Кошарката во денешно време е игра за шутери за три поени. Дури и играчите во паркот ретко возат до кошот, почесто од кога било досега, наместо тоа, одлучуваат да шутираат од длабоко.

Практикувањето на таквите вештини во вашата „Моја кариера“ ќе ви помогне на долг рок. Иако ќе биде долг пат за да ги максимизирате вашите атрибути за шутирање, исто така може да ви помогне да станете најдобриот можен играч.

Ако сакате да направите изработка на стрелец, тогаш ќе треба да ги знаете најдобрите значки 2K22 за овој тип на играчи.

Кои се најдобрите значки за пукање за Sharpshooter 2K22?

Важно е да се забележи дека не сите значки за снимање 2K22 се добри за стрелец, но сепак ќе користите многу од нив.

Ако сакате да доживеете каква ќе беше кариерата на Кајл Корвер ако беше драфтуван во 2009 година или подоцна, еве ги најдобрите значки за стрелање за стрелец.

1. Deadeye

Многу пати досега нагласивме дека кога станува збор за шутирање, значката „Мртво ај“ е на прво место, бидејќи го прави вашиот играч да не се вознемирува од бранителите што доаѓаат. Имајќи го ова на ниво на Куќата на славните има смисла.

2. Блиндери

Вие сте стрелец, што значи дека надворешните фактори како што се бранителите што доаѓаат не треба да ве вознемируваат. Значката Blinders ќе помогне да се случи тоа, и најдобро е да се погрижите барем да ја имате на Gold.

3. Создавач на простор

Метата 2K не го прави тоанаправете го лесно да се исцеди ударот кога бранител е пред вас. Создателот на просторот ќе ви помогне да ги олесни вашите неволји во тој поглед, но бидејќи сте повеќе стрелец на сет, доволно е и сребрен.

4. Тешки шутеви

Ќе ви требаат по еден-два дрибла пред да го пуштите ударот, а значката Тешки удари ја подобрува способноста за шутирање тешки удари надвор од дриблинг . Ако Клеј Томпсон го има само со сребро, тогаш тоа е доволно и за вашиот играч.

5. Готвач

Кога зборуваме за дриблинг, за овој тип на играчи сакате да се вжештувате што е можно почесто со вашите обиди за три поени надвор од дриблинг. Златна значка е доволна за да ги загреете работите.

6. Снајперист

Целтањето е клучно и ако сакате траекторијата на вашите истрели да оди директно поголемиот дел од времето, значката Снајпер ќе ви помогне да го направите тоа. Тука треба да имате барем златна значка.

7. Циркуски тројки

Иако еден до два дриблинзи пред вашиот шут се вообичаени кога шутирате тројки, значката Circus Threes ја зголемува вашата стапка на успех со чекор назад. Нивото на злато на оваа значка е добар начин да помогнете во вашиот опсег.

8. Green Machine

Ние веќе се погриживме за повеќето ваши проблеми кога станува збор за механиката на шут. За да се уверите дека тие одлични изданија помагаат да се создадат повеќе од истите, добијте значка Hall of Fame Green Machine.

9.Rhythm Shooter

Defenders имаат тенденција да се затвораат со шутерите, што значи дека најдобриот начин да се намали снимката под мета 2K е да се комбинира значката Rhythm Shooter со вашата значка Blinders. Ќе го сакате ова и на ниво на злато.

10. Стрелач за јачина на звук

Важно е да бидете сигурни во вашиот удар на крајот на играта како и на почетокот. Претходно го користевме Клеј Томпсон како репер, но овој пат ќе мораме да го единиме со значка Gold Volume Shooter.

11. Стрелец со спојка

Да се ​​биде стрелец со спојка едноставно значи да се шутираат кога е важно, било да се слободните фрлања или да се шутира со возење. Без оглед на тоа што е, ќе сакате да го ставите и ова на Gold бидејќи никогаш нема да знаете кога ќе ви требаат неговите анимации.

12. Set Shooter

Ќе ви се допадне значката Set Shooter во ретки прилики кога ќе останете широко отворени за три. Оваа значка го зголемува вашиот рејтинг на шут кога одвојувате време пред да фотографирате, затоа имајте златна за повеќе шанси да ја направите таа отворена снимка.

13. Специјалист за агли

Значката Специјалист за агол е совршено надополнување на значката Set Shooter бидејќи аголот обично е просторот што останува отворен во ситуации за одбрана на зоната. Погрижете се и вие да го имате ова на Gold и не се задоволувајте со помалку. Тројките на спојката често доаѓаат и од тука!

14. Експерт за несовпаѓање

Ќе има моменти кога прекинувачотќе ви даде повисок дефанзивец од пик. За да бидете сигурни дека останатите значки за снимање имате работа, ќе ви треба барем златна значка за експерт за несовпаѓање за да бидете успешни во овие ситуации.

15. Неограничено место

Досегот е важен, инаку вие сте само уште еден стрелец. Значката Limitless Spot Up ве прави официјален стрелец, па подобро да го имате и овој во Gold.

Што да очекувате кога користите Shooting Badges for Sharpshooter

Само затоа што ги имате сите нивоа на значки за снимање онаму каде што ви требаат, не значи дека можете да очекувате 100% стапка на конверзија од територијата на виножитото. Сè уште ќе треба да ја совладате уметноста на одличното издание.

Дури и без значките за шутирање, ќе се справите добро како стрелец ако имате добар тајминг со вашите снимки. Овие значки само го прават послатко.

Исто така, вреди да се има на ум дека сепак ќе ви требаат завршни значки за навреда. На крајот на краиштата, ако Стеф Кари сè уште ги има, треба и вие.

Скролирај на врв