Покемон Стадионот на прекинувач онлајн нема игра Функција за момче

Pokémon Stadium пристигнува на Nintendo Switch Online , но со забележително отсуство. Фановите изразуваат разочарување бидејќи недостасува класичната функција за интеграција Game Boy .

Pokémon Stadium се придружува на Switch Online

Nintendo го додаде стадионот Pokémon на својот досега -растечка библиотека на класични игри достапна преку услугата Nintendo Switch Online. Првично објавен за Nintendo 64 во 1998 година, Покемон стадионот им овозможува на играчите да се вклучат во 3D битки користејќи ги нивните омилени Покемон од првата генерација игри. Насловот беше добро прифатен од обожавателите кои сакаат повторно да ги оживеат спомените од детството.

Недостасува функција Game Boy

И покрај возбудата околу вклучувањето на Pokémon Stadium на Switch Online, фановите забележаа отсуство на сакана карактеристика од оригиналната игра. Верзијата на Nintendo 64 им дозволуваше на играчите да го користат додатокот Transfer Pak за да ги поврзат своите игри на Game Boy Pokémon (црвена, сина и жолта) со конзолата, отклучувајќи дополнителна содржина и овозможувајќи им на играчите да користат свој Покемон во битки . За жал, оваа функција не е вклучена во Switch Online верзијата на играта.

Реакции на обожавателите

Многу ентузијасти на Покемон го изразија своето разочарување поради исчезнатата интеграција на Game Boy , бидејќи тоа беше значаен дел од оригиналното искуство на стадионот Покемон. Можноста за увоз на Покемон одрачните игри додадоа личен допир на битките и им дозволија на играчите да ги покажат своите внимателно курирани тимови. Отсуството на оваа функција остави некои фанови да чувствуваат дека Switch Online верзијата на Pokémon Stadium е нецелосна.

Потенцијални идни ажурирања

Иако функцијата Game Boy моментално недостасува на Pokémon Stadium на Switch Online , не е јасно дали Nintendo планира да го додаде во иднина. Можно е компанијата да најде начин да ја имплементира функцијата преку ажурирања или дополнителни додатоци, но не се објавени официјални најави . Фановите и понатаму се надеваат дека Nintendo на крајот ќе го испорача целосното искуство на Pokémon Stadium.

Иако додавањето на Pokémon Stadium на Nintendo Switch Online беше проследено со возбуда, изоставувањето на класичната функција за интеграција Game Boy ги остави фановите да се чувствуваат малку разочаран. Функцијата одигра значајна улога во оригиналната игра, а нејзиното отсуство е забележителен недостаток. Додека обожавателите продолжуваат да уживаат во Покемон стадионот на Switch Online, може само да се надеваат дека Nintendo на крајот ќе најде начин да ја врати оваа сакана функција, обезбедувајќи го целосното искуство што многумина го паметат од нивното детство.

Скролај на врв