Monster Hunter Rise: Најдобрите надградби на ловечки рогови до мета на дрвото

Останувајќи како врвно оружје за соло лов и уште подобра класа ако сте во тим, Hunting Horn брзо стана омилен за играчите на Monster Hunter Rise.

Од својата тешка игра стил на приливот на вљубеници што ги добивате, секој ловечки рог има свои предности, но некои ќе се покажат како покорисни од другите во одредени приредби за лов.

Овде, го разгледуваме најдобриот Лов Хорн се надградува во MH Rise за секој елемент, целокупниот напад и Ловечките рогови со најдобрите мелодии за користење.

Wild Grunt (највисок напад)

Надградете го дрвото: Bone Tree

Надградба на гранка: Bullfango Tree, колона 11

Надградба на материјали 1: Goss Harag Fur+ x2

Надградба на материјали 2: Bullfango Pelt+ x4

Надградете ги материјалите 3: Beast Gem x1

Статистика: 230 напад, -5% афинитет, сина острина

ефекти на мелодија: божествена заштита, негирани удари, негирани зашеметување

Оружјето кое потекнува од мали чудовишта често не се смета за крупни удари, но слично како Gargwa Hammer, Bullfango Tree нуди некои од најдобрите надградби на Hunting Horn за напад во Monster Hunter Rise.

Bullfangos се чудовишта слични на диви свињи кои шетаат по урнатините на светилиштето и поплавената шума, кои лесно се забележуваат на североисток од урнатините на светилиштето, во зона 9.

Дивиот грунт тежи со највисокиот напад од сите Ловечки рогови на 230 напад. Дуото Хорн II наЗаслужено: Зиногре е моќен ѕвер за борба.

Можете да се сретнете со Зиногре уште во потрага по село со пет ѕвезди. За време на битката, ќе сакате да ја задржите затајувањето во првите редови на вашата стратегија, насочувајќи ги задните нозе, грбот и колковите. Леденото оружје исто така може да ви даде предност.

Нападот 28 гром и 180 го прават Деспотовиот Тандерклап заканувачки оружје, но ефектите на мелодијата се тие што ве прават немилосрден џуџернаут.

Деспотовите Thunderclap нуди Attack Up за да започнете, овозможувајќи ви да останете блиску со неговите Stun Negated и Knockbacks Negated. Значи, ќе нанесете поголема штета и нема да бидете прекинати.

Sinister Shadestrum (најдобра комбинација на мелодии)

Надгради дрво: независно дрво

Подружница за надградба: Magnamalo Tree, колона 11

Надградете материјали 1: Magnamalo Shell+ x3

Надградете материјали 2: Magnamalo Scute+ x2

Надградете материјали 3: Magnamalo Scale+ x3

Надградба на материјали 4: Purple Magna Orb x1

Статистика: 180 напад, 23 Blast, Blue Sharpness

Мелодија ефекти: Sonic Barrier, Attack and Defense Up, Health Регенерација

Да се ​​биде постер-чудовиште на играта, очекувате дека дрвото на надградби Magnamalo ќе се пофали со многу од најдобрите оружја во MH Rise. Меѓутоа, освен во елементот Blast, тие не се пробиваат често во горните ешалони: т.е. додека не се појават Ловечките рогови.

Ќе наидете наMagnamalo како последно чудовиште во основната приказна, но се разбира, играта оди многу подалеку од приказната. Кога ќе се соочите со засенчениот ѕвер, добра идеја е да ги насочите сечилото и главата, користејќи вода или оружје за гром за да ги искористите неговите слабости.

Злобниот Шадеструм седи на крајот од дрвото Магнамало, фалејќи се со што изгледа дека е врвниот сет на мелодии на најдобрите Hunting Horns во Monster Hunter Rise. Ова е на врвот на неговите 23 оценки за експлозија и 180 напади.

Комбинирајќи ја Sonic Barrier – што ја поништува штетата од еден удар по употреба – Attack and Defense Up и Health Regeneration, добивате малку од сè што е корисно од Злобни ефекти на мелодијата на Shadestrum.

Sublime Bell II (Најдобри мелодии за засилување на елементите)

Дрво за надградба: дрвото Камура

Подружница за надградба: Rakna-Kadaki Tree, Колона 12

Надградете материјали 1: Elder Dragon Blood x2

Надградете ги материјалите 2: Rakna-Kadaki Sharpclaw x3

Надградете материјали 3: Inferno Sac x3

Статистика: 140 напад, 26 оган, 30% афинитет, бела острина

Дрвото Ракна-Кадаки е линија на надградби од доцните игри, првенствено поради тоа кога може да се сретнете со истоименото чудовиште. Штом е достапно, оружјето со низок напад и висок афинитет може да биде доста корисно против оние што се слаби за отпуштање.

Како што споменавме, Ракна-Кадаки не е чудовиште кое брзо ќе го сретнете во Monster Хантер Рајс, се задржува за Центарот со седум ѕвездичкиПотраги. Ако сакате да ги нападнете слабостите на колосалниот огнен пајак, одлучете се за сечило со леден елемент.

Возвишеното ѕвоно II не е премногу импресивен на нештата, со 140 напади, 26 оган, но пристојни 30 процентен афинитет. Сепак, работи многу добро како оружје за поддршка за зајакнување на елементите.

Со Blight Negated за да се компензираат сите елементарни оштетувања, Elemental Attack Boost и Knockbacks Negated, Sublime Bell II може значително да го подобри тимот кој сака да нападнете ја елементарната слабост на чудовиштето.

Сите мелодиски ефекти за Hunting Horns во Monster Hunter Rise

За да ги знаете опциите за ефектите на мелодијата во Monster Hunter Rise, погледнете ја табелата подолу и видете кои оние што мислите дека најдобро ќе ја зајакнат вашата градба. За да добиете некои од ефектите на мелодијата наведени подолу, можеби ќе треба да се задоволите со ловечки рог што не е најдоброто од дрвото за надградба или споменато погоре.

Име на мелодија Ефект на мелодија
Само-подобрување Привремено ја зголемува брзината на движење и спречува напади да бидат дефлектирано.
Напад нагоре Привремено засилување на нападот.
Одбрана нагоре Привремено засилување на одбраната.
Покачување на афинитетот Привремено зголемување на афинитетот.
Зајакнување на елементарниот напад Привремено засилување на елементите на оружјето.
Напад и одбрана нагоре Привремен напад и одбраназасилување.
Нападот и афинитетот се зголемуваат Привременото засилување на нападот и зголемувањето на афинитетот.
Негираните удари Привремено спречување на удар од непријателски напади.
Чунки за уши (S) Речењето на слабото чудовиште е поништено.
Ушни приклучоци (L ) Слабите и силните рикања од чудовиште се поништени.
Треморите се негирани Привремена заштита од потреси на земјата.
Притисок на ветрот е негиран Привремена заштита од притисок на ветерот.
Негирана зашеметеност Привремена заштита од зашеметување.
Негирана дамка Елементарните оштетувања привремено се поништени.
Божествена заштита Привремена шанса да се намали штетата.
Закрепнување на здравјето (S) Обновено мало количество здравје.
Закрепнување на здравјето (L) Добар износ на здравјето е обновено.
Закрепнување на здравјето (S) + противотров Мала количина на обновено здравје и лекува отров.
Здравје Регенерација Го враќа здравјето во одреден временски период.
Употребата на издржливост е намалена Привремено го намалува исцрпувањето на издржливоста.
Подобрување на издржливоста Привремено ја зголемува регенерацијата на издржливоста.
Загубата на острината е намалена Привремено ја намалува загубата на острината на оружјето. 25>
Оштетувањето на животната средина е негирано Некои терени-заснованата штета е поништена.
Sonic Wave Направува штета на краток дострел.
Sonic Barrier Генерира привремена бариера што поништува еден удар на штета.
Пеколна мелодија Големо засилување на нападот за одреден временски период.
Оваа страница е работа во тек. Ако се открие подобро оружје во Monster Hunter Rise, оваа страница ќе се ажурира.

Го барате најдоброто оружје во Monster Hunter Rise?

Monster Hunter Rise : Најдобрите надградби на чекан за целта на дрвото

Подемот на ловецот на чудовишта: Најдобрите надградби на долги мечеви за целта на дрвото

Подемот на ловецот на чудовишта: Најдобрите надградби со двојни сечила до целта на дрвото

Подемот на ловецот на чудовишта: најдобро оружје за соло ловови

Diablos Tree ја има истата вредност за напад, но го намалува афинитетот за повеќе од Wild Grunt, а производот на Bullfango Tree веројатно има подобри мелодии.

Со Божествената заштита, Knockbacks Negated и Stun Negated, можете постојано да фрлате надолу тешките удари на Wild Grunt со максимална заштита од прекини.

Hidden Harmonic II (највисок афинитет)

Надгради дрво: Ore Tree

Подружница за надградба: Nargacuga Tree, Колона 11

Материјали за надградба 1: Rakna-Kadaki Sharpclaw x2

Надградба на материјали 2: Nargacuga Marrow x2

Статистика: 160 напад, 40 % Афинитет, бела острина

Ефекти на мелодија: обновување на издржливост, напад нагоре, афинитет нагоре

Ако сакате да ги зголемите високите афинитети од вашите оружја, Nargacuga е чудовиште кое мора да се лови. Следејќи ги смртоносните Night Wings Dual Blades, Hunting Horns of the Nargacuga Tree може да се пофали со огромни засилувања на афинитет и голема острина.

Не треба да изненадува што брзото, смртоносно оружје доаѓаат од исто толку жестоката Наргачуга. Чудовиштето може да се сретне рано, појавувајќи се во селска потрага со пет ѕвезди. За да се справите со Летечкиот Вајверн, ќе сакате да нишаните кон сечињата, по можност со оружје за громови.

Со 40 проценти афинитет и мелодија што дополнително го поттикнува, Hidden Harmonic II е најдобриот ловечки рог за подобрување на вашиот критичен излез. Нејзиниот 160 нападизгледа малку кратко, но изгледа дека тоа е рамнотежата за неговиот потенцијално масивен афинитет.

Скриеното хармонично II може да игра Stamina Recovery Up, Attack Up и Affinity Up, зголемувајќи го својот малку низок напад, неговиот веќе масивен афинитет и ви дава издржливост да продолжите да го тепате вашиот непријател.

Flame Feroce II (Највисокиот огнен елемент)

Надградете го дрвото: коскеното дрво

Подружница за надградба: Rathalos Tree, колона 10

Надградете материјали 1: Rathalos Wing x2

Надградете материјали 2: Rathalos Carapace x4

Надградете материјали 3: Rath Wingtalon+ x3

Материјали за надградба 4: Rathalos Plate x1

Статистика: 170 напад, 32 оган, сина острина

ефекти на мелодија: засилување на елементарниот напад, Sonic Wave, Recovery на издржливост нагоре

Сосема веројатно најиконичното чудовиште на франшизата, Rathalos продолжува да обезбедува премин до оружје од врвна класа. Во случајот на најдобрите ловечки рогови, дрвото Раталос го испорачува оружјето со највисока оценка за пожар.

За последното оружје на гранката е потребен многу материјал Раталос, што значи дека ќе треба да се соочите со огнот- дишење ѕвер неколку пати, и во висок ранг потраги. Раталосот најпрво може да го сретнете во селска потрага со пет ѕвезди, при што е особено слаб на елементот змеј, удира по опашката, крилјата и главата.

Стои како најдобар ловечки рог за огнениот елемент , Flame Feroce II доаѓа со силен 32 пожаррејтинг со мелодиски ефекти кои дополнително ја зајакнуваат таа бројка.

Може да свири Sonic Wave, Stamina Recovery Up и, што е најважно, Elemental Attack Boost, што ќе ви овозможи целосно да ја искористите одбивноста на чудовиштето кон пламенот.

Droth Roar (највисок воден елемент)

Дрво за надградба: рудино дрво

Надгради гранка: Кралско дрво Лудрот, колона 9

Надградете материјали 1: Spongy Hide+ x4

Надградете материјали 2: Royal Ludroth Claw+ x3

Надградете материјали 3: Thunder Sac x2

Надградете материјали 4: Wyvern Gem x1

Статистика: 160 напад, 35 вода, сина острина

ефекти на мелодија: Blight Negated, Defense Up, Sonic Wave

Кај многу други дрвја за оружје, како со најдобрите долги мечеви , мора да се свртите кон материјалите на Almudron за да ја создадете најдобрата опрема за вода. Меѓутоа, за најдобриот ловечки рог на вода, сè е поврзано со Кралското дрво Лудрот.

Ројалот Лудрот не е најпредизвикчкото чудовиште со кое треба да се соочите и има многу слабости. Нејзината глава, грива и абдомен се особено слаби на меле напади, а огнот е неверојатно ефикасен. Најпрво можете да го најдете рептилот кој ја сака водата во потрага по село со три ѕвезди.

Иако неговиот напад од 160 го става на ниско ниво на најдобрите Ловни рогови во Monster Hunter Rise, рејтингот од 35 вода го прави Droth Roar е највисокото водено оружје во класата.

Мелодиските ефекти на Droth Roar ви помагаат да продолжите да го намалувате оштетувањето од вода,со Blight Negated кои ги поништуваат елементарните дамки, Sonic Wave што предизвикува штета од краток дострел и Defense Up што ве пополнува уште малку.

Thunderbolt Horn I (Највисок елемент на гром)

Дрво за надградба: независно стебло

Подружница за надградба: дрво Narwa, колона 12

Надградба на материјали 1: Narwa Tentacle x3

Материјали за надградба 2: Narwa Carapace x2

Надградете ги материјалите 3: Narwa Sparksac x2

Надградете ги материјалите 4: Narwa Claw+ x2

Статистика: 180 напад, 34 громови, сина острина

Ефекти на мелодија : Негирана зашеметување, Закрепнување на здравјето (L), Регенерација на здравјето

Огромен ловечки рог за голем сет на ловови: змијата громови Нарва ви дава пристап до семоќното оружје со громови, но потребна е многу работа за да стигнете до создавањето на Колона 12.

За да го започнете вашиот пат до Thunderbolt Horn I, ќе треба да се спротивставите на Thunder Serpent Narwa во Hub Quest со седум ѕвезди. Ќе биде тежок отпад, но користењето оружје за мелење со елементи од змеј ќе помогне.

Веројатно ќе бидат потребни неколку предизвикувачки излети, но штом ќе ги имате материјалите, ќе можете да го направите најдоброто Ловечки рог во Monster Hunter Rise за елементот гром. Нејзините 34 громови го ставаат Thunderbolt Horn I пред конкуренцијата, со неговиот напад од 180 што го прави уште помоќен.

Ќе имате корист и од мелодиите на Hunting Horn за правење тенкови, добивајќи големо закрепнување здравје, здравје Регенерација и ЗашеметувањеНегирано за да ве задржи во борбата.

Алгигуиро (Највисокиот леден елемент)

Дрвото за надградба: дрвото Камура

Надградете ја гранката: бариот Дрво, колона 11

Надградете материјали 1: Goss Harag Brace+ x2

Надградете материјали 2: Barioth Spike x4

Надградете материјали 3: Wyvern Gem x1

Статистика: 170 напад, 20 мраз, 20% афинитет, сина острина

ефекти на мелодија: закрепнување на издржливост, закрепнување на здравјето (S), афинитет нагоре

Нема многу мраз за обиколување во Hunting Horn го надградува дрвото, секако не толку колку со најдобрите Hammers of Monster Hunter Rise. Сепак, тука е дрвото Бариот, кое нуди пристојна оцена на ледените елементи.

Гиновското чудовиште со сабја е пронајдено во замрзнатите тундри на селската потрага со четири ѕвезди, а неговите огради и канџи се особено кршливи . „Бариотот“ е исто така доста слаб за да пука со оружје, особено ако му ги отсечете трњето.

Алгигуиро го покажува како најдобар ловечки рог за ледениот елемент, достигнувајќи рејтинг од 20 мраз, пристоен напад од 170, и корисен афинитет од 20 проценти.

Понатамошното зајакнување на Algiguiro како елегантно оружје се неговите мелодиски ефекти. Affinity Up го подобрува својот критичен излез, додека Health Recovery (S) и Stamina Recovery Up ќе ве поттикнат да се движите кон чудовишта.

Vicello Uno Black (Највисокиот змеј елемент)

Дрво за надградба: Дрво Бнахабра

Подружница за надградба: Дрво Бнахабра, колона 11

НадградбаМатеријали 1: Ракна-Кадаки свила x2

Материјали за надградба 2: Ibushi Bluespike x2

Материјали за надградба 3: Супа од чудовиште x4

Статистика: 190 напад, 20 змеј, сина острина

Ефекти на мелодијата: закрепнување на здравјето (S), намалена употреба на издржливост, тампони за уши (L)

Дрвото Бнахабра ќе биде отклучено многу рано за вас во Monster Hunter Rise, со материјалите на инсектите помагаат да се направат неколку цврсти ловечки рогови.

Бнахабра може да се забележи во поплавената шума, мразните острови, пештерите од лава, песочните рамнини и урнатините на светилиштата, кои зујат наоколу како нешто повеќе од непријатност. Се разбира, ќе треба да набавите многу повредни материјали за да дојдете до најдоброто оружје на дрвото.

Вичело Уно Блек е цврсто оружје, со 190 напади, сина острина и пристоен змеј од 20 рејтинг што го рангира како најдобар Ловечки рог во Monster Hunter Rise во тој поглед.

Колку и да е добар во нападот на слабоста на змејот, Vicello Uno Black го нема најдобриот избор на мелодии. Може да свири само Health Recovery (S), Stamina Use Reduced и Earplugs (L) - тие се корисни љубители, но не и најдоброто трио што можете да го најдете.

Илузорна флејта (најдобар статусен елемент)

Дрво за надградба: Дрво Камура

Франка за надградба: Дрво Сомнакант, Колона 10

Материјали за надградба 1: Школка на Сомнакант+ x5

Надградете ги материјалите 2: Somnacanth Talon+ x3

Надградете ги материјалите 3: SomnacanthСкала+ x3

Материјали за надградба 4: Wyvern Gem x1

Статистика: 180 напад, 19 спиење, зелена острина

Ефекти на мелодија: напад нагоре, одбрана нагоре, приклучоци за уши (S)

The Somnacanth е ѕверот на Monster Hunter Rise за изработка на оружја кои предизвикуваат спиење, при што дрвото Somnacanth го нуди најдобриот сон Ловечки рогови.

Можете да се сретнете со Somnacanth уште на четирите -Star Village Quests. Не е особено моќен директно, но неговиот прав за спиење може да ја искорени целата ваша стратегија за миг. Не заборавајте да го насочите неговиот врат за да нанесете максимално оштетување со секој удар.

Некако изненадувачки, за статусно оружје, илузорната флејта доаѓа со пристојна моќност при напад од 180, и добар дел од почетната острина. Сепак, главната работа е оценката за спиење 19 и корисни мелодиски ефекти.

Да се ​​биде многу директен во неговите песни, најмногу ќе имате корист од Attack Up и Defense Up, додека Earplugs (S) може да понуди пас против помалите рикања.

За други врвни ефекти на статусот Ловечки рогови, погледнете во Токсичниот фунгсакс на дрвото Хаос за отров или Вичело Уну Грин на дрвото Бнахабра (парализа) за најдобра парализа Лов Horn.

Sandcrier (Defensive Melodies Horn)

Дрво за надградба: рудило

Надгради гранка: дрво Barroth, колона 10

Надградете ги материјалите 1: Barroth Carapace x4

Надградете ги материјалите 2: Barroth Ridge+ x3

Надградете ги материјалите3: Barroth Claw+ x2

Надградете материјали 4: Wyvern Gem x1

Статистика: 200 напад, 10 бонус за одбрана, -30% афинитет, зелена острина

ефекти на мелодија: одбрана Горе, Sonic Wave, употребата на издржливост намалена

Дрвото Barroth често нуди неколку одбранбени засилувања по цена на афинитет, но во Ловните рогови, ефектите на мелодијата помагаат да се создаде цврсто одбранбено оружје.

. 0>Откако ќе можете да препознаете кога Barroth ќе наполни или ќе исфрли кал, тој станува прилично едноставно чудовиште за лов. Ѕверот од Village Quest со три ѕвезди е слаб во однос на оружјето со оган и ледени елементи.

Sandcrier нуди десет бонус за одбрана и 200 напад за да го направи пристојно оружје како што е, со неговите мелодиски ефекти што дополнително ја зајакнуваат вашата одбрана.

Defence Up ќе ја подобри оваа страна на вашата градба, додека Stamina Use Reduced ќе ви помогне да ви даде време потребно за бегство за заздравување, а Sonic Wave ќе ви овозможи да нанесете поголема штета додека се борите одблиску.

Despot's Thunderclap (Навредливи мелодиски рог)

Дрво за надградба: дрво Камура

Надгради гранка: дрво Zinogre, Колона 11

Материјали за надградба 1: Narwa Horn+ x1

Материјали за надградба 2: Zinogre Jasper x1

Статистика: 180 напад, 28 гром, сина острина

Ефекти на мелодија: негирање зашеметување, напад нагоре , Knockbacks Negated

Надградбите по должината на дрвото Zinogre често се пробиваат во изборот за најдобро оружје во Monster Hunter Rise, и

Скролај на врв