Marvel's Spider-Man на PS4 и PS5 е веројатно најдобрата игра за Spider-Man некогаш направена - можеби дури и најдобрата игра со суперхерои некогаш направена.

Можеби е објавена во 2018 година , но серија DLC-а и, се разбира, играњето на Spider-Man, значи дека Marvel's Spider-Man останува неверојатно популарна игра.

Сè додека не го добиеме одложениот Marvel's Avengers, Spider-Man на PlayStation е најдоброто искуство што го имаме за животен пејзаж во универзумот на Марвел.

Значи, со мноштво комбинации и сложена, но лесна за разбирање, сет на контроли за движење, тука се сите Marvel's Spider-Man контроли за PS4 и PS5 што треба да ги знаете.

Во овој водич за контроли на Marvel's Spider-Man, аналозите на двата контролери се означени како L и R, со копчињата на подлогата D наведена како горе, десно, долу и лево. Притискањето на аналогот надолу за да се активира аналогното копче е означено како L3 или R3.

Marvel's Spider-Man Primary Controls

За нишање наоколу, извршување напади и извлекување вашата камера, ова се основните контроли на Spider-Man на PS4.

Action PS4 / PS5 контроли Совети
Премести L
Камера R
Perch L3 Додека е на работ .
Нуркајте L3 Додека во средината навоздух.
Прикажи ја целта R3
Webstrike Триаголник Притиснете Triangle за да отпуштите мрежи што го повлекуваат Спајдермен кон непријателот и го погодуваат.
Dodge O Притиснете Избегнувајте секогаш кога ќе се појават белите шуплини над главата на Спајдермен.
Скок X Притиснете скок за потоа да можете да замавнете.
Напад Квадрат Допрете неколку пати за да извршите комбинации.
Изберете гаџет L1
Снимајте Gadget R1
Sprint R2
Swing R2 Скокни (X) и потоа држете R2. На врвот на замавнувањето, или на најниската и најбрзата точка, отпуштете го R2 и потоа држете го повторно за да продолжите со замавнување.
Aim L2
Гаџет за камера Горе
Режим на фотографија Лево
Исцели долу
Карта Диста за допир
Пауза Опции

Marvel's Spider-Man Combat Controls

Spider-Man е моќен борец, агилен борец и може да ја користи својата мрежа за да ги врзува и разоружа своите непријатели. Еве како да истепате некои криминалци и супернегативци на терен во играта PS4.

Action PS4 / PS5 Контроли Совети
ОсновниНапад Плоштад Само брз удар.
Основна комбинација Плоштад, плоштад, плоштад, квадрат Брза серија напади со четвртиот удар што ги враќа назад повеќето непријатели.
Совршен погодок Квадрат Штом вашиот удар ќе слета на противникот, повторно притиснете Квадрат – побрзо го пополнува мерачот на концентрација.
Фрли Квадрат, триаголник (задржи) Удри го непријателот и потоа фрлете ги во насока по ваш избор.
Напад надвор од ѕидот О, квадрат Притиснете O за да избегнете кон ѕидот, а потоа тргнете од ѕидот со напад со притискање на квадрат.
Dodge O Притиснете O еднаш и насочете го Dodge со L.
Long Dodge O, O Двоен допрете го O за да постигнете избегнување, а потоа подолго избегнување за да избегнете напади што оштетуваат голема површина .
Perfect Dodge O Ако притиснете O во совршен момент - во последната секунда - тоа ќе ве направи привремено имуни и бавно време.
Dodge Under Square, O Удри го непријателот и притиснете Dodge додека се движите во нивна насока за да се лизнете под нивниот став.. R1. Направете го ова за да го фрлите или повлечете предметот.
Изврши финишер Триаголник +O Кога известувањето ќе се појави над главата на противникот, притиснете Triangle и O истовремено за да извршите финишер.
Shoot Webs R1 Допрете го R1 повеќе пати за да ги завиткате непријателите во мрежа или, ако се во близина на ѕид, залепете ги за ѕидот.
Webstrike Триаголник Притиснете „Триангл“ за да отпуштите мрежи што го повлекуваат Спајдермен кон непријателот и го погодуваат.
Разоружи непријателот Триаголник (задржи) Кога ќе се соочите со вооружен противник, притиснете и задржете го Triangle за да му закачите мрежа на оружјето и потоа извадете ја од него.
Web Throw Триаголник (држете) Зграпчете го непријателот со мрежи и потоа фрлете ги. Ако удрат во ѕид, ќе бидат залепени за него.
Јанк непријател Триаголник (држете) Зграпчете го непријателот со мрежи, почекајте да бидат повлечени, а потоа ослободете ги за да започнете некои напади.
Yank Down Attack Square (задржете), Triangle (задржете) Со овој напад, го лансирате непријателот во воздух и потоа го трескате на земја.
Циклус на вртење Триаголник (држете), Триаголник Откако ќе го мрдате непријателот и почнавте да го фрлате наоколу, допрете Триаголник за да се врти побрзо.
Исцели Надолу Искористете ја количината пополнет во мерачот на концентрација за да заздрави. Пополнете го мерачот на концентрација со извршување напади - воздушните напади го пополнуваат мерачот побрзо.

Marvel's Spider-ManКонтроли за воздушна борба

Кога се справувате со криминалците кои постојано се појавуваат низ Менхетен, можеби најдобриот начин за борба против нив е во воздухот.

Откако ќе го исфрлите непријателот од земјата во Marvel's Spider-Man, можете да ги завршите многу брзо и со дополнителната придобивка од воздушната борба што побрзо ќе ви го пополни мерачот на концентрација.

Акција PS4 / PS5 Контроли Совети
Воздушен фрлач Квадрат (држете) Држете го копчето Квадрат за да го лансирате непријателот во воздух.
Следење на фрлач на воздух Плоштад (држете), плоштад Ова ќе го фрли непријателот во воздух и потоа ќе изврши еден брз удар.
Воздушна комбинација Плоштад, Плоштад, Плоштад, Плоштад Откако ќе го нападнете вашиот непријател во воздух, само продолжете да го мачкате плоштадот додека последниот напад не ги победи.
Air Yank Триаголник (држете) Го повлекува непријателот во воздух за да можете да продолжите да приземјувате удари.
Воздушно фрлање Триаголник (држете) Зграпчува непријател од воздух и го фрла на земја.
Swing Kick Square (задржете) Кога замавнувате кон непријателот или додека сте во воздух, држете го плоштадот за да изведете удар со кој се фрлаат во воздух.
Leap Off Square, X Ви дозволува да постигнете штрајк и потоа да скокнете за да стекнете одредено растојание пред нивбројач.
Ground Strike Square + X Откако ќе скокнете од противникот или додека се борите во воздух, притиснете Square и X во исто време да удри во земја.

Marvel's Spider-Man Movement Controls

Можеби најневеројатниот аспект од играњето Spider на Insomniac Games -Создавањето на човекот е дека контролите на движењето се речиси совршени. Нишањето наоколу никогаш не било толку течно и забавно.

Еве како да се движите како Spider-Man:

Action PS4 / PS5 Контроли Совети
Трчај R2 (држете) Додека сте на земја, можете да трчате наоколу држејќи го R2.
Скок X
Dodge O Можете брзо да избегнувате или да се превртувате додека сте пешки или во воздух.
Charge Jump R2 + X (задржете), пуштете го X За да извршите Charge Jump, само држете ги R2 и X во исто време за да наполнете, а потоа отпуштете го копчето X за да скокне.
Замав R2 (држете) Скокни (X) и потоа држете R2. На врвот на лулашката, или на најниската и најбрзата точка, отпуштете го R2 и потоа држете го повторно за да продолжите да замавнувате.
Swing Cornering O Кога се лулате наоколу, ако сакате да свртите остар агол, користете L за насочување и О за брзо замавнување околу аголот.
Wall Run R2 (задржете) Когаво близина на ѕид или на ѕид, држете го R2 и движете се со L.
Вертикален ѕиден скок X Додека изведувате Wall Run, притиснете X за да го зголемите побрзо со скок.
Од агол на ѕидот О (држете) Кога изведувате Ѕид и се приближувате до агол, држете O да трчате околу него без да застанете.
Tavan Hang L2 Ако се најдете како одите по таванот, притиснете L2 за Spider-Man за да се спуштите.
Web Zip X Додека се вртите наоколу, притиснете X за да извршите брзо Web Zip.
Zip to Point L2 + R2 Кога ќе видите дека кружниот маркер се појавува додека сте пешки или се лулате, можете да го затворите тој маркер со притискање на L2 и R2 на во исто време.
Point Launch L2 + R2, X Откако ќе притиснете Zip to Point, брзо допрете X пред да слетате за да започнете напред и добие брзина.
Воздушни трикови Триаголник + О + Л Во воздух, притиснете Triangle, O и точка L нагоре, надолу , лево или десно за изведување воздушни трикови. Ова добива поени за искуство и го пополнува вашиот метар за концентрација.
Брзо закрепнување X Откако удривте во земја и извршивте тркалање, брзо допрете X за скок нагоре.

Како да запрете автомобил во Spider-Man на PS4 & засилувач; PS5

Едно од посложните злосторства што треба да се запре во Марвеловиот Спајдермен е бркање со автомобил или какво било злосторство што резултира со возење на некои од криминалцитеисклучете се во автомобил.

Прво, треба да замавнете за да ги достигнете, а потоа допрете Триаголник кога сте во опсег за да скокнете на покривот на возилото (навестувањето за копче Триаголник ќе покаже кога Спајдермен е доволно блиску).

На покривот на автомобилот, криминалците периодично излегуваат од прозорците за да пукаат во Спајдермен. Кога ќе ги видите, ќе имате околу една секунда да се тргнете од нивниот пат, или ќе ве застрелаат.

Ако се случи ова, или ќе мора брзо да притиснете Triangle за да се вратите на автомобил или пак бркајте ги надолу.

За да ги избегнете куршумите, штом ќе видите како непријателот излегува, поместете го левиот аналог (L) кон нив (лево или десно) за да го доведете Спајдермен во нивната страна од автомобилот. Потоа, допрете на квадрат за да ги извлечете од возилото.

Продолжете додека не се фатат сите криминалци. Со сите непријатели надвор од автомобилот, тогаш ќе треба да го запрете возилото. За да го направите тоа, изгмечете го квадратот кога ќе ви биде побарано.

Ете го: Marvel’s Spider-Man контролира дека треба да поминете низ градот и да ги победите непријателите на Spider-Man.

Скролирај на врв