Додека вашето патување со Покемон Скарлет и Виолет ќе го замине својот пат до теретаната од типот на психичка во Алфорнада, ќе сакате да бидете соодветно подготвени бидејќи Тулип е само зад последниот лидер во теретана Груша кога станува збор за чиста моќ. Сепак, Лале е неопходен чекор ако сакате да ја обезбедите Психичката значка и да го продолжите патот на победата кон Лигата на Покемон.

Ако имате силен дух или мрачен тип што помогнал да се победи Рајм на Салата од типот на духови во Монтеневера, можеби ќе продолжи да биде драгоцено богатство кога ќе пристигнете во Алфорнада. Со стратегиите во овој водич за водачи во теретана од типот на Pokémon Scarlet и Violet Psychic, можете да обезбедите победа пред секоја предизвикувачка битка со Tulip.

Во оваа статија ќе научите:

 • Каков вид на тест ќе се соочите во салата во Алфорнада
 • Детали за секој покемон што ќе го користи Тулип во битка
 • Стратегии за да бидете сигурни дека ќе можете да ја победите
 • Со каков тим ќе се соочите на реваншот на Лале

Покемон Скарлет и Виолет Алфорнада Водич за теретана од типот психички

Кога станува збор за спортски сали низ Палдеа, повеќето од на попредизвикувачките е тешко да се сопнуваат пред да бидат подготвени. Лидерите во теретана како Рајм и Груша не може да се допрат на планината Гласедо додека не ги исфрлите некои од Титаните и не ја надградите својата монтажа, но ако имате барем некои способности, можете да се пробиете во Алфорнада додека истражувате .

Аконе сте биле таму порано, упатете се кон центарот за Покемон во Западната провинција (Област Еден) пред да ја следите патеката јужно кон пештерата Алфорнада. Дури и ако можете порано да одите до Алфорнада, не правете грешка со валсирање на тестот во теретана и битка што следи ако вашиот тим не е подготвен.

Тест во салата во Алфорнада

Како што станува очекуваното во попредизвикувачките спортски сали, ќе имате комбинација од тест во теретана со некои дополнителни битки. Самиот тест е прилично јасен со предизвикот да се притисне десното копче за да се совпадне даден израз. По секоја рунда на ESP (практика за емоционален спектар), ќе земете еден од следниве тренери:

 • Тренер во теретана Емили
  • Готорита (Ниво 43 )
  • Кирлија (ниво 43)
 • Тренер во теретана Рафаел
  • Grumpig (Ниво 43)
  • Indeedee (Ниво 43)
  • Medicham (Ниво 43)

Исто како што ќе биде случајот со вашите битки против Лале, има концентрација на психички тип Покемон во текот на тестот за вежбање во Алфорнада. Еден силен Ghost или Dark тип може да може да се грижи за работите, но бидете внимателни со второто бидејќи Медичам нуди бројач од типот Fighting што може да ви предизвика проблеми. Ќе заработувате 6.020 покедолари за секоја победа.

Како да го победите Tulip for the Psychic Badge

Нешто што веројатно ќе сте забележале ако ги правите овие спортски сали според нивните нивоадека, се повеќе и повеќе, тренерите ќе вклучуваат Покемони кои имаат потези директно да се спротивстават на слабостите на нивниот тим. Факторирањето на ова, без разлика дали со тренинзи на повисоки нивоа или со диверзификација на вашиот тим, станува сè поважно.

Еве со кои Покемони ќе се соочите кога ќе ја заработите Психичката значка од Tulip:

 • Фаригираф (Ниво 44)
  • Нормално и психички тип
  • Способност: Оклопна опашка
  • Движење: крцкање, Зен удар со глава, Рефлексија
 • Gardevoir (ниво 44)
  • Психички и самовилен тип
  • Способност: синхронизирај
  • Движи: психички , блескав сјај, енергетска топка
 • Еспатра (ниво 44)
  • психички тип
  • способност: опортунист
  • Движења: психички, брз напад, топка во сенка
 • Florges (Ниво 45)
  • Тип на самовила
  • Тип Тера: Психички
  • Способност: Цветен превез
  • Движења: Психик, Месечина, Месечина Близард

Во зависност од тоа дали сте донеле само Дух - или Покемон од темен тип во Монтеневера, можеби ќе треба да направите малку повеќе тим-билдинг пред да се справите со Лале. Всушност, да се има силен напаѓач со потег од типот на духови и оној со силен потег од типот на „Дух“ може да биде многу корисен, бидејќи Лале има Покемони кои дефанзивно се спротивставуваат на секој.

Фаригираф ќе биде вашата прва задача, бидејќи тој е имун на потези од типот на духови и треба да се отстрани со напади од типот на темни или бубачки. Од друга страна на нештата, Гардевоар не е слабТемниот тип се движи и подобро е да се погоди со напади од Poison-, Steel- или Ghost-тип. Espathra е чисто Psychic-тип, но Shadow Ball може да осакати многу напаѓачи од типот на духови.

Florges ќе бидат Terrastalized опција, а уште еднаш користењето на потези Dark-, Ghost- или Bug-type ќе биде ваш најдобар пат исто како и секој чист психички тип. Откако ќе ја обезбедите победата, ќе добиете 8.100 покедолари, Психичка значка и ТМ 120 што го учи Психик. Ако ова е вашата седма значка, оваа победа исто така ги тера сите Покемони до Ниво 55 да ве послушаат.

Како да го победите Тулип во реваншот за лидер во салата

Продолжете го вашиот пат кон победата Пат додека не ја предизвикате и победите Покемон лигата, а потоа парчињата ќе се соберат за турнирот Академија Ас. Како што се поставуваат работите, ќе имате задача да поминете низ Палдеа за да го победите секој лидер во салата повторно во нов дополнителен предизвик реванш.

Еве со кои Покемон ќе се соочите на реваншот во салата во Алфорнада против Тулип :

 • Фаригираф (Ниво 65)
  • Нормално и психички тип
  • Способност: Armor Tail
  • Движи : крцкање, зен со глава, одраз, железна глава
 • Гардевоар (Ниво 65)
  • Психички и самовилен тип
  • Способност: синхронизирање
  • Движења: психички, блескав сјај, енергетска топка, мистичен оган
 • Espathra (Ниво 65)
  • Психички тип
  • Способност: опортунист
  • Движи: психички,Брз напад, топка во сенка, блескав сјај
 • Galade (ниво 65)
  • психички и борбен тип
  • способност : непоколебливо
  • Движења: Психо рез, лист лист, X-ножици, блиска борба
 • Florges (Ниво 66)
  • Тип на самовила
  • Тип Тера: Психички
  • Способност: Цветен превез
  • Движења: Психик, Месечина, Снежна ливчиња, Шарм

Повеќето од стратегиите што ги користевте во првата битка со Тулип ќе се пренесат, само што целиот нејзин тим е значително посилен. Најголемата промена на која ќе треба да се прилагодите е додавањето на Галаде во тимот на Тулип, бидејќи сите четири негови моќни офанзивни потези може да бидат голема пречка. Гардевоар, исто така, додава мал пресврт благодарение на Mystical Fire.

Исто како и претходно, Флоргес ќе стане терастализиран штом Тулип ќе го испрати во битка, и сите вообичаени шалтери од типот на психичка треба да можат да го извадат Флоргес така се додека сте на соодветно ниво. Со различните стратегии наведени во овој водич за теретана од типот Покемон Скарлет и Виолет Алфорнада, можете да се погрижите Лалето да биде симнато и кога ќе завршите.

Скролирај на врв