Како да играте GTA 5 онлајн PS4

GTA 5 на PS4 има робусна кампања за еден играч која може да се пофали со десетици часа играње . Сепак, веројатно вистинското извлекување на играта доаѓа во форма на Grand Theft Auto V Online . Додека GTA 5 Online го дели истиот град како и неговиот офлајн колега, компонентата за мултиплеер е сосема посебен ѕвер. Откако некое време самостојно го истражувавте Сан Андреас, сосема е природно да сакате да видите што прават другите играчи. Ова може да се постигне преку екраните на менито додека играте копија од играта на PS4.

Во оваа статија ќе прочитате:

  • Два начини како да играте GTA 5 Онлајн PS4
  • Прагот на прогресија на приказната за играње на PS4 верзијата на GTA Online
  • Објаснување за тоа дали ви треба или не претплата за PlayStation Plus за да играте GTA 5 Online

Исто така, проверете: Како да фрлите пари во GTA 5

Избирање на GTA 5 Online додека играта се вчитува

Наједноставен начин за внесување GTA 5 Online е пред играта да го вчита зачувувањето на вашата кампања. Додека играта прикажува процент на вчитување во долниот десен агол на екранот, притиснете го копчето Квадрат за да се префрлите на онлајн редот за вчитување . Екранот ќе изгледа главно исто, но текстот во близина на процентот на вчитување ќе се промени за да одрази дека сега го вчитувате делот за повеќе играчи од GTA 5.

Исто така, проверете: GTA 5 улоги

Избор да играте онлајн прекумени со опции

Во кој било момент од вашата офлајн сесија, можете да се одлучите да се придружите на онлајн лоби од менијата во играта. Притиснете го копчето за опции за да ја паузирате играта и да го отворите списокот со поставки. Притиснете го копчето R1 за да се префрлате помеѓу секоја картичка. Скролувајте до картичката Онлајн во менито со опции и изберете „Играј GTA онлајн“ со рампата за насочување или левиот аналоген стап. Притиснете го копчето X за да се вчита во лоби за повеќе играчи.

Може ли да скокнам директно во GTA 5 Online откако ќе ја купам GTA 5?

Ако не можете да изберете GTA 5 Online од менито со опции, имајте предвид дека мора да го завршите прологот на кампањата пред да се отклучи делот за повеќе играчи од насловот. Почетната секвенца на приказни трае само неколку минути , но мора да ја завршите пред да се синхронизирате со вашите пријатели поради хаос на интернет.

Исто така, проверете: GTA 5 ажурирање 1.37 белешки за закрпи

Дали ви треба претплата за PS Plus за да играте GTA Online на PS4?

Онлајн делот на GTA 5 бара активна претплата PlayStation Plus за да се вклучи во акцијата. Секој што е претплатен барем на нивото Essentials ќе има целосен пристап до верзијата PS4 на GTA Online .

Останете прилагодени за повеќе ажурирања

Сега кога знаете како да пристапите GTA Online , вреди да се следат бројните закрпи и ажурирања објавени од Rockstar. Проверете повторно со OutsiderЧесто играте игри за сите најнови вести за GTA .

Проверете го ова парче на измамите за GTA 5 на компјутер.

Скролај на врв