Marvel's Spider-Man në PS4 dhe PS5 është, me shumë mundësi, loja më e mirë Spider-Man e krijuar ndonjëherë – ndoshta edhe loja më e mirë superhero e krijuar ndonjëherë.

Mund të jetë lëshuar shumë më parë në 2018 , por një seri DLC-sh dhe, sigurisht, që është një lojë Spider-Man, do të thotë që Marvel's Spider-Man mbetet një lojë jashtëzakonisht popullore.

Derisa të marrim Marvel's Avengers të vonuar, Spider-Man të PlayStation është përvoja më e mirë që kemi për një peizazh të ngjashëm me jetën në universin Marvel.

Pra, me një mori kombinimesh dhe një grup kontrollesh të ndërlikuara, por të lehta për t'u kuptuar, këtu janë të gjitha Kontrollet e Marvel's Spider-Man për PS4 dhe PS5 që duhet t'i dini.

Në këtë udhëzues të kontrolleve të Marvel's Spider-Man, analogët në secilin kontrollues shënohen si L dhe R, me butonat në tastiera D e renditur si lart, djathtas, poshtë dhe majtas. Shtypja e analogut poshtë për të aktivizuar butonin analog shënohet si L3 ose R3.

Marvel's Spider-Man Primary Controls

Për të lëkundur, kryer sulme dhe tërheqje kamera juaj, këto janë kontrollet bazë të Spider-Man në PS4.

Veprimi Kontrollet e PS4 / PS5 Këshilla
Lëviz L
Kamera R
Perch L3 Ndërsa jeni në një skaj .
Dive L3 Ndërsa në mes tëajri.
Trego objektivin R3
Uebstrike Trekëndëshi Shtypni Triangle për të ndezur rrjetat që tërheqin Spider-Man drejt armikut dhe i godasin.
Dodge O Shtypni Shmangni sa herë që zvogëlimet e bardha shfaqen mbi kokën e Spider-Man.
Jump X Shtypni jump për të qenë në gjendje të lëvizni.
Sulm Katror Trokitni disa herë për të kryer kombinime.
Zgjidhja e veglës L1
Gjuaj Gadget R1
Sprint R2
Lëkundje R2 Kërce (X) dhe më pas mbaje R2. Në krye të lëkundjes, ose në pikën më të ulët dhe më të shpejtë, lëshoni R2 dhe më pas mbajeni përsëri për të vazhduar lëkundjen.
Aim L2
Vegla e kamerës Lart
Modaliteti i fotografisë Majtas
Shërimi Poshtë
Harta Touch Pad
Puzë Opsionet

Marvel's Spider-Man Combat Controls

Spider-Man është një luftëtar i fuqishëm, një luftëtar i shkathët dhe mund të përdorë rrjetën e tij për të lidhur dhe çarmatosur armiqtë e tij. Ja se si të mposhtni disa kriminelë dhe supervilanë në terren në lojën PS4.

Veprimi PS4 / PS5 Kontrollet Këshilla
BazëSulmi Sheshi Vetëm një goditje e shpejtë.
Kombinimi bazë Sheshi, Sheshi, Sheshi, Sheshi Një seri e shpejtë sulmesh me goditjen e katërt që shtyn prapa shumicën e armiqve.
Goditje perfekte Sheshi Sapo goditja juaj arrin në kundërshtari, shtyp sërish katrorin – mbush matësin e përqendrimit më shpejt.
Hidhe Katror, ​​Trekëndësh (mbaj) Goditet armiku dhe pastaj hidhini në drejtimin e zgjedhjes suaj.
Sulmi jashtë murit O, katror Shtypni O për të shmangur drejt një muri, dhe më pas niseni nga muri me një sulm duke shtypur Sheshi.
Dodge O Shtypni O një herë dhe drejtojeni shmangien me L.
Long Dodge O, O Trokitni dy herë O për të arritur një shmangie dhe më pas një shmangie më të gjatë për të shmangur sulmet që dëmtojnë një zonë të madhe .
Perfect Dodge O Nëse shtypni O në momentin e përsosur - në sekondën e fundit - do t'ju bëjë përkohësisht imun dhe të ngadalshëm koha.
Shmangni nën Square, O Goditni armikun dhe shtypni Dodge ndërsa lëvizni në drejtimin e tyre për të rrëshqitur nën qëndrimin e tyre.. R1. Bëje këtë për të hedhur ose për të tërhequr artikullin.
Perform Finisher Triangle +O Kur kërkesa shfaqet mbi kokën e kundërshtarit, shtypni Triangle dhe O në të njëjtën kohë për të kryer një finalizues.
Gjuaj Webs R1 Trokitni shumë herë R1 për të mbështjellë armiqtë në rrjetë ose, nëse janë afër një muri, ngjitini në mur.
Uebstrike Triangle Shtypni Triangle për të ndezur rrjetat që tërheqin Spider-Man drejt armikut dhe i godasin.
Çarmatosni armikun Triangle (mbani) Kur përballeni me një kundërshtar të armatosur, shtypni dhe mbani Triangle për të futur një rrjetë mbi armën e tyre dhe më pas hiqeni atë prej tyre.
Web Throw Trekëndëshi (mbani) Kapni një armik me rrjeta dhe më pas hidhini. Nëse godasin një mur, ata do të ngjiten në të.
Armiku i ankthit Trekëndëshi (mbani) Rrëmbeni një armik me rrjeta, prisni që ato të tërhiqen dhe më pas lëshojini për të lëshuar disa sulme.
Yank Down Attack Square (mbaj), Trekëndësh (mbaj) Me këtë sulm, ju e lëshoni armikun në ajër dhe më pas e përplasni në tokë.
Cikli i rrotullimit Trekëndëshi (mbaj), Trekëndëshi Pasi ta keni rrahur armikun tuaj në rrjetë dhe keni filluar t'i hidhni përreth, trokitni lehtë mbi Triangle për të rrotulluar më shpejt.
Shëroni Poshtë Përdorni sasinë mbushet në matësin e përqendrimit për t'u shëruar. Mbushni matësin e përqendrimit duke kryer sulme - sulmet ajrore mbushin matësin më shpejt.

Marvel's Spider-ManKontrollet e luftimit ajror

Kur përballeni me kriminelët që shfaqen vazhdimisht në Manhatan, ndoshta mënyra më e mirë për t'i luftuar ata është në ajër.

Sapo të largoni një armik nga terren në Marvel's Spider-Man, ju mund t'i përfundoni ato shumë shpejt dhe me përfitimin e shtuar të luftimit ajror duke e mbushur matësin tuaj të përqendrimit më shpejt.

Veprim PS4 / PS5 Kontrollet Këshilla
Air Launcher Square (mbaj) Mbaje butonin Shesh për të lëshuar armikun në ajër.
Ndjekja e hendekut ajror Sheshi (mbani), Sheshi Kjo do ta hedhë armikun në ajër dhe më pas do të kryejë një goditje të shpejtë.
Kombinimi ajror Sheshi, Sheshi, Sheshi, Sheshi Pasi të sulmoni armikun tuaj në ajër, thjesht vazhdoni ta grisni sheshin derisa sulmi i fundit t'i mposhtë ata.
Air Yank Trekëndëshi (mbaj) Tërheq armikun në ajër në mënyrë që të mund të vazhdosh të ulësh goditjet.
Hedhja me ajër Trekëndëshi (mbaj) Rrok një armik ajror dhe i hedh në tokë.
Swing Kick Katror (mbaj) Kur lëvizni drejt një armiku ose kur jeni në ajër, mbajeni Sheshin për të kryer një goditje që i dërgon në ajër.
Kërce Off Katror, ​​X Të lejon të lëshosh një grevë dhe më pas të kërcesh për të fituar një distancë përpara tyrecounter.
Ground Strike Square + X Pasi të keni kërcyer nga kundërshtari juaj, ose ndërsa luftoni nga ajri, shtypni Square dhe X në të njëjtën kohë për të goditur tokën.

Marvel's Spider-Man Movement Controls

Ndoshta aspekti më i jashtëzakonshëm i lojës së Insomniac Games' Spider - Krijimi i njeriut është se kontrollet e lëvizjes janë pothuajse të përsosura. Lëkundja nuk ka qenë kurrë kaq e lëngshme dhe argëtuese.

Ja se si të lëvizësh si Spider-Man:

Action PS4 / PS5 Kontrollet Këshilla
Vraponi R2 (mbani) Ndërsa jeni në tokë, mund të vraponi duke mbajtur R2.
Kërcim X
Dodge O Mund të shmangeni ose të rrotulloheni shpejt ndërsa jeni në këmbë ose në ajër.
Charge Jump R2 + X (mbani), lëshoni X Për të kryer një kërcim karikimi, thjesht mbani R2 dhe X në të njëjtën kohë për të karikoni, më pas lëshoni butonin X për të kërcyer.
Lëkundje R2 (mbani) Kërce (X) dhe më pas mbajeni R2. Në krye të lëkundjes, ose në pikën më të ulët dhe më të shpejtë, lëshojeni R2 dhe mbajeni përsëri për të vazhduar lëkundjen.
Swing Cornering O Kur lëvizni rrotull, nëse doni të ktheni një qoshe të mprehtë, përdorni L për të drejtuar dhe O për të lëvizur shpejt rreth qoshes.
Wall Run R2 (mbani) Kurpranë një muri ose në një mur, mbajeni R2 dhe lëvizni me L.
Kërcim vertikal në mur X Ndërsa kryeni një vrapim në mur, shtypni X për ta shkallëzuar atë më shpejt me një kërcim.
Këndi i murit O (mbani) Kur kryeni një vrapim në mur dhe i afroheni një qoshe, mbajeni O për të vrapuar rreth tij pa u ndalur.
Tavan Hang L2 Nëse e gjeni veten duke ecur në tavan, shtypni L2 për Spider-Man për t'u varur.
Web Zip X Ndërsa lëvizni rrotull, shtypni X për të kryer një Zip të shpejtë në ueb.
Zip to Point L2 + R2 Kur shihni shënuesin e rrethit të shfaqet ndërsa jeni në këmbë ose duke lëvizur, mund të ngjiteni në atë shënues duke shtypur L2 dhe R2 në në të njëjtën kohë.
Point Launch L2 + R2, X Pasi të shtypni Zip to Point, prekni shpejt X përpara se të uleni për të nisur përpara dhe fitoni shpejtësi.
Truket ajrore Trekëndësh + O + L Në ajër, shtypni Triangle, O dhe pika L lart, poshtë , majtas ose djathtas për të kryer truket ajrore. Kjo fiton pikë eksperience dhe plotëson matësin tuaj të përqendrimit.
Rikuperim i shpejtë X Pasi keni goditur në tokë dhe keni kryer një rrotullim, prekni shpejt X për kërcim lart.

Si të ndaloni një makinë në Spider-Man në PS4 & PS5

Një nga krimet më të ndërlikuara për t'u ndalur në Marvel's Spider-Man është një ndjekje me makinë ose ndonjë krim që rezulton në drejtimin e disa kriminelëvelargohem në makinë.

Së pari, duhet të lëvizësh për t'i arritur ato dhe më pas trokitni lehtë mbi "Trekëndësh" kur jeni brenda rrezes për të kërcyer në çatinë e automjetit (një njoftim i butonit "Trekëndëshi" do të tregojë se kur Spider-Man është mjaft afër).

Në çatinë e makinës, kriminelët do të dalin periodikisht nga dritaret për të qëlluar mbi Spider-Man. Kur t'i shihni, do të keni rreth një sekondë për t'u larguar nga rruga e tyre, ose do të qëlloheni.

Nëse kjo ndodh, ose do t'ju duhet të shtypni shpejt Triangle për t'u kthyer në makinë ose ndiqi përsëri.

Për t'iu shmangur plumbave, sapo të shihni një armik të dalë, lëvizni analogun e majtë (L) drejt tyre (qoftë majtas ose djathtas) për të sjellë Spider-Man në anën e tyre të makinës. Më pas, trokitni lehtë në katror për t'i dalë jashtë automjetit.

Vazhdoni derisa të kapen të gjithë kriminelët. Me të gjithë armiqtë jashtë makinës, atëherë do t'ju duhet të ndaloni automjetin. Për ta bërë këtë, bëni pure katrore kur ju kërkohet.

Ja ku e keni: Marvel's Spider-Man kontrollon se ju duhet të përshkoni qytetin dhe të pushtoni armiqtë e Spider-Man.

Lëviz në fillim