NBA 2K23: Најдобри значки за играње за да ја подобрите вашата игра во мојата кариера

Играњето во НБА 2К не е ограничено само на додавање. Тоа е комбинација од поставување претстави за вашите соиграчи и за себе. Некои значки за играње ги комплиментираат значките за завршување и шутирање при напад. Потребата за тоа е она што го поставува активирањето на овие две навредливи значки.

Без разлика дали градите шпиц или кој било играч, потребата од овие значки за играње во 2K23 е неопходна за да се направи следниот чекор.

Кои се најдобрите значки за играње во НБА 2К23?

Подолу, ќе ги најдете најдобрите значки за играње за лесно да заработувате асистенции додека играте во MyCareer. Како значки за играње, повеќето им даваат моментален поттик на вашите соиграчи, а не на себе, но тоа е поентата на играњето, нели?

1. Општи подови

Барања за значки: Прецизност на додавање – 68 (бронза), 83 (сребрена), 89 (злато), 96 (Куќа на славните)

Опремувањето на значката Floor General е прилично основно кога станува збор за најдобрите значки за играње. Сè уште е еден од најважните во 2K23. Floor General им дава на вашите соиграчи поттик за сите офанзивни категории додека сте во играта . Ова ќе го направи офанзивно надарениот тим речиси незапирлив, а истовремено ќе помогне да се подигне офанзивниот под на другите тимови кои се борат во напад.

Факт е дека сепак е неопходно оваа значка да биде ваш главен приоритет. Иако не генерира поени за вас, сепак дава огромен поттиквашата игра за асистенција бидејќи оваа значка веднаш ги тера вашите соиграчи да ги максимизираат сопствените значки од додавањата што ги правите.

2. Рачки за денови

B adge Барања: Рачка за топка – 70 (бронза), 85 (сребрена), 94 (Злато), 99 (Куќа на славните)

Ќе ви требаат сите значки поврзани со дриблинг што ви се потребни во тековната генерација на 2K и Handles For Days е најважна. Ја подобрува вашата вештина за дриблинг надвор од вашиот атрибут Ракување со топка. Бидејќи плејмејкерите треба да избегнуваат превртувања, Handles For Days и високиот атрибут за ракување со топката ќе го отежнат вашето одземање на топката.

Специфично, значката одзема помалку издржливост при изведување потези за дриблање, што овозможува повеќе и подолги синџири . Кога ќе се поврзете со следната значка, можете лесно да креирате снимки за себе. Понатаму, ако некој одбранбен играч за помош пукне, можете да направите лесно додавање до отворениот човек за што треба да биде лесен резултат.

Имајте предвид дека Handles For Days е значка од Ниво 3 . Ова значи дека мора да опремите десет значки помеѓу Нивите 1 и 2 во играњето за да го отклучите Ниво 3.

3. Прекинувач на глуждот

Значка Услови: Рачка за топка – 55 (бронза), 65 (сребрена), 71 (злато), 81 (Куќа на славните)

Оние кои се љубители на потези за двоумење и чекор назад ќе ја сакаат значката за кршење на глуждовите . Сепак, потребна е голема вештина за да се совлада. Прекинувачот за глужд ја зголемува фреквенцијата во која бранителитеќе се сопне или ќе падне кога ќе извршите чекор назад и одредени други потези . Ова е причината зошто е важно да се комбинираат и Ankle Breaker и Handles For Days, бидејќи тоа ги зголемува вашите шанси да ги изгубите бранителите и да добиете отворени шутеви.

Оваа значка многу помага ако се соочите со подобар одбранбен играч. Отстранувањето на синџирот на потези за дриблање може да доведе до малку сопнување на вашиот одбранбен играч, па оттука, да ви даде можност или да возите до кошот или да направите скок-шут. Ако одбраната пропадне, направете го она што го прават плејмејкерите: најдете го отворениот шутер.

4. Брз прв чекор

Потребни значки: Контрола на пост – 80 (бронза), 87 (сребрена), 94 (злато), 99 (сала на славните) ИЛИ

Рачка за топка – 70 (бронза), 77 (сребро), 85 (злато), 89 (Куќа на славните) ИЛИ

Брзина со топка – 66 (бронза), 76 (сребрена), 84 (злато), 88 (Куќа на славните)

Исто како прекинувачот на глуждот, значката Quick First Step помага да ги победите вашите противници надвор од дриблинг. Тоа му овозможува на играчот да ја искористи својата брзина за да добие предност со глава кога вози до кошот. Поточно, Брзиот прв чекор ви дава пристап до побрзи и поефективни лансирања надвор од тројната закана или зголемување на големината .

Значката исто така овозможува ефективни лансирања на ист начин како што функционира значката Dropstepper за големите мажи. Ова може најдобро да се искористи кога се споени на несовпаѓање против побавен бранител. Дувај веднаш до нив, вози докошот, и или добијте лесна кофа или лесна асистенција кога одбраната ќе ви се сруши.

5. Специјална испорака

Барања за значка: прецизност на пропусницата – 47 (бронза), 57 (сребро), 67 (злато), 77 (Куќа на славните)

Алеј-упс треба да биде совршено темпиран. Дури и на најдобрите додавачи во НБА 2К сè уште им е тешко да се поврзат на тие лоб додавања. Приемниците понекогаш намерно не потскокнуваат и покрај тоа што се отворени за лоб, а 2K AI ги зголеми шансите бранителите на постот да ја пресретнат или да ја пробијат топката.

Тоа, рече, значката за специјална испорака помага при претворањето на тие лоб пасови во лесни две точки. Тоа го зголемува успехот на додавањата на улица-уп и успехот на шутот по блескаво додавање . Има и бонус анимација за фрлање пасови од таблата. Ако сте здружени со атлетски голем, кој може да тргне од избори и да стане за слем, тогаш ова е одлична значка за поседување.

6. Dimer

Барања за значка: прецизност на додавање – 64 (бронза), 69 (сребро), 80 (злато), 85 (Куќа на славните )

Ако значката за специјална испорака дозволува подобра конверзија на лоб пропусници, значката Dimer е онаа што ги зголемува шансите за конверзии на редовни пропусници. Поточно, Димер дава засилување на процентот на шут по додавањата на половина терен . Ова е една од најважните значки што треба да ги имате ако стилот се заснова на помагање на вашите соиграчи.

Овазначката обично е партнер на значката Floor General бидејќи и двете имаат главна цел да им помогнат на вашите соиграчи да се претстават подобро. Исто така, речиси гарантира сигурни поени за додавање на отворен соиграч. Подавање со удар до шутер за три поени треба да резултира со резултат девет од десет, што е лесен начин за враќање или зголемување на водството.

7. Vice Grip

Барања за значка: Post Control – 45 (бронза), 57 (сребрена), 77 (злато), 91 (Hall of Слава) ИЛИ

Рачка за топка – 50 (бронза), 60 (сребрена), 75 (злато), 90 (Куќа на славните)

значката Vice Grip е еден од најважните значки за играње во НБА 2К23. Тековната мета на играта ја прави бескорисна значката Unpluckable бидејќи ударот со турбо може да биде исполнет со лесно ѕиркање дури и од најлошите бранители. Vice Grip ја зголемува безбедноста на топката по стекнување посед при одбиена топка, фаќање или лабава топка .

Тоа рече, значката Vice Grip е покорисна од Unpluckable, особено кога сакате да влезете во Hyperdrive цело време. Работи подобро со безбедноста на топката од обиди за крадење и е природен спој со Handles For Days и Ankle Breaker.

8. Hyperdrive

Потребни значки: Брзина со топка – 55 (бронза), 67 (сребрена), 80 (злато), 90 (Hall of Раме) ИЛИ

Рачка за топка – 59 (бронза), 69 )сребро), 83 (злато), 92 (Куќа на славните)

Значката Hyperdrive во основа се подобрува се држите натурбо копче. Овозможува подобро движење на дриблинг при спринт .

Зголемувањето на брзината што го дава оваа значка најдобро е поврзано со безбедноста на топката на значката Vice Grip за поуспешни возења. Плејмејкерот со Hyperdrive, Handles For Days, Vice Grip и Quick First Step ќе биде многу тежок за одбрана и ќе ве направи еден од најсигурните ракувачи со топка во играта.

Што да очекувате кога користење значки за играње во NBA 2K23

Некои можеби мислат дека значките за играње не се толку неопходни во споредба со офанзивните и одбранбените значки. Новите беџови во НБА 2К23 бараат да се разликуваат>

Пред да одлучите да го игнорирате опремувањето на овие значки, обидете се прво да ја тестирате разликата во вежбање игри и препукувања. Откако ќе видите како значките за играње го надградуваат вашето ракување со топка, можеби ќе почнете да им давате приоритет во НБА 2К23.

Го барате најдобриот тим за играње?

НБА 2K23: Најдобрите тимови за играње како центар (Ц) во мојата кариера

НБА 2K23: Најдобрите тимови за играње како Поинт гард (PG) во мојата кариера

NBA 2K23: Најдобрите тимови за играње како шутинг гард (SG) во мојата кариера

NBA 2K23: Најдобри тимови Да се ​​игра за како мал напаѓач (SF) воMyCareer

Барате повеќе водичи за 2K23?

NBA 2K23: Најдобрите тимови за обнова

NBA 2K23: Лесни методи за брзо заработка VC

Водич за забивање НБА 2K23: Како да забиете, контактирајте со забивање, совети и засилувач; Трикови

Значки на NBA 2K23: Список на сите значки

NBA 2K23 Shot Meter Објаснето: Сè што треба да знаете за типовите и поставките на Shot Meter

NBA 2K23 лизгачи: реална игра Поставки за MyLeague и MyNBA

NBA 2K23 Controls Guide (PS4, PS5, Xbox One и Xbox Series X

Скролај на врв