Remastered The Outer Worlds Plagued by major Problems

Многу очекуваната ремастерирана верзија на „The Outer Worlds“ е објавена, но не е без проблеми. Обожавателите и критичарите пријавија бројни проблеми, намалувајќи го ентузијазмот за ажурирањето.

Графички проблеми има изобилство

Ремастерираната верзија на „The Outer Worlds“ се очекуваше да обезбеди графичка ревизија за популарната акција RPG. За жал, многу играчи пријавуваат широк спектар на проблеми, од поп-инчиња со текстура до текстури со ниска резолуција. Некои визуелни подобрувања забележани во промотивните материјали се чини дека недостасуваат во вистинската игра, оставајќи ги играчите разочарани.

Загрижености за перформансите

Не е негативно засегнато само графиката ; перформансите на играта исто така добија удар. Играчите на различни платформи доживуваат пад на стапката на слики, пелтечење и падови. Иако се објавени закрпи за да се решат некои од овие проблеми, сè уште има тековни поплаки од играчите кои велат дека играта не може да се игра во нејзината сегашна состојба.

Зачувај Корупција на датотеката

Додавањето на списокот со проблеми е страшното прашање за оштетување на датотеките за зачувување. Некои играчи известуваат дека нивните зачувани датотеки стануваат неупотребливи по инсталирањето на ремастерираната верзија на играта. Ова е особено фрустрирачко за играчите кои инвестирале значително време во оригиналната игра и сега не можат продолжете со нивниот напредок во ажурираната верзија.

Одговор на програмерите

Програмерот, Obsidian Entertainment, ги призна проблемите и работи на поправки. Иако тие објавија закрпи чија цел е да се решат некои од проблемите, останува да се види дали понатамошните ажурирања целосно ќе ги решат проблемите. Заедницата нестрпливо чека постабилна верзија на играта која ќе одговара на возбудата околу ремастерот.

Ремастерираниот „The Outer Worlds“ за жал започна со огромен број проблеми, оставајќи многу фанови разочарани. И покрај напорите на Obsidian Entertainment да ги реши проблемите преку закрпи, играта сè уште се бори со проблеми со графиката , перформансите и зачувувањето на датотеките. Играчите се надеваат дека развивачот ќе продолжи да се справува со овие проблеми, на крајот обезбедувајќи полирано и пријатно искуство за љубителите на акциониот RPG.

Скролај на врв