Пет ноќи на прекршување на безбедноста на Фреди: Како да го отклучите фенерчето, Fazer Blaster и Faz камерата

Five Night's at Freddy's: Security Breach сега е достапен на PlayStation 4 и 5, а стравувањата за скокови се многу. За да му помогнете на малиот Григориј во неговата ноќ на преживување, постојат три клучни ставки што можете да ги отклучите и опремите во фенерчето, Fazer Blaster и Faz Camera.

Подолу, ќе ја најдете локацијата на секоја ставка, како за да ги отклучите ставките и функцијата на секоја ставка. Секоја ставка игра корисна улога за Григориј во текот на играта.

Како да го отклучите фенерчето при прекршување на безбедноста на FNAF

Овие станици за полнење на фенерчињата Freddy Fazbear се наоѓаат низ трговскиот центар.

Малку во играта, ќе завршите во областа за згрижување деца, на крајот во игралиштето. Овде, за прв пат ќе се сретнете со Sunnydrop, кој отскокнува околу областа и ви кажува дека не смее да се стемни. На безбедносното биро, ќе најдете безбедносна значка која, откако ќе ја земете, ќе предизвика секакви хаос (повторена тема) - имено предизвикување прекин на струја!

Дали Sunnydrop не даде предупредување?

Одеднаш, Moondrop - злобното алтер его на Sunnydrop - се појавува и мора да се пробиеш низ игралиштето вклучувајќи пет генератори додека го избегнуваш Moondrop, иако тоа е евидентно каде е Moondrop додека тие само отскокнуваат во различни области, не се движат додека не се активира генератор. За да помогнете, на десно од безбедносното биро откако ќе ја зафатите безбедносната значка ќе бидеФенерче. Изберете го со D-Pad Up и потоа притиснете R2 за да го вклучите и исклучите.

Сепак, можете веднаш да ја надградите вашата фенерче за да не треба да се враќате на станицата за полнење толку многу се бараат генераторите – кои се сите лоцирани во структурите за качување. Брзо упатете се кон горниот лев агол од областа и качете се по портокалова спирална скала . Таму ќе најдете кутија за подарок со вашата прва надградба на батеријата на Flashlight.

Ќе најдете најмалку две други надградби на батеријата. Едниот ќе биде во страничната просторија на вежбањето во зад сцената откако Фреди Фазбер ќе премине во режим на одмор. Другиот е во мала, квадратна кружна просторија, патролирана од соло безбедносен бот. Надградбата е на контролната табла на задната средина на просторијата.

Бетерицата прави повеќе од само осветлување на вашиот пат. Ќе се сретнете со внатрешните скелети на аниматрониката во текот на вашата ноќ, особено под трговскиот центар. Ќе ве бркаат и ќе ве фатат освен ако фенерчето не е насочено кон нив . Ова ќе стане клучно за да поминете одредени области во играта.

Како да ја отклучите Faz камерата при прекршување на безбедноста на FNAF

Фаз камерата, која се наоѓа во безбедносната канцеларија во теренот за мини голф на Монтгомери Гатор.

За отклучување на Faz камерата, треба да се упатите во безбедносната соба во внатрешноста на Monty's Gator Grill , која се наоѓа во Monty's Gator Golf. Ќе треба да го претставите вашетоParty Pass до ботот надвор од вратите за да продолжите (и имате само еден). Влезете во скарата и низ црвените врати за да влезете во долгиот ходник кој ја има безбедносната канцеларија на левата страна.

Внатре, пред да земете друга безбедносна значка , земи ја камерата Faz од кутија за подароци веднаш до безбедносната значка и билет Mazercise од кутијата за подароци зад вас – што треба да продолжите во следната област. На земја треба да има и торба со друга порака. Потоа, фатете ја безбедносната значка, што повторно предизвикува хаос.

Опремете ја Faz камерата со D-Pad Right, а потоа R2 за да го подготвите. Ако притиснете R2 за да ја трепкате Faz камерата на ботови, таа за момент ќе замрзне и ќе ги зашемети. Тие мора да бидат во среден до средно близок опсег за блицот да погоди. Има трофеј за зачудувачки четири ботови со еден блиц, за она што вреди. Сепак, потребно е долго време за повторно полнење на блицот, затоа паметно користете ја Faz камерата.

Како да го отклучите Fazer Blaster при прекршување на безбедноста на FNAF

Кој е за некоја ласерска ознака?

Добивањето на Fazer Blaster е малку повеќе вклучено од Faz камерата. Ќе треба да се упатите кон арената Fazer Blast, при што ќе ја претставите вашата единствена Party Pass за да влезете . Ако ви помогне, Monty's Gator Golf и Fazer Blast арената се директно спротивставени. Откако ќе влезете, ќе бидете информирани дека сте во тимот на портокал иќе треба да го грабне Fazer Blaster на масата (ова е само за мини-играта).

Откако ќе влезете во арената, треба да ги фатите сите три знамиња додека пукате и избегнувате непријателски ботови. Имаат и ласери, а ќе забележите дека имате и здравствена лента. Имате пет ласерски снимки пред да треба повторно да го наполните полнењето, на кое, како и кај камерата Faz, потребно е долго време да се наполни . Бидете разумни и прецизни со вашите истрели бидејќи е потребен само еден истрел за да се уништи непријателски бот.

Секое знаме (погодете го плоштадот на контролната табла) ќе треба да се брани 30 секунди, а сите непријатели сега се фокусирани на вашата позиција. Обидете се да ги искористите бариерите за да се спуштите малку позади, но би требало да можете да ги извадите со прецизно фотографирање, а потоа, дозволете му на вашиот Fazer Blaster да се наполни помеѓу снимањата - само скријте се на некое место малку.

Внимавајте: Гламрок Чика можеби се шета низ просториите . Иако истрелот не ја уништува, тој моментално ја зашеметува за да можете да избегнете. Сепак, ако ја видите, трчајте во спротивна насока и скријте се.

Ако успешно ги фатите сите три знамиња, ќе излезете, ќе го ставите вашиот искористен Fazer Blaster во садот, а потоа ќе го добиете своето во наградата соба. Ќе го отклучите и трофејот за победување на Fazer Blast. Опремете го пиштолот со D-Pad Left и користете R2 за да пукате. Има поголем домет од Faz камерата, но бара и прецизна точност.

Направете дополнителен простор за зачувување пред да се упатите кон која било локација

Дури и виртуелно, одржувајќи добри социјални здравствени стандарди.

Freddy Fazbear покажува дека можете или да изберете Faz Camera или Fazer Blaster со вашата една Party Pass . Како такво, императив е, ако веќе не сте, направете повеќекратни зачувувања . На овој начин, можете да продолжите таму каде што сте застанале за да ја добиете другата ставка и кој било поврзан трофеј.

Има повеќе поени во текот на играта со овие ситуации. Првиот е или поминување низ Ел Чип и аркадата или низ шахтата покрај ресторанот за салата, што води до мини-играта за правење пица и придружниот трофеј, но многу потежок пат. Во некои случаи, ќе мора да се вратите на точките што сте ги избрале да ги прескокнете, но чувањето дополнителни датотеки за зачувување може да ви помогне да стекнете подобра стратегија од повторените обиди кои потоа водат до подобар резултат во вашата главна датотека.

Исто така, важно е да чувате толку многу различни датотеки за зачувување (што можете да ги следите), бидејќи има повеќе завршетоци!

Која е полесна за отклучување: Fazer Blaster или Faz Camera?

Несомнено, Фаз камерата е полесна за отклучување . Не мора да правите никакви мини игри (дури и на терен за мини голф) и едноставно да ги соберете од кутија за подароци. Размената е во тоа што Faz Camera има помал опсег и е послаба бидејќи ги нема полнењата што ги содржи Fazer Blaster.

Сепак, размислете што најмногу одговара на вашиот стил. Дали сте некој кој е добар со снајперски ботови на далечина и спринт преку користење на Fazer Blaster? Дали сте повеќе од типот на скришум кој користи предмети само кога е потребно? Дали лесно се фрустрирате од потребата повторно да пробате одредени делови? Дали го сакате најголемиот предизвик?

Ако вашите одговори на првото и последното прашање беа „да“, тогаш Fazer Blaster е за вас. Ако одговоривте со „да“ на другите две прашања, тогаш одете на Faz Camera. И двајцата ја извршуваат истата функција, само на различни начини.

Што прави Fizzy Faz во FNAF Security Breach?

Gazzy Faz е важен пијалок кој штом ќе се собере, ја зголемува брзината на спринтот, издржливоста и издржливоста . Тие се во кутии за подароци. Има по еден пијалок за секој од ликовите на Glamrock FNAF. Локациите за секоја од нив се:

  • Monty Fizzy Faz се наоѓа во кујната на El Chip’s . Ова е најлесниот Fizzy Faz за добивање и најраниот што можете да го соберете.
  • Chica Fizzy Faz се наоѓа во безбедносната врата на ниво 2 веднаш до продавницата за подароци . Внатре, ќе има кутија за подарок со Fizzy Faz, како и торба за пораки.
  • Freddy Fizzy Faz се наоѓа во Loading Dock . Упатете се до канцеларијата за обезбедување, а потоа по модните писти. По навигацијата низ некои безбедносни ботови, треба да го најдете во подароккутија во мала контролна соба која изгледа уништена .
  • Roxy Fizzy Faz се наоѓа во Roxy Raceway . До станицата за спасување зад картингот, качете се по скалите за да стигнете до кутијата за подароци.

Обидете се да имате барем една од надградбите на Fizzy Faz пред да тргнете која било од овие мисии.

Еве го, вашиот водич за тоа каде да ги најдете трите главни ставки за Грегори во Пет ноќи кај Фреди: Прекршување на безбедноста. Батериската ламба ќе биде вашата главна и доверлива ставка, а додавањето на Fazer Blaster или Faz камерата ќе ви ја олесни ноќта на вознемирено преживување.

Скролај на врв