Mario Strikers Battle League: Целосен водич за контроли за прекинувач и совети за игра за почетници

Последниот дел од популарната фудбалска игра Марио сега излезе со Mario Strikers: Battle League. Прекрасните спортски серии се враќаат во сиот свој сјај со уникатни удари и сеопфатен недостаток на правила надвор од „постигнатите голови“. Можете исто така да се натпреварувате со други локално или онлајн, вклучувајќи го и Strikers Club.

Подолу, ќе најдете целосни контроли за Mario Strikers: Battle League на Nintendo Switch. Следниве контролите ќе бидат совети за игра, наменети за почетниците од серијата и играта.

Рачни контроли на Mario Strikers Battle League

 • Премести: LS
 • Цртичка: ZR
 • Dodge: RS, R или Shake
 • Pass: B ( држете за наполнета пропусница)
 • Лоб пропусница: Y (задржете за наполнета пропусница)
 • Бесплатна пропусница: ZL+B (задржете за наполнета пропусница )
 • Бесплатен лоб пропусница: ZL+B (држете за наполнета пропусница)
 • Снимајте: A (држете за наполнета снимка)
 • Aim Shot: LS (за време на снимање и полнење)
 • Користете ставка: X (нишанете со LS за применливи ставки)
 • Справување: Y (држете за наполнето справување)
 • Префрли знак: ZL или L
 • Мени за пауза: +

Mario Strikes Battle League контроли со двојна контрола

 • Премести: LS
 • Цртичка: ZR
 • Dodge: RS, R или Shake
 • Pas: B (задржете за наполнета пропусница)
 • Лоб пропусница: Y (задржете за наплатена пропусница)
 • Бесплатна пропусница: ZL+B (задржете за наплатенапомине)
 • Бесплатен лоб пропусница: ZL+B (држете за наполнета пропусница)
 • Снимајте: A (држете за наполнета шут)
 • Aim Shot: LS (за време на снимањето и полнењето)
 • Користете ставка: X (нишанете со LS за применливи ставки)
 • Справување: Y (задржете за наполнето справување)
 • Префрли знак: ZL или L
 • Мени за пауза: +

Професионални контроли на Mario Strikers Battle League

 • Премести: LS
 • Цртичка: ZR
 • Dodge: RS, R или Shake
 • Pass: B (задржете за наполнета пропусница)
 • Лоб пропусница: Y (задржете за наполнета пропусница)
 • Бесплатна пропусница: ZL+B (задржете за наплатена пропусница)
 • Бесплатен лоб Допирање: ZL+B (држете за наполнета пропусница)
 • Снимајте: A (задржете за наполнета шут)
 • Шут со цел: LS (додека снимате и ја полните снимката)
 • Користете ставка: X (нишајте со LS за применливи ставки)
 • Справи се: Y (држете за наполнет справување)
 • Префрли го карактерот: ZL или L
 • Мени за пауза: +

Mario Strikers Battle League контроли на соло контролер

 • Премести: LS
 • Цртичка: SR
 • Dodge: Shake
 • Pass: D-Pad↓ (задржете за наполнета пропусница)
 • Lob Pass: D-Pad← (задржете за наполнета пропусница)
 • Бесплатна пропусница: SL+D-Pad↓ (задржете за наплатена пропусница)
 • Бесплатна пропусница: SL+D- Подлога← (држете за наполнета пропусница)
 • Снимајте: D-Pad→ (држете за наполнета снимка)
 • Снимање со цел: LS (додека снимање и полнењеshot)
 • Користете ставка: D-Pad↑ (нишајте со LS за применливи ставки)
 • Справување: D-Pad← (држете за наполнета опрема)
 • Клик на прекинувач: SL

Забележете дека левиот и десниот аналоген стап се означени како LS и RS, соодветно.

Подолу ќе најдете совети за игра за почетници. Сепак, советите можеби сепак се вредни за потсетување за ветераните од серијата.

1. Играјте преку тренинг

Mario Strikers: Battle League има темелен режим за обука што ќе ви биде побарано да го играте откако ќе започнете (можете да го одбиете). Се препорачува да се помине секој модул за обука. За секој тренинг до натпреварот за обука на крајот на модулот, нема да можете да напредувате додека не ги завршите бараните задачи. Натпреварот за обука на крајот од секој модул не мора да се победи за да продолжи.

Сепак, победете го вистинскиот тренинг натпревар на крајот од тренингот . Причината е едноставна: ќе бидете наградени со 800 монети! Тоа ќе ви помогне да ги надградите вашите омилени знаци (повеќе подолу).

Надвор од монетите, обуката ќе ви даде корисно разбирање за контролите, па вреди дури и ако сте играле други игри во серијата.

2. Погледнете ги советите во Водич за игри

Совет од Водичот за игри.

Mario Strikers: Battle League вклучува практичен водич за игра до кој може да се пристапи со притискање на + (плус) од менито екран .Има многу опции за истражување во водичот за играта, вклучувајќи ликови, арени, но можеби најважно, совети и засилувач; Дел за трикови.

Совети и засилувач; Секцијата за трикови дава многу напредни совети кои треба да ви помогнат во вашата потрага да се подобрите. Ако се борите во одбрана - особено со менување знаци - тогаш прочитајте ги тие совети. Ако се чини дека не можете да постигнете ништо освен директен удар, прочитајте ги советите за бодување. Овие совети ќе бидат малку подетални од она што беше дадено на обуката.

Што и да е, Советите & засилувач; Секцијата за трикови сигурно ќе ви даде повеќе нијансирани насоки,

3. Надградете ја опремата на вашите претпочитани знаци

Со опремување опрема, можете да ги прилагодите атрибутите на секој што може да се репродуцира лик во Mario Strikers Battle League . Видовите на опрема што можете да ги опремите се глава, раце, тело и нозе . Секоја ставка генерално ќе подигне еден атрибут додека ќе спушти друг како компромис.

Петте атрибути на кои може да се влијае се сила, брзина, шутирање, додавање и техника . Секој од нив има капа од 25. Силата влијае на вашата способност успешно да се справувате и да ги бришете справувањата. Брзината влијае на тоа колку брзо се движите низ теренот. Снимањето влијае на тоа колку добро и прецизно снимате, како и на моќта на шутот. Додавањето влијае на вашата способност да правите успешни додавања. Техниката влијае на вашата способност да ги менувате снимките и повеќетошто е важно, големината на совршениот метар кога се обидувате со хипер удари.

Секое парче опрема чини монети. За среќа, ги имате тие 800 од завршувањето на тренингот - дали ги имате тие 800, нели? Па, дури и ако не, има некои добри вести: ќе добиете 400 монети првиот пат кога ќе пристапите до поставките на Gear од главното мени! Тоа е мал подарок за помош при купување опрема.

1.200 монети кои треба да ги потрошите на опрема пред да скокнете во вистински натпревар е убав мал благодет.

4. Гледајте да приземете совршени додавања, шутеви и зафати

Во Mario Strikers: Battle League, можете да постигнете совршени додавања, шутеви и зафати. Придобивката од нив е што нивната прецизност и моќ ќе се зголемат . Совршените зафати може да му помогнат и на карактерот со помала јачина да ја освои топката од лик со поголема јачина како Боусер или Магаре Конг.

Совршен хипер штрајк.

Совршените додавања може да се постигнат преку две начини. Прво, можете да го држите притиснато B и да го ослободите веднаш кога ќе се наполни мерачот . Другото е да погодите Б исто како што добивате додавање за веднаш да му дадете на соиграчот. Совршените удари може да се постигнат на ист начин со единствената разлика што можете да го наполните ударот пред да го добиете додавањето за дополнително моќност, но сепак се ослободува кога ќе се наполни мерачот. Совршените справувања може да се постигнат со држење на Y и отпуштање кога мерачот ќе се наполни.

Совршени техникиќе биде од клучно значење за постигнување успех во Mario Strikers: Battle League.

5. Користете ставки и хипер удари за да ја свртите плимата

Mario со неговиот запален велосипед Hyper Strike.

Во текот на натпреварот, предметите ќе се фрлаат на теренот. Како и драфтот за НФЛ, ако поминете полошо, добивате повеќе шанси за ставки, или барем повеќе ќе бидат фрлени на вашата страна од теренот. Овие ќе бидат блокови со прашалници и обоените со виножито може да ги добие секој . Сепак, има и кутии за ставки специфични за тимот што ќе бидат обоени врз основа на тим . Како што може да очекувате, само играчите од тој тим можат да ги фатат тие предмети.

Валуиџи во моментот на ударот со неговата трнлива лоза Hyper Strike.

Ставките ќе бидат поставени на врвот во близина на таблата со резултати. Можете да држите две ставки истовремено . За да користите ставка, притиснете X. Ќе добиете печурки (ја зголемува брзината за неколку секунди), банани (ги тера играчите да се лизгаат), зелени школки (оди по права линија), црвени школки (бруси на најблискиот противник), боб- ombs (оди неколку чекори и експлодира), и ѕвезди (те прави неранлив и се справува со противниците со кои контактираш). Најдобро е да не ги собирате во она што обично се кратки натпревари, особено затоа што сте ограничени на два.

Совршено-совршено хипер штрајк, но исто така земете ги предвид ставките на врвот: а школка за комети и печурка за завртки.

Следно, и најбрзиот начин дасвртете ги работите во ваша корист, е Hyper Strike. Ќе видите различни топчиња фрлени на теренот. Овие овозможуваат можност за приземјување хипер штрајк . Сепак, тоа е ограничено: имате само 20 секунди за да снимите Hyper Strike!

За да снимате Hyper Strike, треба целосно да наполните удар непрекинато од вашите противници. Потоа, ќе се појави лента како на сликата. Од двете страни ќе има двобојна површина (сина во сендвич помеѓу портокалова), прво со левата страна. Вашата цел е да ја спуштите лентата во синиот дел од мерачот на двете страни за совршен-совршен Hyper Strike (на сликата ). Совршен Hyper Strike има голема веројатност за постигнување. Можеби сепак ќе постигнете гол ако не е совршено, но најдобро е да ги погодите сините области.

Најдобриот дел е што да постигнете Hyper Strike постигнувате два гола! Ова може да претвори негатива од 1-0 во предност од 2-1 набрзина.

Сега ги имате вашите целосни контроли за Mario Strikers: Battle League. Следете ги советите за полесно време, имено монетите од тренингот и од влегувањето во менито за опрема. Кои ликови ќе го сочинуваат вашиот избран тим за Mario Strikers: Battle League?

Скролај на врв