CoD MW2 (2022 / 2023): Дали Modern Warfare 2 има режим на зомби?

Една од популарните карактеристики на Call of Duty игрите се зомби. Тие се појавија во World at War, Black Ops тетралогијата, Втората светска војна, Advance Warfare и Vanguard. Но, дали неодамна објавениот Modern Warfare 2 има режим на зомби?

И покрај протекувањето што укажува на постоење на режим на зомби, играчите досега не можеа да лоцираат ниту еден режим на зомби во MW2. Дали тоа значи дека воопшто нема режим на зомби? И дали како реагираше Activision на наведеното истекување навестува нешто? Ајде да разговараме.

Дали има зомби во MW2?

Иако CoD е во основа синоним за режим на зомби, членовите на студиото Activision Infinity Ward од највисоко ниво потврдија дека постои - и ќе има - нема режим на зомби во MW2. Во интервју за Venture Beat, програмерите дословно рекоа, „нема да има зомби“.

Нема зомби?! Кажи дека не е така! Барем има разни други режими на игра во кои можете да уживате додека ги играте.

Кои се различните режими на игра?

Се вели дека програмерите на режимот на игра ги вклучиле во MW2 се прилично одлични. Постојат единаесет начини на игра за избор. Тие режими се:

 • Team Deathmatch
 • Бесплатно за сите
 • Ground War
 • Domination
 • Search and Destroy
 • Спасување затвореници
 • Штаб
 • Тешка точка
 • Нокаут
 • Контрола
 • Инвазија на копнена војна

Постои режим на гејмери ​​со повеќе играчи наречен Invasion кој е многуЗомби и може да се додаде како ажурирање во иднина. Ќе ги држиме прстите скрстени за да се оствари.

Исто така, проверете: Modern Warfare 2 – „No Russian“

Што е со протекување на тркалезни зомби и режими за избувнување?

Се сеќавате на тоа истекување што го спомнав претходно? Рудар на податоци по име codsploitzimgz открил и споделил слики од два режима: избувнување и кружни зомби. Тие го пронајдоа за време на експлозијата за ископување податоци и го објавија на интернет.

Кога Activision го разбра ова, тие веднаш почнаа да ја контролираат штетата, а сликите беа отстранети. Прифатете го тоа како што сакате.

Modern Warfare 2 можеби нема да има режим на зомби во моментов, но секогаш постои можност тој да влезе во играта како ажурирање по патот. Засега, играчите можат да се задоволат со постоечките единаесет режими, од кои сите нудат нешто забавно за правење во играта.

Можеби ќе ви биде интересно и ова: Дали Modern Warfare 2 е римејк?

Скролај на врв