Од Rhydon до Rhyperior: Вашиот врвен водич за тоа како да се развива Rhydon во Покемон

Како еден од првите Покемони некогаш создадени, Ридон има посебно место во срцата на тренерите ширум светот. Но, дали знаевте дека оваа моќна куќа има уште пострашна форма која чека да биде отклучена? Да, добро сте слушнале - Ридон може да еволуира во огромниот Рајпериор. Но, како ја катализирате оваа еволуција?

TL;DR:

  • Рајдон, првиот Покемон некогаш создаден, може да еволуира во Rhyperior.
  • Експертот за покемони TheJWittz вели дека Ридон е „моќ на Покемон“.
  • Рајдон е еден од најчесто користените покемони во битки, кој се појавува во над 10% од сите борби.

Разбирање на еволуцијата: Како Ридон се трансформира во Рипериор?

Факт: Ридон, оригиналниот тврд човек на универзумот на Покемон, беше првиот Покемон што некогаш бил дизајниран. Но, дури во четвртата генерација на Pokémon игри го откривме потенцијалот на Rhydon да еволуира во нешто уште посилно: Rhyperior.

За да еволуирате Rhydon, ќе ви треба посебен елемент: Protector. Процесот вклучува тргување со Rhydon додека го држи заштитникот, што ја активира неговата еволуција во Rhyperior. Вреди да се напомене дека ќе ви треба трговски партнер на кој ќе му верувате, бидејќи за момент ќе го имаат вашиот скапоцен Ридон (и Заштитникот) во нивна сопственост за време на трговијата.

Зошто да се развие Рајдон?

„Рајдон е моќник на Покемон, способен да нанесе огромна штетасо неговите моќни напади“, вели експертот за Покемон и Јутјубер, TheJWittz. Всушност, според податоците од апликацијата Pokémon Go, Rhydon е еден од најчесто користените Покемони во битки и рации, кој се одликува во над 10% од сите ангажмани.

Finding the Protector : Клучот за развој на Рајдон

Обезбедувањето заштитник, предметот неопходен за еволуцијата на Рајдон, може да биде малку предизвик. Ставката често се крие во тешко достапни места во различните игри на Покемон. Овде, детално објаснивме како да го пронајдете Заштитникот во некои од најпопуларните наслови на Покемон.

Заклучок

Еволуцијата на Ридон во Рајпериор ја означува трансформацијата на моќната куќа во апсолутен ѕвер. Додека процесот бара малку работа и доверба, резултатот е Покемон способен да доминира во битки и рации. Затоа, опремете го тој Заштитник, пронајдете доверлив трговски партнер и отклучете го вистинскиот потенцијал на Рајдон!

Често поставувани прашања

Како можам да го развијам Рајдон?

За да еволуирате Rhydon во Rhyperior, треба да тргувате со Rhydon додека држи посебен предмет наречен Protector.

Каде можам да го најдам заштитникот?

Локацијата на Заштитникот варира во зависност од играта Покемон што ја играте. Често е скриен во тешко достапни области.

Зошто треба да еволуирам Rhydon?

Еволуираната форма на Rhydon, Rhyperior, може да се пофали со подобрена статистика и поширок опсег на моќнисе движи. Развојот на Rhydon ја подобрува неговата борбена ефикасност во битки и рации.

Може ли Rhydon да еволуира во Pokémon Go?

Да, Rhydon може да еволуира во Rhyperior во Pokémon Go. Потребни ви се 100 бонбони Rhyhorn и Sinnoh Stone за да ја активирате еволуцијата.

Можам ли да го развивам Rhydon без тргување?

Во традиционалните игри со Pokémon, Rhydon може да еволуира само во Rhyperior преку тргување. Сепак, во Pokémon Go, можете да го развивате Rhydon користејќи бонбони Rhyhorn и Sinnoh Stone без да треба да тргувате.

Референци

  • TheJWittz на YouTube
  • Pokémon Pokedex: Rhydon
  • Pokémon Go Fandom: Rhydon
Скролај на врв