцна, вашите бејзранер(и) ќе се обидат да украдат одложено што е посоодветно за ситуација „удри-и-бегај“. Ако го ослободите L2/LT момент премногу рано или предоцна, истото ќе се случи.

Морате да го ослободите L2/LT непосредно пред да започне превртувањето на бокалот . Ако се извлече правилно, вашите базни тркачи ќе полетаат и ќе бидат на половина пат до следната база пред топката да биде дури и во раката на фаќачот.

5. Проценете го вашиот противник за да ја прилагодите вашата стратегија

Управувањето со горенаведениот тајминг ќе ви овозможи да постигнете многу трчања, притоа ставајќи дополнителен стрес на противникот. Сепак, запомнете дека процесорот навистина го менува времето при ставање , така што ќе мора да обрнете многу големо внимание на тенденциите за пуштање.

Кога играте други гејмери, оваа тактика може да биде непрепорачлива поради случајната природа на времињата на издавање со играчи контролирани од човек.

6. Користете механика за закачување при лизгање

Кога се лизгате, користете ја механиката за закачување во ваша корист. Кога крадете втора и трета основа, секогаш закачете се десно за да се ставите што подалеку од домашната плоча и од топката. Со ознаката за повлекување на втората база, особено, ако сте неколку инчи подалеку, ќе резултира со тоа што често сте безбедни.

Кога напредувате до базата преку топката во игра или означување нагоре, обрнете внимание на траекторијата на топката и лизгајте од местото за слетување на топката . Когализгајќи се дома, исто така, препорачливо е да се закачите надесно (имајте предвид дека слајдовите со прва глава се чини дека допираат до базите побрзо од слајдовите со стапки во The Show).

Сега ги имате сите контроли и совети што ви се потребни да стане бејзарунинг ѓавол како Рики Хендерсон или Тим Рејнс. Совладете ги овие контроли и искачете се на врвот на рангирањето!

Пат до шоуто и заклучување на играчот со копче Baserunning
 • Слајдови на основната патека: R, потоа ↑ прво со глава; → закачување десно; ← закачување лево; ↓ стапки-прво
 • Слајдови дома: Р, потоа ↑ прво со глава; ↓ стапалата на прво место; 5 часот широки десни стапала-прво, 7 часот широка десна глава-прва
 • Baserunning контроли за Xbox One и Xbox Series X

  Скролај на врв