Pokémon Legends Arceus: Ekipi më i mirë dhe Pokemon më i fortë

Të gjithë kanë Pokémon-in e tyre të preferuar, por ndonjëherë, do t'ju duhet të merrni vendimin e vështirë për t'u mbështjellë në një Pokemon më të fuqishëm për t'iu përshtatur detyrës në fjalë – veçanërisht duke pasur parasysh stilin e ri të lojës së Pokémon: Legends Arceus.

Siç e dini, skuadra më e mirë në Legends Arceus do të ketë nevojë për Pokemon më të fortë. Pra, këtu, ne kemi renditur të gjithë Pokemonët më të mirë jo-starter, jo legjendar dhe jomitik në lojë, si dhe zgjedhjet tona për ekipin më të fortë më poshtë.

1. Hisuian Goodra ( Statistikat bazë Totali: 600)

Lloji: Dragon-Steel

HP/Shpejtësia: 80/60

Attack/Sp.Atk : 100/110

Mbrojtja/Sp.Def: 100/150

Dobësitë: Luftimi, terreni

Hisuian Goodra është Pokemon më i fortë në Legends Arceus me një statistikë bazë masive Gjithsej 600, që mburren me shifra të mëdha në të gjithë tabelën: edhe statistika e saj më e ulët, Shpejtësia, ka ende një vlerësim të drejtë 60. Vlerësimet e tij Mbrojtja dhe Mbrojtja Speciale prej 100 dhe 150 më shumë se kompensojnë mesataren e 80 HP.

Pokemon-i Dragon-Steel është imun ndaj sulmeve të tipit Poison dhe Grass; Normale, Uji, Elektrike, Flying, Psychic, Bug, Rock dhe Steel nuk janë shumë efektive kundër Hisuian Goodra. Falë shtypjes së tij, Pokemon ka shumë lëvizje të shkëlqyera të mësuara, duke përfshirë Hydro Pump, Dragon Pulse, Acid Spray dhe Iron Head.

Duke u shfaqur si një nga Alfa Pokemon përgjatë linjës kryesore të misioneve, ju do të takoj Hisuian Goodra në Antike60/30

Sulmi/Sp.Atk: 52/47

Mbrojtja/Sp.Def: 168/138

Dobësitë: Uji, Luftimi (x4), Toka ( x4)

Me kusht që të mos hidhet kundër Pokemonit me sulme luftarake, tokësore ose të tipit ujorë, Bastiodon është një nga Pokemonët më të mirë për dëmtimin e sfungjerëve për të marrë kohë për të shëruar të tjerët ose për të pritur që të marrë një status. efekt. Mbrojtja e tij 168 dhe Mbrojtja Speciale 138 e bëjnë Bastiodon një mjet të dobishëm për ta pasur në dispozicionin tuaj.

Fuqizimi i Mbrojtjes së tij të madhe dhe Mbrojtjes Speciale është një sërë llojesh që i bëjnë shumë pak Bastiodon. Sulmet Normale, Ice, Flying, Psychic, Bug, Rock, Dragon dhe Fairy nuk janë shumë efektive, ndërsa Sulmet e tipit Poison nuk bëjnë asnjë dëm .

Do të keni nevojë për disa sfungjerë tuajën e dëmtimit për t'i mundësuar vetes të kapni një Bastiodon ose formën e tij të parë, Shieldon, në Legends Arceus. Bastiodon dhe Shieldon lindin vetëm në Deformimet hapësinore-kohore të malësive Coronet . Pra, nëse keni një ekip të fortë, sigurohuni që të futeni në flluska vezulluese kur ato shfaqen në zonë.

Si të ndërtoni ekipin më të mirë në Pokémon Legends: Arceus

Duke u bazuar në përzgjedhjen e Pokemonëve më të fortë më lart, ky është ekipi më i mirë në Pokémon Legends Arceus:

 1. Hisuian Goodra
 2. Garchomp
 3. Magnezone
 4. Gardevoir
 5. Hisuian Zoroark
 6. Steelix

Ndërsa nuk ka një gamë të madhe diversiteti në llojet e PokemonitMë lart, koleksioni i tyre i fuqive mbrojtëse, imuniteteve dhe linjave të favorshme statistikore e bëjnë këtë një ekip të mrekullueshëm në Legends Arceus. Ata janë të gjithë të vështirë për t'u mposhtur dhe për t'u mburrur me shumë lëvizje të fuqishme.

Megjithatë, është gjithmonë më mirë për ju që të ndërtoni rreth Pokémon-it që ju pëlqen të përdorni , duke përfshirë legjendën, mitiken dhe Pokemon fillestar. Kur ndërtoni ekipin tuaj, disa këshilla kryesore që duhen mbajtur parasysh janë:

 • Shumica e Pokemonëve më të fortë këtu shfaqen si Alfa dhe janë mjaft të lehta për t'u kapur me Ultra Balls në betejë pasi të kenë një shirit të kuq i HP;
 • Përdorimi i Grit për të rritur nivelet e përpjekjeve mund t'ju japë një avantazh më të madh;
 • Startari juaj më i mirë mund të jetë ende pjesa kryesore e ekipit tuaj më të mirë;
 • Përpiquni të merrni një përhapje të mirë të Pokemonëve të fortë në sulm dhe mbrojtje, si dhe një përzierje të llojeve të lëvizjeve.

Pra, konsideroni të gjithë Pokemonët e mësipërm dhe përmendjet e nderuara më poshtë, si pjesët që duhet konsideroni t'i shtoni Pokemon-it tuaj të preferuar për të krijuar atë që do të ishte ekipi juaj më i mirë në Legends Arceus.

Përmendje të nderuara për Pokemonët më të fortë në Legends Arceus

Këta Pokemon nuk e bënë aspak futeni në listën tonë të Pokemonëve më të fortë në Legends Arceus, por ia vlen të kapeni dhe të punoni në shumë ndërtime ekipesh:

 • Infernape (Fire-Fighting, Statistikat bazë Gjithsej: 534)
 • Blissey (Normal, Statistikat Bazë Gjithsej: 540)
 • Tangrowth (Grass, Statistikat Bazë Totali:535)
 • Ursaluna (normal-tokë, Statistikat bazë Gjithsej: 550)
 • Rhyperior (Ground-Rock, Statistikat Bazë Gjithsej: 535)
 • Torterra (Grass-Ground, Statistikat bazë Gjithsej: 525)
 • Arkaninë Hisuian (Fire-Rock, Statistikat Bazë Gjithsej: 555)
 • Magmortar (Zjarri, Statistikat Bazë Gjithsej: 540)
 • Electivire (Elektrike , Statistikat bazë Gjithsej: 540)
 • Luxray (Elektrike, Statistikat Bazë Gjithsej: 523) – një nga Pokemonët më të mirë për të kapur herët
 • Hisuian Avalugg (Ice-Rock, Statistikat bazë Gjithsej: 514 )
 • Lucario (Fighting-Steel, Statistikat bazë Gjithsej: 525)

Tani që e njihni Pokemonin më të fortë dhe ekipin më të mirë në Pokémon Legends: Arceus, bazuar në ato zgjedhje, ju mund të ndërtoni ekipin tuaj për t'u përgatitur për betejat Alfa dhe legjendare që do të vijnë.

Quarry of Coronet Highlands.

2. Garchomp (Statistikat Bazë Gjithsej: 600)

Lloji: Dragon-Ground

HP/Shpejtësia: 108/102

Sulm/Sp.Atk: 130/80

Mbrojtje/Sp.Def: 95/85

Dobësi: Akull (x4), Dragon, Fairy

Garchomp është Pokemon-i më i fortë në Legends Arceus, duke u renditur ngushtë i dyti këtu për shkak të shumëllojshmërisë dhe ekuilibrit të ofruar nga Hisuian Goodra. Është shumë një Pokemon i përqendruar te sulmi fizik, me 130 sulm dhe shpejtësi 102 që e bën Garchomp një kërcënim me grupin e duhur të lëvizjes.

Imun ndaj sulmeve elektrike ndërsa Duke marrë vetëm gjysmën e dëmit nga lëvizjet e tipit zjarri, helmi dhe shkëmbi, mbrojtja e mirë 95 e Garchomp dhe mbrojtja speciale 85 e bëjnë atë çuditërisht të fortë kundër shumicës së goditjeve në hyrje. Në ofensivë, Dragon-Ground Pokémon's Double-Edge, Bulldoze dhe Outrage janë të gjitha sulme të rënda fizike.

Ju mund ta gjeni formën e parë të Garchomp, Gible, në Coronet Highlands, deri në Clamberclaw Cliffs dhe në shpellën Wayward . Një Alpha Gabite mund të gjendet gjithashtu në shkëmbinjtë.

3. Gyarados (Statistikat bazë Gjithsej: 540)

Lloji: Ujë-Fluturues

HP/Shpejtësia: 95/81

Sulmi/Sp.Atk: 125/60

Mbrojtja/Sp.Def: 79/100

Dobësitë: Elektrike ( x4), Rock

Një element kryesor i listave më të forta të Pokemonëve – të përfshirë në ato të Brilliant Diamond & Perla dhe shpata e ndritur & Mburoja – Gyarados renditet shumë ndër më të fortëtPokemon në Legends Arceus, gjithashtu. Është një sulmues fizik i cili gjithashtu krenohet me shpejtësi të mirë në 81 dhe shumë HP me një vlerësim 95 .

Një nga pikat e forta të Gyarados është në aftësinë e tij për të mbështetur lëvizjet e disa llojeve të zakonshme , me Fire, Water, Fighter, Bug dhe Steel që godasin vetëm me gjysmë fuqie, ndërsa Sulmet e tipit tokësor nuk i bëjnë asgjë Pokemonit që fluturon në ujë. Me lëvizjet e mësuara si Crunch dhe Aqua Tail nga Niveli 29, Gyarados bëhet shpejt i frikshëm.

Ndryshe nga shumica e lojërave Pokémon, as Magikarp dhe as Gyarados nuk janë të lehta për t'u kapur herët në Legends Arceus. Në vend të kësaj, ata janë në zonat më të fshehura të Obsidian Fieldlands (Obsidian Falls and Lake Verity) , si dhe Shpellën Primevale të Malësive Coronet dhe Sand's Reach në Tokat Bregdetare të Kobaltit .

4. Magnezone (Statistikat bazë Gjithsej: 535)

Lloji: Elektrik-Çeliku

HP/Shpejtësia: 70/60

Sulmi/Sp.Atk: 70/130

Mbrojtja/Sp.Def: 115/90

Dobësitë: Zjarri, Luftimi, Toka (x4)

Magnezone mund t'i detyrohet një pjesë të madhe të statistikave të tij të majme 535 Base Total për 115 Mbrojtjen dhe 90 Mbrojtjen Speciale, por Pokémon me grupe të rënda krenohet me një nga statistikat më të mira të Sulmit Special (130) në Legends Arceus. Më mirë akoma, të gjitha lëvizjet e tij më të mësuara - Thunderbolt, Flash Cannon, Thunder dhe Tri Attack - janë sulme speciale.

Është e vështirë të nënvlerësohet se sa e fortë është Magnezone në mbrojtje, si në aspektin estatistikat dhe llojet që nuk janë shumë efektive kundër tij në beteja. Të gjitha sulmet Normale, Elektrike, Grass, Ice, Psychic, Bug, Rock, Dragon, Fairy, dhe veçanërisht sulmet Flying dhe Steel nuk janë shumë efektive dhe Magnezone është imun ndaj lëvizjeve të tipit Poison .

Mund ta dalloni Magnezonen duke fluturuar lart në qiell në Malesitë Coronet, në perëndim të shkëmbinjve Clamberclaw ; do t'ju duhet një synim parashikues dhe disa Topa me pendë, avion ose krahë për të kapur Pokemonin Elektrik-Çeliku. Mund të shihet gjithashtu rreth Fabled Spring dhe Celestica Trail.

5. Empoleon (Statistikat bazë Gjithsej: 530)

Lloji: Ujë-çelik

HP/Shpejtësia: 84/60

Sulmi/Sp.Atk: 86/111

Mbrojtja/Sp.Def: 88/101

Dobësitë: elektrike , Fighting, Ground

Një nga tre startuesit e Gjeneratës IV që mund të gjenden në Rajonin Hisuian, statistikat e rrumbullakosura mirë të Empoleon dhe statistikat e mëdha 530 Base Total e renditin atë ndër Pokemonët më të fortë që mund të gjenden në Legends Arceus. Veçanërisht tërheqës është Empoleon's Sulmi Special (111) dhe Mbrojtja Speciale (101).

Fuqia e Empoleon vjen shumë nga sa e vështirë është të arrish një goditje të pastër në Pokemon Water-Steel . Është imun ndaj sulmeve të tipit Poison , por lëvizjet Normale, Uji, Fluturuese, Psikike, Bug, Rock, Dragon, Fairy dhe veçanërisht çeliku dhe lëvizjet e tipit të akullit nuk janë shumë efektive kundër Empoleon. Me sulme të mëdha speciale si Hidro Pump dhe Shëllirë, Empoleon mundetjepni sa më mirë.

Mund të gjeni një Alpha Empoleon në plazhin e Islespy Shore , por gjithashtu mund të merrni formën e tij të parë, Piplup, pranë pellgut më në brendësi, në një vend i quajtur Shtegu i Pranverës.

6. Walrein (Statistikat bazë Gjithsej: 530)

Lloji: Ice-Water

HP/ Shpejtësia: 110/65

Sulmi/Sp.Atk: 80/95

Mbrojtja/Sp.Def: 90/90

Dobësitë: Elektrike, Bari, Luftimi, Shkëmbi

Walrein është pothuajse aq i plotë sa ato janë në këtë listë të Pokemonëve më të fortë në Legends Arceus, me statistika 90 plus në HP, Defence, Special Attack dhe Special Defence . Ndërsa i mungon pak në Speed ​​(65), përdorimi taktik i manovrës Agile Style mund t'i japë Pokemon-it Ice-Water më shumë një avantazh.

Me linjat e tij të forta statistikore, mungesa e pikave të forta në tip- Përputhja e departamentit nuk është një kurth. Thënë kështu, pasi vetëm Zjarri, Uji dhe Akulli nuk janë shumë efektivë, Walrein ka më shumë dobësi sesa pika të forta . Në sulm, Likuidimi, Ice Beam dhe përdorimi strategjik i Rest mund ta bëjnë këtë Pokemon shumë të vështirë për t'u kapërcyer.

Forma fillestare e Walrein, Spheal, mund të gjendet në plazhin e parë që mund të shihni në Tokat bregdetare të kobaltit, zbarkimi i xhinko, ashtu si një Alpha Walrein. Për një Walrein të rregullt, shkoni te Islespy Shore .

7. Hippowdon (Statistikat bazë: 525)

Lloji: Tokë

HP/Shpejtësia: 108/47

Sulmi/Sp.Atk:112/68

Mbrojtja/Sp.Def: 118/72

Dobësitë: Uji, Bari, Akulli

Hippowdon është një nga Pokemonët më të fortë në Legends Arceus kur bëhet fjalë ndaj tipareve fizike, përthithjes së goditjeve dhe armiqve sulmues. 108 HP, 112 Attack dhe 118 Defence ju mundësojnë të hidhni Hippowdon në betejë kundër pothuajse çdo sulmuesi tjetër fizik për t'i ngadalësuar ata.

Ndryshe nga shumë të tjerë në këtë listë të Pokemonëve më të mirë , Hippowdon ka një shtypje të pastër të Tokës, duke e ekspozuar atë ndaj lëvizjeve të ujit, barit dhe akullit, por duke e mbajtur atë imun ndaj Electric dhe të fortë kundër Poison dhe Rock. Duke mbështetur ndërtimin e tij të rëndë fizik, Hippowdon mëson lëvizje të forta si High Horsepower dhe Crunch.

Duke shëtitur thellë në Crimson Mirelands, do të gjeni Hippowdon dhe formën e tij para evolucionit, Hippopotas, me bollëk rreth Sludge Mound and Scarlet Bog .

8. Gardevoir (Statistikat bazë Gjithsej: 518)

Lloji: Psychic-Fairy

HP/Shpejtësia: 68/80

Sulmi/Sp.Atk: 65/125

Mbrojtja/Sp.Def: 65/115

Dobësitë: Poison, Ghost, Steel

Statistikat e tij relativisht të ulëta të HP-së, Sulmit, Mbrojtjes dhe Shpejtësisë mund t'ju bëjnë të mendoni se Gardevoir nuk është ndër Pokemonët më të mirë në Legends Arceus. Megjithatë, lëvizjet e tij, Psychic-Fairy typing , 125 Attack Special dhe 115 Special Defense më shumë se kompensojnë këtë.

E rëndësishmja - për shkak të fuqisë dhe popullaritetit të llojit Pokemon - Gardevoirështë imun ndaj sulmeve të Dragoit dhe lëvizjet luftarake dhe psikike nuk janë shumë efektive kundër tij. Më pas, duke shfrytëzuar plotësisht statistikat e tij të fuqishme Speciale Attack, Aura Sphere, Psychic dhe Moonblast rezultojnë edhe më të fuqishme kur përdoren nga Gardevoir, ndërsa Draining Kiss dëmton dhe shëron përdoruesin.

Ralts, forma e parë e Gardevoir, mund të gjenden disa enigma në Tempullin Snowpoint në Alabaster Islands, si dhe në natyrë në Gapejaw Bog and Shrouded Ruins të Crimson Mirelands .

9. Hisuian Zoroark (Statistikat bazë Gjithsej: 510)

Lloji: Normal-Ghost

HP/Shpejtësia: 55/ 110

Sulmi/Sp.Atk: 100/125

Mbrojtja/Sp.Def: 60/60

Dobësitë: Errësirë

Një nga disa të reja Format në Pokémon Legends: Arceus, pozicioni i Hisuian Zoroark si kundërshtar kryesor i Mission Alpha tashmë do të sugjeronte që ai është një nga Pokemonët më të fortë në lojë. Megjithatë, këtë e mbështesin romanin e tij Shtypja Normal-Ghost dhe statistikat e shkëlqyera Sulmi (100), Sulmi Special (125) dhe Shpejtësia (110).

Zoroark është imun ndaj sulmeve të tipit Normal, Fighting dhe Ghost , ku lëvizjet Poison dhe Bug nuk janë shumë efektive. I vetmi lloj sulmi që është super efektiv është Dark. Kjo, së bashku me shpejtësinë e tij, i mundëson Pokemon Fox Baneful të përfitojë nga lëvizjet kërcënuese si Bitter Malice, Nasty Plot dhe Extrasensory.

Do ta takoni këtë Pokemon të ndërlikuar gjatë historisë sëLegends Arceus, duke e ndeshur atë në Mbetjet e Bonechill të Alabaster Islands . Hisuian Zoroark haset si një Alfa Pokemon, prandaj sigurohuni që të sillni disa Pokemon me grup të rëndë që janë të mirë kundër Psychic dhe të fortë kundër Ghost.

10. Sneasler (Statistikat bazë Gjithsej: 510)

Lloji: Poison-Fighting

HP/Shpejtësia: 80/120

Sulmi/Sp.Atk: 130/40

Mbrojtja /Sp.Def: 60/80

Dobësitë: Tokë, Fluturues, Psikik (x4)

Sneasler renditet si një nga Pokemonët më të fortë për taktikat e goditjes së shpejtë, veçanërisht nëse mund ta përdorni e stilit të shkathët për të fituar një sërë kthesash të gjata. Fuqia e tij 80 HP është e mirë, por taktikat tuaja për përdorimin e Sneasler duhet të sillen rreth Sulmit 130 dhe Shpejtësisë 120 .

Ndërsa nuk është imune ndaj çdo lloji, Grass, Fighting, Poison, Rock, Dark , dhe lëvizjet e tipit Bug janë të dobëta kundër Sneasler, me dobësitë e tij të vetme që janë sulmet psikike, fluturuese dhe tokësore. Kur konfiguroni grupin e lëvizjes, përmbajuni sulmeve fizike si Poison Jab, Close Combat dhe Dire Claw.

Për të marrë Sneasler në ekipin tuaj në Legends Arceus, do t'ju duhet të evoluoni një Sneasel Hisuian. Gjetur në Celestica Trail dhe shpellë fillestare e Coronet Highlands – ose Alabaster Islands’s Avalugg's Legacy and Glacier Terrace – më pas do t'ju duhet i jepni një kthetra brisk gjatë ditës për të shkaktuar Sneasel's evolucioni në Sneasler. Razor Claw mund të blihet nga artikulli i SimonësShkëmbeni stallën për 1,400 MP ose të rënë nga një Sneasel i egër.

11. Steelix (Statistikat Bazë Gjithsej: 510)

Lloji: Steel-Ground

HP/Shpejtësia: 75/30

Sulmi/Sp.Atk: 85/55

Mbrojtja/Sp.Def: 200/65

Dobësitë: Zjarri , Uji, Luftimi, Toka

Falë Masive 200 Defence , 75 HP, 85 Sulmi dhe 65 Mbrojtjes dhe aftësisë për të shuar dhjetë nga 18 llojet në Pokémon, Steelix më shumë se e meriton vendin e saj në mesin e Pokemonëve më të fortë në Legends Arceus.

Electric dhe Poison nuk i bëjnë asnjë dëm Steelix, ndërsa Normal, Flying, Psychic, Bug, Dragon, Steel, Fairy , dhe veçanërisht Rock-u nuk janë shumë efektivë kundër Pokemonit të Gjarpërit të Hekurt. Edhe pse katër lloje janë super efektive kundër tij, Steelix's 200 Defense ndihmon në zbutjen e dëmit të shkaktuar nga sulmet fizike. Kundër Steelix-it, kundërshtarët do të kenë frikë nga përdorimi i "High Horsepower", "Rock Slide" dhe "Iron Tail".

Një Pokemon i lartë, shumë i lehtë për t'u dalluar, ju mund të shihni një Alpha Steelix që ruan një cep të Celestica Trail në Malësia Coronet . Megjithatë, për një qasje më tradicionale për të marrë Steelix, kapni një Onix në Scarlet Bog, Bolderoll Slope ose Lake Valor në Crimson Mirelands - ose afër Alpha Steelix - dhe jepini artikullin Metal Coat , që kushton 1000 MP nga stalla e Simona's Item Exchange.

12. Bastiodon (Statistikat bazë Gjithsej: 495)

Lloji: Rock-Steel

HP/Shpejtësia:

Lëviz në Krye