Обновениот класичен RPG „Pentiment“: возбудливо ажурирање го засилува искуството со игри

Прославената игра за играње улоги (RPG) „Pentiment“, повторно ги врти главите додека Obsidian Entertainment објавува големо ажурирање. Подобрувајќи ја играта и проширувајќи го досегот, новото ажурирање го носи овој хит RPG на сосема ново ниво. Ветува поимпресивно искуство за корисниците ширум светот, зајакнувајќи ја својата позиција како една од најдобрите игри во последниве години.

Овен Гоуер, експерт за гејмерски новинар, истражува во деталите.

Нови локализации: Pentiment го прегрнува светот

Ажурирањето, познато како 1.2, е значајно по својата јазична експанзија. Вклучува локализација за повеќе јазици како руски, јапонски, корејски и поедноставен кинески, ефективно отворајќи ја играта до милиони дополнителни играчи ширум светот.

Outer Farms: A Fresh Adventure Awaits

The ажурирањето воведува „Надворешни фарми“, воодушевувачка нова област преполна со дополнителни знаци што не се играчи (NPC). Ова значи повеќе интеракции и подлабоко нурне во богатото знаење на светот на Pentiment.

Поправени грешки и можности за модирање: понемазно, приспособливо играње

Заедно со решавање на досадни грешки на сите платформи, ажурирајте ја 1.2 ги овластува гејмерите на компјутери со способност да го менуваат текстот во играта и да додаваат модови за локализација. Програмерите навестуваат поголема големина на преземање на закрпата поради оптимизираните ресурси на играта, ветувајќи уште понепречено искуство со игри.

Pentiment’s PastУспехот и идните планови на Obsidian

Од неговото лансирање, Pentiment е препознаена како една од најдобрите игри во 2022 година, обезбедувајќи импресивни 86 метаскор за својата Xbox Series X

Скролај на врв