Valkyrie Clash of Clans: Најдобри начини за користење на смртоносната единица

Валкирија, опасна дама која ја носи својата секира, е моќна трупа на Темниот еликсир која само знае како да ги уништи работите по објавувањето во Clash of Clans. Еве како можете најдобро да го искористите Valkyrie Clash of Clans за вашето рација.

Овој напис ќе опфати:

 • Преглед на Valkyrie Clash of Clans
 • Најдобри начини за користење на Valkyrie Clash of Clans
 • Army and скаутинг стратегии
 • Комбинации на магии за армија базирана на Valkyrie
 • Краток опис за Super Valkyries

Со голем капацитет за оштетување и ниски точки на удар, таа се отклучува во Градското собрание 8. Силата на Валкири е нејзината добра брзина, што и овозможува брзо да се движи низ базата и уништи повеќе одбрани во рамките на нејзиниот лак на секирата.

Најдобри начини за користење на Valkyrie

Кога ја користите Valkyrie, најдобро е да ја распоредите на начин што директно ќе стигне до центарот на основата. Ова и овозможува брзо да ја отстрани одбраната и да им го олесни патот на другите војници.

Еве некои од најдобрите стратегии што ги користат играчите на Clash of Clan кога користат Valkyries:

 • Кугларите + Валкириите : Кугларите ги чистат почетните згради за да направат место за Валкирите во основата.
 • Кралицата Прошетка: Во оваа стратегија, Кралицата е распоредена со група исцелители со мотив да се отстранат почетните градби и да се направи пат за Валкириите да стигнат до јадрото на базата.
 • Hog Riders + Valkyries: Друга ефикасна стратегијае да се користи Valkyrie во комбинација со Hog Riders, бидејќи Hog Riders брзо ја симнува одбраната додека Valkyrie предизвикува уништување низ целата база.

Извидување со војска во центарот на Valkyrie

При изборот на база на распоред за напад со Valkyrie, важно е да се фокусирате на распореди кои имаат повеќе одбрани во непосредна близина една до друга. Ова и овозможува на Valkyrie брзо да отстрани повеќе одбрани со нејзината секира.

Користењето магии како што се магијата за бес и скокот може да ги подобри деструктивните способности на Valkyrie.

 • Magic Rage: The Rage Spell ја зголемува брзината на нападот и оштетувањето. Како резултат на тоа, и онака лутите Валкири добиваат поголем бес - што доведува до лоши индикации за бранителите.
 • Прескокна правопис: Jump Spell ѝ дозволува да скока преку ѕидови и да продолжи со своето уништување.
 • 3> Земјотресни магии : Магијата за земјотреси може да биде корисна и во комбинација со група Валкирии, бидејќи може да ја отвори основата и да им го олесни движењето и вадењето згради на Валкирите.

Super Valkyries

Во Town Hall 11 и Valkyrie Level 7, играчите можат да го активираат Super Valkyrie, нов додаток на играта. Супер Валкирија е уште помоќна и носи магија на бес на грбот, која паѓа по нејзината смрт и предизвикува уште поголемо уништување.

Крајна линија

Валкиријата е моќна и разновидна војска во Clash of Clansкои можат ефективно да се користат во различни стратегии. Играчите треба да ја искористат нејзината добра брзина и способност да уништат повеќе одбрани и да ја користат во комбинација со други трупи и магии за максимално уништување.

Скролај на врв