Изборот на секундарно оружје е многу важен кај секој стрелец бидејќи може да помогне да се пополнат празнините оставени од вашиот примарен избор. Истото важи и за Call of Duty: Modern Warfare II. На пример, снајперската пушка не е практична во борби од близок и среден дострел, па затоа поседувањето пиштол или автомат (SMG) ќе ви овозможи да се извлечете од ситуациите и да најдете ново место за удирање. На LMG им треба многу време за повторно полнење, така што имајќи сачмарка или пиштол како секундарно оружје ќе ви даде можност да си купите време и да најдете место за повторно полнење.

Една од најголемите употреби на слотот за секундарно оружје е противавионски и напади со возила. Лансери може да се изберат само како секундарни оружја и ова станува многу корисно бидејќи тимот може да го бомбардира вашиот тим со Killstreaks и да ве остави беспомошни.

Други производи што ќе ве поттикнат да играте

  • Микрофон за биро за компјутер
  • RGB подлога за ладење за лаптоп со LED обрач
  • Мистрал лаптоп за ладење
  • Chroma безжична тастатура за игри
  • Chroma тастатура за игри со жичен USB
  • Блазе-бежичен глушец за игри на полнење
  • Esports стол за игри
  • Fusion слушалки со микрофон
  • Boombox B4 CD Player Portable Audio

Најдоброто секундарно оружје во Call of Duty: Modern Warfare II

Подолу, ќе ги најдете најдобрите секундарни оружја во Call of Должност: Modern Warfare II. Ќе има мешавина од пушки, пиштоли и фрлачи нави нуди опции во зависност од вашиот стил на игра и околности.

1. RPG-7

Штета: 9 од 10

Стапка на пожар: 2 од 10

Опсег: 9 од 10

Прецизност: 5 од 10

Контрола на повлекување: 7 од 10

Мобилност: 5 од 10

Ракување: 4 од 10

РПГ-7 е класичен ракетен фрлач, се појавува во многу - ако не и сите - наслови на Call of Duty и е веројатно најкористениот ракетен фрлач во видео игрите. Тоа е оружје за слободен оган, така што има нула можности за заклучување, но се истакнува во мобилноста со побрзо рачно насочување од кој било друг фрлач. Насочете блиску до непријателите во борба со долг дострел, бидејќи неговата траекторија со шрафови не е точна против мали цели на долги растојанија. Контра UAV-овите се прилично лесни цели за RPG-7 и може да ги урне нормалните UAV со вежбање. Има само две рунди, еден натоварен и еден во резерва. Отклучете го RPG-7 со стигнување на ранг 32 .

2. P890

Штета: 6 од 10

Стапка на пожар: 6 од 10

Опсег: 4 од 10

Прецизност: 6 од 10

Контрола на повлекување: 8 од 10

Подвижност: 8 од 10

Ракување: 7 од 10

P890 е многу сигурен полуавтоматски пиштол. Има само малку надпросечни резултати во прецизност, но има одлична мобилност и контрола на одвраќање. Тоазема само два истрели од блиску или три истрели на среден дострел за да се убие, а поради брзината на субсонични куршуми, тој крие черепи за убивање од непријателскиот тим. Ова може да ви овозможи да извадите повеќе непријатели пред да бидете лоцирани. Магазинот P890 содржи осум куршуми и носи 18 куршуми во резерва. Ова може да биде одлична резервна копија на снајперската пушка кога е во блиска борба. Ова оружје е отклучено автоматски на ранг 1 .

3. Lockwood 300

Штета: 9 од 10

Стапка на пожар: 5 од 10

Опсег: 5 од 10

Точност: 7 од 10

Контрола на повратен удар: 6 од 10

Мобилност: 7 од 10

Ракување: 6 од 10

The Lockwood 300 е исклучително моќна пушка која постојано ќе ве убива со еден истрел дури и кога пукате на далечина во однос на повеќето пушки . Има цврсто ширење на пелети и малку надпросечно повлекување, што го прави многу прецизен со недостатокот на потесно ширење од другите пушки. Локвуд 300 држи само две голтки истовремено и 16 рунди во резерва, но има брзо време на полнење и бидејќи ви треба само еден удар за да елиминирате играч, тоа не станува огромен фактор. Отклучете го Lockwood 300 со стигнување на ранг 36 .

4. JOKR

Штета: 8,5 од 10

Стапка на пожар: 2 од 10

Опсег: 9,5 надвород 10

Точност: 9 од 10

Контрола на повлекување: 8,5 од 10

Мобилност: 3 од 10

Ракување: 3 од 10

JOKR е најдобриот фрлач за поголеми отворени мапи и големи типови игри како Ground War и инвазија. Има само режим за заклучување и е најпрецизното оружје во целата игра, но не можете да пукате слободно . Најголемиот недостаток на JOKR е мобилноста и потребни се околу три секунди за да се заклучи на непријателот. Не е најдобро за секоја карта, но е одлично секундарно оружје за оптоварување од типот на поддршка. Одржува едно коло и го задржува во резерва. Отклучете го JOKR со достигнување на ранг 24 .

5. Басилиск

Штета: 6 од 10

Стапка на пожар: 5 од 10

Опсег: 5 од 10

Прецизност: 6 од 10

Контрола на повлекување: 9 од 10

Подвижност: 8,5 од 10

Ракување: 7 од 10

Басилиск е револвер со двојно дејство со ,500 cal рунди кои можат да убијат со еден истрел од непосредна близина. Има моќен удар, но има врвна контрола на одвраќање што помага во борба со среден и долг дострел кога ви се потребни два до три истрели за убиство. Има одлична мобилност и во комбинација со неговата штета е речиси како да имате рачна пушка на располагање. Басилиск држи пет круга и ви овозможува да носите 20 кругови во резерва. Отклучиова оружје со стигнување на ранг 39 .

6. Bryson 800

Штета: 9 од 10

Стапка на пожар: 4,5 од 10

Опсег: 5 од 10

Прецизност: 6,5 од 10

Контрола на повлекување: 7 од 10

Мобилност: 7 од 10

Ракување: 6,5 од 10

Bryson 800 е одлична сеопфатна пушка . Има солиден опсег и постојано убива со еден истрел. Има доцнење помеѓу истрелите поради тоа што е пумпна пушка, но капацитетот на школката го надоместува се додека не сте на отворен простор. Има одлична мобилност и ракување, што ви дава многу предности кога се движите низ аглите или следите непријател што се движи. Bryson 800 држи осум школки и ви овозможува да носите 16 во резерва. Bryson 800 е автоматски отклучен на ранг 1 .

Таму ги имате најдобрите секундарни оружја во Call of Duty: Modern Warfare II. Тие ќе го надополнат вашето основно оружје, а исто така ќе послужат како лепак за вашето оптоварување вкупно. Покријте ги слабостите што може да ги има вашето основно оружје, како што е мало списание или мала штета, со избор на секундарно оружје.

За повеќе содржини за COD, погледнете ја оваа статија за COD MW2 за најдобро оружје со долг дострел.

Скролирај на врв