Како да се појавите офлајн Roblox

Игри со повеќе играчи главно беше благослов, но понекогаш може да биде проклетство . Тоа е затоа што може постојано да бидете прислушувани од другите за време на играта.

Понекогаш сакате само да играте сами, но пораките нема да престанат да доаѓаат од пријателите за да им се придружите во онлајн игрите како Roblox Apeirophobia.

Сепак, постои функција во Roblox која му овозможува на играчот да се појавува офлајн, а бидејќи многумина не знаат за ова, еве како да се појавите офлајн на Roblox.

Иако не можете да играте Roblox офлајн, главната цел е да се создаде метаверс во кој играчите од целиот свет ќе можат да комуницираат и да играат игри заедно. Тогаш тоа е невозможно да се направи бидејќи е потребна интернет-врска за да се играат достапните игри.

Сепак, неколку корисници побараа функцијата за играње да биде достапна офлајн, а неодамнешните промени значат дека сега постои опција за барем се појавува офлајн.

Се појавува офлајн Roblox

Следејќи ги едноставните чекори подолу, ќе можете да го промените вашиот статус Roblox од онлајн во офлајн.

1: Првиот чекор е да се најавите на вашата сметка на Roblox на уредот што го користите за да ја играте играта.

2: Откако ќе се најавите на платформата, пристапете до повеќе опции со кликнување на менито за навигација кое се појавува како три точки во горниот десен агол.

3: Од списокот со различни опции, кликнете на менито „Мој довод“што ќе ви покаже повеќе опции каде што можете да го уредите вашиот онлајн статус.

4: од опциите вклучувајќи „Офлајн“, „Не е достапно“ и „Достапно“, изберете „Офлајн“ и ќе има зелено копче кое ќе го емитува вашиот статус на вашите пријатели и следбеници.

Тоа е сè што треба да направите за да се појавите офлајн во Roblox , но оваа поставка трае само 12 часа па ако се вратите онлајн следниот ден, може повторно да бидете прикажани како онлајн.

Едноставно повторете ги горните чекори ако сакате да останете офлајн.

Како да се појавите офлајн на компјутер и мобилен

1: отворете ја веб-локацијата на Roblox или апликацијата Roblox за мобилни телефони.

2: Откако ќе се најавите, ќе ја видите опцијата за отворање повеќе поставки .

3: Ќе треба да кликнете на картичката за приватност, која ќе ви покаже многу опции и мора да ги претворите сите во „никој“ за никој да не може да ве покани или придружи.

Со овој метод, сепак, вашиот статус сè уште ќе се прикажува онлајн, но никој нема да може да ви испрати порака.

Скролај на врв