Покемоните Sword and Shield можеби го немаат целиот Национален Декс на располагање, но сепак има 72 Покемони кои едноставно не се развиваат на одредено ниво. Згора на тоа, уште повеќе се на пат во претстојните проширувања.

Со Pokémon Sword и Pokémon Shield, неколку методи на еволуција се изменети од претходните игри и, се разбира, има некои нови Покемони да се развива преку сè пообичните и специфични начини.

Тука, ќе откриете каде да го најдете Tyrogue, како и како да го еволуирате Tyrogue во Hitmonlee, Hitmonchan и Hitmontop.

Каде да го најдете Tyrogue во Pokémon Sword and Shield

Додека Hitmonlee и Hitmonchan се некои од оригиналните покемони од генерација I, нивната пред-еволуција, Tyrogue, не беше откриена до генерацијата II (Покемон злато и сребро).

За да се добие специфичен еволуција, можеби ќе треба да уловите малку Тирог, но за среќа, тие се доста вообичаени, се појавуваат во светот и се агресивни на терен.

Еве каде можете да го најдете Tyrogue во Pokémon Sword and Shield:

 • Патот 3: Сите временски услови (Overworld)
 • Тркалачки полиња: обилна магла, интензивно сонце, нормални услови, облачни услови, дожд, песочни бури, снег, снежни бури, грмотевици (Overworld )
 • Камената дивина: нормални услови (надвор од светот)
 • Јужно езеро Милох: обилна магла, интензивно сонце, нормални услови, облачни услови, врне,Како да се развие Milcery во бр. 186 Alcremie

  Покемон меч и штит: Како да се развие Farfetch'd во бр. 219 Sirfetch'd

  Покемон меч и штит: Како да се развие Inkay во бр. 291 Malamar

  Покемон меч и штит: Како да се развие Риолу во бр.299 Лукарио

  Покемон меч и штит: Како да се развие Јамаск во бр. 328 Рунеригус

  Покемон Меч и штит: Како да го претворите Синистеа во бр. 336 Полтегеист

  Покемон меч и штит: Како да го претворите Сном во бр.350 Фрозмот

  Покемон меч и штит: Како да го претворите Слигго во бр. .391 Goodra

  Барате повеќе водичи за меч и штит од Покемон?

  Меч и штит од Покемон: најдобар тим и најсилни покемони

  Водич за Pokémon Sword and Shield Poké Ball Plus: Како да користите, награди, совети и совети

  Покемон меч и штит: Како да се вози на вода

  Како да добиете Gigantamax Snorlax во Покемон Sword and Shield

  Покемон Sword and Shield: How to Get Charmander and Gigantamax Charizard

  Pokémon Sword and Shield: Legendary Pokémon and Master Ball Guide

  Песочни бури, снег, снежни бури, грмотевици (Overworld)
 • Јужно езеро Милох: облачни услови (случајни средби)
 • Dappled Grove: Облачни услови (Overworld)
 • Седиште на џин: облачно Услови (Overworld)
 • West Lake Axewell: Procast Conditions (Random Encounters)

Како што можете да видите, ако сте во облачни услови или го промените времето во облачни услови, вие би се бореле да не се судрат со Тирог додека шетате низ Дивата област.

Ако сакате само да фатите Hitmonlee, Hitmonchan или Hitmontop за да го прескокнете процесот на еволуција на Tyrouge, можете да ги најдете во надземниот свет на специфични локации во Дивата област.

Можете да го најдете Hitmonlee во надземниот свет на Dusty Bowl за време на облачни услови. Сепак, Hitmonlee е ексклузивен потомок на Pokémon Sword.

Можете да го најдете Hitmonchan во надземниот свет на Dusty Bowl за време на облачни услови. Сепак, Hitmonchan е ексклузивен за Pokémon Shield.

Hitmontop може да се најде и во Pokémon Sword и Pokémon Shield, но тоа е многу редок мрест. Може да го најдете Хитмонтоп кај езерото на бесот во облачни услови.

Како да го фатите Тирог во Покемон меч и штит

Тирог се појавува во Покемон меч и покемон штит помеѓу нивоа 7 и ниво 38.

Најсилните примероци на Тирог се пронајдени на Giant's Seat, додека пониските Tyrogues може да се најдат на Rolling Fields и WestЛејк Аксвел.

Видовите Покемон не е еден од потешките за фаќање, но можеби ќе бара од вас да направите одредена штета пред да тестирате топка поке.

Тирогот е чисто борбен тип Покемон. Значи, за да фатите еден, ќе сакате да избегнете користење на суперефективни типови на движење - летачки, психички и потези од типот на самовили - и да користите не многу ефикасни потези, кои вклучуваат напади од бубачки, карпи и темни типови.

Дивиот Hitmonlee и Hitmonchan може да се најдат помеѓу нивоа 42 и ниво 47, при што Hitmontop се наоѓа помеѓу нивоа 55 и 58.

Додека брза топка или неколку ултра топки може да фати покемон без вас мора да користите потег, бидејќи сите тие се покемони од борбен тип, можете да ги користите истите правила како што би ги користеле за фаќање Tyrogue за да го фатите Hitmonlee, Hitmonchan или Hitmontop.

За Tyrogue, сепак, како и вие може да го најдете помеѓу нивоа 7 и ниво 38, сè, од Poké Ball до Ultra Ball треба да го направи трикот.

Како да се развие Tyrogue во Pokémon Sword and Shield

Да еволуирајте го Tyrogue во Hitmonlee, Hitmonchan или Hitmontop, следете ги истите чекори.

Значи, овде, ќе разгледаме како да еволуираме Tyrogue и потоа како да еволуираме Tyrogue во секоја од неговите три потенцијални еволутивни форми.

За да го развиете Tyrogue, сè што треба да направите е да го израмните Покемонот до ниво 20 или погоре. Тирог не бара никакви специфични статистички линии, временски услови или камења за да се развиекоја било од нејзините потенцијални еволутивни форми.

Ако треба да го подигнете нивото на вашиот Tyrogue, можете или да се борите во Дивиот простор или по кој било пат во играта, или да го нахраните Exp. Бонбони.

За користење на Exp. За брзо подигање на Tyrogue, ќе треба да го проверите резимето на Pokémon за да видите колку xp му треба за да се израмни и да еволуира во Hitmonlee, Hitmonchan или Hitmontop.

Еве кој Exp. Бонбони што можеби ќе сакате да ги користите:

 • S Exp. Candy дава 800 xp
 • M Exp. Candy дава 3000 xp
 • L Exp. Кенди дава 10.000 xp
 • XL Exp. Candy дава 30.000 xp

Можете да користите и една ретка бонбона за да го подигнете нивото на Тирог, но подобро е да се зачуваат за покемони на високо ниво што сакате да го подигнете.

0>Сепак, важно е статистиката на Тирог во времето на неговата еволуција.

Како што можете да видите на сликата погоре, нападот на Тајрог е повисок од неговата одбрана. Ова ќе одреди дали ќе еволуира во Hitmonlee, Hitmonchan или Hitmontop.

Како да еволуирате Tyrogue во Hitmonlee во Pokémon Sword and Shield

За да го еволуирате вашиот Tyrogue во Hitmonlee, вие Ќе треба да имате Tyrogue на ниво 19 или погоре со статистика за напад што е поголема од неговата одбранбена статистика.

Можете да ја видите статистиката на Tyrogue со притискање на X за да отидете во менито, изберете Pokémon и потоа изберете ја вашата Тирог и притискање на „Провери резиме“.

Со притискање Десно на подлогата Д, потоа можете да ја видитеСтатистика за нападот и одбраната на Tyrogue на десната страна од шестоаголникот.

Како да еволуирате Tyrogue во Hitmonchan во Pokémon Sword and Shield

За да го еволуирате вашиот Tyrogue во Hitmonchan, ќе ви треба да имате Tyrogue на ниво 19 или погоре со одбранбена статистика што е поголема од неговата статистика за напад.

Можете да ја видите статистиката на Tyrogue со притискање на X за да отидете во менито, изберете Pokémon, а потоа изберете го вашиот Tyrogue и притиснете „Проверете го резимето.“

Со притискање на Десно на подлогата D, можете да ги видите нападот и одбранбената статистика на Тирог од десната страна на шестоаголникот.

Како да еволуирате Tyrogue во Hitmontop во Покемон Sword and Shield

За да го развиете вашиот Tyrogue во Hitmontop, ќе треба да имате Tyrogue на ниво 19 или погоре со статистика за одбрана и статистика за напад кои имаат еднаква вредност.

Пронаоѓањето на Тирог со статистика за напад и одбранбена статистика може да биде доста незгодно, особено кога се обидувате да го фатите Тирог од повисоко ниво.

Значи, ако сте доцна или после играта , можеби ќе имате подобри шанси да фатите ниво-стат на Тирог на рутата 3 за разлика од во дивата област.

Можете да ја видите статистиката на Тајрог со притискање на X за да отидете во менито, изберете Покемон, а потоа избирање на вашиот Tyrogue и притискање на 'Check Summary'.

Со притискање на десно на D-таблата, можете да ги видите статистиките за напад и одбрана на Tyrogue десно од шестоаголникот.

Како да промените Статистика на Tyrogue да се добиеHitmonlee, Hitmonchan или Hitmontop

Во најголем дел, најдобриот начин да се добие Тирог со повисок напад од одбраната, повисока одбрана од нападот или еднакви статистички линии на напад и одбрана, е да се фати како многу колку што можете и потоа пронајдете го оној што ви одговара.

Сепак, ако имате специфичен Tyrogue што сакате да го задржите и да еволуирате во Hitmonlee, Hitmonchan или Hitmontop, можете да ја промените статистиката на Tyrogue со ставки.

Користење на пердуви за промена на статистиката на Tyrogue

Со влегување во менито (X) и во вашата торба, можете да најдете ставки од пердуви во вашиот џеб со други ставки. Ако сортирате по тип (притиснете X додека сте во џебот за други ставки), ставките со пердуви треба да се појават блиску до врвот.

За Tyrogue, ќе сакате да имате многу мускулни пердуви и отпорни пердуви.

Да му се даде на Tyrogue мускулен пердув малку ќе ги зголеми неговите базни напади.

Да му се даде на Tyrogue пердув отпорен малку ќе ги зголеми неговите основни одбранбени точки.

The Feathers се опишуваат како само малку растечки напад и одбрана, при што ви треба голем дел од двете за да имате видливо влијание врз статистиката за напад и одбрана на Tyrogue.

Можете да ги најдете ставките Resist Feather и Muscle Feather на Route 5, долж мостот што го поврзува Халбери со Тарфилд - со Расадникот на Покемон.

На мостот, Перјата повторно се множат по некое време, така што е можно да се вратите на рутата 5 за да се обновина Resist Feathers and Muscle Feathers.

Секогаш кога ќе видите нешто пенливо на тој мост, тоа најверојатно ќе биде еден од видовите на пердуви. Подигнете го со притискање на A додека стоите над сјајот.

За да заштедите време и да бидете поефективни кога користите предмети, многу е подобро да одите по патеката на користење на протеини и железо , како што е прикажано подолу.

Користење на протеини и железо за промена на статистиката на Тајрог

Ако имате пари, подобро е да ги користите ставките Протеин и железо за да ја промените статистиката на Тајрог.

И двете од овие ставки чинат 10.000 од продавниците во Покемон центрите каде што има двајца продавачи (како во Виндон).

Со тоа што ќе му дадете на Tyrogue еден протеин, неговата статистика за напад ќе се зголеми за еден поен.

Со давање на Tyrogue едно железо, неговата одбранбена статистика ќе се зголеми за еден поен.

Тоа може да ве чини многу пари, но со давање на Tyrogue Iron или Protein, можете да диктирате дали ќе еволуира во Hitmonlee, Hitmonchan или Hitmontop.

Само запомнете дека еден протеин или едно железо ќе додадат само еден поен на нападот или одбраната на Тајрог.

Сплит, исто така, ќе остане ист кога Tyrogue ќе се издигне, така што нема потреба да го надградувате нападот или одбраната за повеќе од една точка над другата.

Ако ги нацртате нападот и одбранбената статистика на Tyrogue дури и пред да се развива , тие ќе останат дури и кога ќе се покачи за едно ниво.

Само за да се уверимедека природниот раст на вашиот Тирог не ја нарушува неговата статистика за напад и одбрана, погрижете се да му дадете само протеини или железо кога е на едно ниво подалеку од развојот (ниво 19 или повисоко).

Како да се користи Hitmonlee, Hitmonchan и Hitmontop (јаки и слаби страни)

Како што би претпоставиле од методите на еволуција на Tyrogue:

 • Hitmonlee може да се пофали со многу висока основна статистичка линија за напад;
 • Hitmonchan може да се пофали со пониска линија за напад на базата, но подобра одбрана од Hitmonlee;
 • Hitmontop може да се пофали со ниво и доста високи статистички линии за напад и одбранбена база.

Двата аспекта што се вистинити низ Hitmonlee, Hitmonchan и Hitmontop се дека сите тие можат да се пофалат со висока основна статистичка линија за специјална одбрана, но со многу ниска специјална статистичка линија за напад.

Сите три еволуции на Tyrogue се чисто борбени покемони. Како такви, тие се слаби на летање, самовили и движења од типот на психички. Сепак, тие се поотпорни на потези од бубачки, карпи и темни типови.

Секоја од еволуциите на Tyrogue има свој сет од три потенцијални способности и секоја може да има своја скриена способност.

Способностите на Hitmonlee се:

 • Непромислено: потезите кои предизвикуваат оштетување од одвраќање ја зголемуваат моќноста за 20 проценти.
 • Limber: Hitmonlee не може да се парализира.
 • Растоварување (скриена способност): По конзумирање на држен предмет, брзината на Hitmonlee се удвојува.

Способностите на Hitmonchan се:

 • Железна тупаница: потези со удирањезголемување на моќта за 20 проценти.
 • Остро око: Hitmonchan ги игнорира засилувањата за затајување на противникот, а противничкиот Покемон не може да ја намали прецизноста на Hitmonchan.
 • Внатрешен фокус (скриена способност): статистика на Hitmonchan нема да биде намалена од способноста Intimidate, ниту пак ќе се поколеба.

Способностите на Hitmontop се:

 • Техничар: Потези кои имаат основна моќност од 60 или помалку добиваат засилување од 50 проценти.
 • Заплашување: кога Хитмонтоп влегува во битка, нападот на сите противници се намалува за една фаза, освен ако тие имаат способност што го негира застрашувањето.
 • Стамошно (Скриена способност ): Брзината на Hitmontop се зголемува за едно ниво секогаш кога ќе мрзне.

Ете го: вашиот Tyrogue штотуку еволуираше во Hitmonlee, Hitmonchan или Hitmontop. Сега знаете како да манипулирате со еволуцијата на кој било Тирог за да го добиете Hitmon што го сакате во вашиот тим.

Сакате да го еволуирате вашиот Покемон?

Покемон меч и штит: Како да се развие Linoone во No. и Shield: How to Evolve Budew into No. 106 Шедиња

Покемон меч и штит: Како да се претвори Панчам во бр. 112 Пангоро

Покемон меч и штит:

Скролирај на врв