Значењето на AFK во Roblox и кога не треба да се оди AFK

Roblox е прилично долготрајна игра која излезе во 2006 година и сè уште е достапна за играње денес. Како и со секоја онлајн игра, таа има свој жаргон и акроними кои можеби им се познати само на оние кои ја играат на редовна основа. Како што би очекувале, играчите користат и интернет лиго за да комуницираат со „AFK“ што е вообичаена изрека.

Значењето AFK во Roblox, како што веројатно знаете, значи „далеку од тастатурата“. Овој термин обично се користи кога играчот треба да стане за да направи нешто и не може да продолжи да игра во моментот. Обично, ова не е задача која одзема многу време, така што тие не сакаат целосно да ја напуштат играта бидејќи очекуваат да се вратат наскоро. Сепак, понекогаш луѓето ќе користат „AFK“ кога технички се уште се на тастатурата, но мора да направат нешто друго на кое ќе им треба внимание, како на пример да бараат водич на YouTube.

Сега кога вие знајте го значењето на AFK во Roblox, ајде да погледнеме неколку сценарија во кои AFKing е лоша идеја. Ова ќе ви помогне да бидете пољубезни кон вашите колеги играчи.

За време на игра

Одење на AFK во игра обично ќе резултира со загуба во Roblox. Се разбира, ова зависи од природата на играта и од тоа колку долго ќе те нема. И покрај тоа, најдобро е да се обидете да стигнете до крајот на играта пред да тргнете во АФК. Ова е особено точно во тимските игри како Jailbreak каде што одењето AFK е голема штета за вашиот тим. Всушност, виеможе да добие лоша репутација ако често одите на АФК во тимски игри, особено ако го правите тоа кога вашиот тим губи.

За време на трговија

Познавањето на значењето на AFK во Roblox е корисно кога се вклучувате во игри за тргување како Adopt Me. Ова може да биде добро искуство за децата бидејќи ќе ги научи на вештини за тргување во реалниот живот и како да бидат љубезни и љубезни со оние со кои соработувате. Имајќи го ова на ум, непристојно е секој, дете или возрасен, да оди на АФК за време на трговија. Повторно, ако го правите ова вообичаено може да ви донесе лоша репутација.

Како да одите учтиво на AFK

Покрај тоа што ќе го знаете значењето на AFK во Roblox, треба да знаете и како да одите учтиво на AFK. Ова обично се прави кога одењето АФК ќе влијае на другите играчи. Ако можете да избегнете да одите на АФК, одлично. Ако не, само напишете нешто во разговорот како „BRB“, што значи „врати се веднаш“. Можете исто така да им кажете на другите играчи што ќе правите ако сметате дека би било соодветно да го сторите тоа. Во секој случај, третирајте ги вашите колеги играчи со почит ако треба да одите во АФК и ќе избегнете да ги налутите луѓето.

Скролај на врв