„Квави ја својата судбина: Најдобрите сетови на оклоп Рагнарок“ претставени на врвниот бог на војната

Како обожавател на God of War , знаете колку е важно да се има вистинската опрема кога се соочувате со застрашувачките нордиски богови. Вистинскиот комплет за оклоп може да ги направи или скрши вашите шанси за успех. Не плашете се, бидејќи ве опфативме со сеопфатен водич за најдобрите комплети оклопи на God of War Ragnarök!

TL;DR:

  • Valkyrie Оклопот нуди рамнотежа на нападот и одбраната.
  • Mist Armor обезбедува одлична заштита од смртоносните магли на Нифхајм.
  • Zeus Armor дава огромна моќ по цена на зголемената штета.
  • 7 7>Прилагодувањето на оклопот им овозможува на играчите да ја прилагодат својата опрема на нивниот стил на игра.
  • Надградете го и подобрете го вашиот оклоп за да го максимизирате неговиот потенцијал.

Освојте го бојното поле со Valkyrie Armor

Меѓу најбараните оклопи во God of War Ragnarök е Valkyrie Armor. Овој балансиран сет нуди моќен спој на офанзивни и одбранбени способности , што го прави популарен избор за играчите кои сакаат да се истакнат во сите аспекти на борбата. Како што е цитиран од самиот Кратос, „ Вистинскиот оклоп може да ја направи сета разлика во борбата. Изберете мудро и може да излезете победници дури и против најтешките непријатели .”

Во предавничкото царство на Нифлхајм, соодветно именуваниот Mist Armor е задолжително. Овој сет обезбедува одлична заштита од смртоносните магли коиполека го отстранува вашето здравје. Дополнително, Mist Armor дава бонус ефекти кои ви помагаат да преживеете подолго во суровата средина, што го прави незаменлив за играчите кои ги истражуваат длабочините на Нифлхајм.

Ослободете ја моќта на боговите со Зевс Оклоп

За оние кои бараат сирова моќ, оклопот на Зевс е начин да се оди. Овој сет на оклоп значително го зголемува резултатот на вашата штета по цена на преземање зголемена штета од непријателите. Според експертите за игри, Zeus Armor е еден од најдобрите оклопи во God of War Ragnarök, кој нуди неспоредливи офанзивни способности кои можат да ви помогнат да доминирате дури и во најпредизвикувачките битки.

Приспособете го вашиот оклоп за совршено вклопување

God of War Ragnarök им нуди на играчите можност да го приспособат својот оклоп за да одговараат на нивниот стил на игра. Со различни подобрувања и надградби достапни, играчите можат фино да ја прилагодат својата опрема за да нагласат напад, одбрана или мешавина од двете . Не плашете се да експериментирате со различни комбинации за да го пронајдете совршеното поставување за вашиот омилен стил на игра.

Надградете го и подобрете го вашиот оклоп за да го максимизирате потенцијалот

Како и со било кој RPG, надградете го вашиот оклопот во God of War Ragnarök е од суштинско значење за подобрување на вашата борбена моќ. Инвестирајте во надградби и подобрувања за да се осигурате дека ја имате потребната предност за да излезете победници во најтешките битки против нордиските богови.

Сега кога сте вооруженисо познавање на најдобрите оклопи на Богот на војната Рагнарок, време е да ја создадете својата судбина во нордиските кралства. Опремете се со најмоќната опрема и покажете им на нордиските богови кој е шеф!

ЧПП

Кој е најдобриот начин да ги купите комплетите Valkyrie, Mist и Zeus Armor?

Секој комплет оклоп може да се добие преку различни активности во играта, како што се поразување моќни непријатели, истражување на светот и завршување предизвикувачки потраги.

Како да го надградам мојот оклоп во God of War Ragnarök?

За да го надградите вашиот оклоп, ќе треба да соберете конкретни ресурси и да посетите ковачи кои можат да ја извршат надградбата наместо вас. Секоја надградба ќе ја подобри статистиката на вашиот оклоп и ќе ги отклучи дополнителните придобивки.

Можам ли да измешам и да спојувам парчиња оклоп од различни комплети? за да создадете прилагоден сет што најмногу одговара на вашиот стил на игра. Експериментирајте со различни комбинации за да ја пронајдете најефективната поставка за вашиот карактер.

Дали има некои тајни или скриени комплети оклопи во играта?

Како и со повеќето игри, Бог на War Ragnarök може да има тајни или скриени оклопи кои чекаат да бидат откриени од играчите. Внимавајте на индиции, скриени области и уникатни предизвици што може да ве наградат со ексклузивна опрема.

Дали комплетите за оклоп имаат различен изглед?

Да, секој оклоп комплетот има уникатен изглед кој не само што го подобрува вашиотстатистиката на ликот, но и додава визуелно впечатлив изглед на вашиот аватар во играта.

Колку е важно надградбата на оклопот во споредба со надградбата на оружјето?

И оклопот и надградбата на оружјето се суштински во God of War Ragnarök. Додека надградбата на оружјето ќе го подобри вашиот резултат на штета, надградбата на оклопот ќе го подобри вашиот опстанок и ќе ги отклучи дополнителните придобивки за да ви помогне да напредувате во борбата.

Извори:

  1. Официјално Веб-страница на Богот на војната Рагнарок
  2. ИГН: Детали за Бог на војната Рагнарок
  3. Мест на играта: Бог на војната Рагнарок: Сè што знаеме досега
Скролај на врв